Bine ati venit pe forumu nostru plin de culoare si voie buna.
Pentru a ne ajuta sa ne marim comunitatea va rugam sa va inregistrati !
O zi buna va doresc pe forum si succes la cat mai multe posturi.

Atentie, nu folositi Internet Explorer 6-7 [ nici 8 nu ar trebui, dar merge ] , folositi Mozilla pentru o buna vizualizare a forumului.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Bine ati venit pe forumu nostru plin de culoare si voie buna.
Pentru a ne ajuta sa ne marim comunitatea va rugam sa va inregistrati !
O zi buna va doresc pe forum si succes la cat mai multe posturi.

Atentie, nu folositi Internet Explorer 6-7 [ nici 8 nu ar trebui, dar merge ] , folositi Mozilla pentru o buna vizualizare a forumului.
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Conectare

Mi-am uitat parola

Subiecte similare
Admin on-line
Mihaela

Ana Maria

Cine este conectat?
În total sunt 4 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 4 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 141, Mar Feb 01, 2011 3:33 am
Ultimele subiecte
» IMBRACAMINTE COPII IMPORT THAILANDA HAINE ARAMIS
Teste pentru determinarea cauzelor de infertilitate I_icon_minitimeMar Iun 28, 2011 10:49 am Scris de tavibkk

» ce am gatit azi
Teste pentru determinarea cauzelor de infertilitate I_icon_minitimeMar Iun 07, 2011 8:09 pm Scris de ShopKids

» Haine copii
Teste pentru determinarea cauzelor de infertilitate I_icon_minitimeMar Iun 07, 2011 7:48 pm Scris de ShopKids

» Bijuterii UNICAT - realizate manual
Teste pentru determinarea cauzelor de infertilitate I_icon_minitimeLun Mai 30, 2011 4:35 pm Scris de eOti

» Premiatii concursului
Teste pentru determinarea cauzelor de infertilitate I_icon_minitimeMar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy

» Alexia-Diana Basceanu
Teste pentru determinarea cauzelor de infertilitate I_icon_minitimeMar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy

» hainute copii de firma outlet si second hand
Teste pentru determinarea cauzelor de infertilitate I_icon_minitimeLun Mai 09, 2011 5:56 am Scris de ianismagazin

» Album MARA
Teste pentru determinarea cauzelor de infertilitate I_icon_minitimeMier Mai 04, 2011 7:34 pm Scris de teodoraion

» La Multi Ani Ana!!
Teste pentru determinarea cauzelor de infertilitate I_icon_minitimeMar Apr 19, 2011 2:38 am Scris de alinagherman

» 3 lucruri care ne sperie
Teste pentru determinarea cauzelor de infertilitate I_icon_minitimeMier Apr 06, 2011 10:37 pm Scris de sandy

Mai 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Calendar Calendar

Stiri

Terapie on-line


New sponsor










handmade,sourire des couleurs,zambetul culorilor
Teste pentru determinarea cauzelor de infertilitate 2466r05


Sponsori


Teste pentru determinarea cauzelor de infertilitate

In jos

Teste pentru determinarea cauzelor de infertilitate Empty Teste pentru determinarea cauzelor de infertilitate

Mesaj Scris de Mihaela Vin Mai 08, 2009 5:22 am

analize si teste de fertilitateDin ce in ce mai multe cupluri nu reusesc sa conceapa un copil, acest aspect afectandu-le viata personala si relatia. Daca un cuplu nu reuseste sa concepa un copil nu inseamna neaparat ca este vorba despre sterilitatea unuia dintre ei, ci poate doar ca exista o problema undeva ce constituie un obstacol in acest sens. Tocmai din aceste considerente se vor efectua teste de sterilitate pentru ambii parteneri. Cauza sterilitatii poate fi si la barbat si la fameie.
Mai jos aveti rpezentate cateva metode de testare a fertilitatii.
Anamneza

Si barbatii si femeile sunt supusi anamnezei. In timpul efectuarii anamnezei, doctorul pune intrebari legate de comportamentul sexual (inclusiv metodele de contraceptie utilizate de cuplu), eventuala existenta a unor boli cu transmitere sexuala, medicatia utilizata si consumul de cofeina, tutun, alcool si droguri. Evolutia in timp a ciclului menstrual si modelul de aparitie vor fi evaluate. In cazul in care se suspecteaza o boala cu transmitere sexuala, se pot afectua teste suplimentare.
Examenarea fizica

Atat barbatii cat si femeile sunt supusi acestei examinari fizice. Examenul fizic complet atat al persoanei in cauza cat si al partenerului este efectuat de catre doctor in vederea determinarii starii generale de sanatate si detectarii eventualelor cauze evidente de infertilitate.
Examenul fizic la femeie se efectueaza de obicei intr-un cabinet medical si include examinarea pelvina si testul Papanicolau.
Examenul fizic la barbat se efectueaza de obicei intr-un cabinet medical si presupune si examinarea testiculelor.
Spermograma (analiza calitatii spermei)

Acest test se efectueaza doar barbatiloe. Spermograma masoara volumul spermei, numarul de spermatozoizi, forma spermatozoizilor (procentul de spermatozoizi care par a fi normali din punct de vedere al formei), motilitatea spermatozoizilor (masurata de asemenea in procente) si numarul de leucocite prezente in sperma.
Teste de sange sau urina

Aceste teste se fac si la femei cat si la barbati. Pot di realizate mai multe teste de sange sau urina, in functie de cauza suspectata ce sta la baza producerii infertilitatii.
Testele pentru determinarea hormonului luteinizant (LH) si progesteronului pot fi efectuate pe parcursul ciclului menstrual in vederea detectarii prezentei sau a absentei ovulatiei. Aceste teste se efectueaza doar la femei. Pentru detectarea producerii ovulatiei sunt disponibile teste de ovulatie pentru determinarea LH-ului urinar, care se pot efectua si acasa.
Determinararea perioadei fetile se poate face si prin monitorizarea temperaturii bazala a corpului la femeie impreuna cu determinarea valorilor hormonului luteinizant pentru a detecta momentul producerii ovulatiei.
Hormonul luteinizant poate fi masurat si la barbat pentru a vedea daca problema sa de infertilitate este produsa de o afectiune a glandei pituitare (hipofiza).
Pentru detectarea problemelor hormonale tiroidiene care pot impiedica aparitia ovulatiei se pot efectua teste pentru evaluarea functiei tiroidiene.
Prolactina, hormon produs de glanda hipofiza, poate fi masurata in cazul in care pacienta prezinta tulburari de menstruatie sau alte probleme care pot afecta ovulatia.
Determinarea ocazionala a hormonului stimulator folicular (FSH) poate fi utilizata pentru evaluarea rezervei ovariene a pacientei (numarul de foliculi din care se dezvolta si se elimina in fiecare luna cate un ovul). Totusi, multi medici pun la indoiala relevanta determinarii FSH-ului pentru evaluarea infertilitatii.
La barbati se poate efectua un test pentru determinarea nivelului de testosteron cu scopul de a afla daca problema de infertilitate este cauzata de o afectiune la nivelul testiculelor sau la nivelul glandei hipofize. Un nivel mic al testosteronului plasmatic poate fi cauza numarului mic de spermatozoizi determinat in cadrul unei spermograme.
Se pot efectua si teste pentru detectarea prezentei bolilor cu transmitere sexuala.
Printre acestea se numara si efectuarea unor teste urinare sau evaluarea unor mostre de tesut de la nivelul colului uterin sau al uretrei.
Testul postcoital

Acest test se face la femei. Testul postcoital analizeaza mucusul cervical dupa un contact sexual pentru a determina daca spermatozoizii sunt vii si capabili de o motilitate normala prin mucus. Acest test trebuie efectuat cu o zi inainte sau chiar in ziua ovulatiei. Sunt medici care contesteaza relevanta testului postcoital. Nu este un bun indicator al fertilitatii si adesea nu se efectueaza.
Monitorizarea la domiciliu

Se face numai de catre femei. Pentru a detecta momentul producerii ovulatiei sunt disponibile teste pentru determinarea LH-ului urinar la domiciliu. Uneori se monitorizeaza temperatura bazala a corpului o data cu determinarea nivelului hormonului luteinizant pentru a detecta momentul ovulatiei.
Teste de fertilitate mai amanuntite

In cazul in care in urma efectuarii testelor initiale nu se identifica nici o cauza de infertilitate, la femei se pot efectua unul sau mai multe dintre urmatoarele teste:
Ecografia pelvina

Ecografia pelvina evalueaza marimea si structura uterului si a ambelor ovare. Poate monitoriza de asemenea starea si marimea ovarelor in timpul tratamentului infertilitatii.
Histerosalpingograma

Histerosalpingograma reprezinta o radiografie care evidentiaza interiorul uterului, trompele uterine si zonele inconjuratoare. Radiografiile pot evidentia un blocaj la nivelul trompelor uterine care poate impiedica ovulul sa ajunga la nivelul uterului sau sperma sa ajunga la nivelul trompei uterine si sa se produca astfel fecundarea. Acest test poate detecta de asemenea interiorul uterului, care datorita unei afectiuni poate impiedica un ovul fecundat sa nideze (sa se implanteze in mucoasa uterilna). Uneori anumite instrumente pot fi utilizate in timpul efectuarii procedurii pentru a elimina blocajul de la nivelul trompelor uterine.
Sonohisterograma

Este un alt test pe baza de radiografie care foloseste o substanta de contrast pentru a examina organele reproducatoare feminine.
Biopsia endometriala

Biopsia endometriala presupune prelevarea unei mostre de la nivelul suprafetei interne a uterului (endometru) pentru a determina daca la nivelul endometrului se produc modificarile normale ciclice care au loc in cadrul unui ciclu menstrual, necesare petnru a putea avea loc fecundarea si nidatia.
Laparoscopia

Reprezinta examinarea organelor feminine pelvine (uter, trompe uterine si ovare) folosind o camera video minuscula inserata in abdomen printr-o mica incizie. Aceasta procedura este folosita pentru diagnosticarea unor afectiuni precum chisturile, bandeletele de tesut fibros (aderente), fibroza si eventualele infectii care pot afecta fertilitatea. Laparoscopia poate fi de asemenea folosita pentru extragerea chisturilor sau excrescentelor sau pentru tratamentul unor afectiuni precum endometrioza. Aceasta interventie se face de obicei cu anestezie generala.
Ce teste de fertilitate suplimentare exista?

In cazul in care histerosalpingograma, laparoscopia sau biopsia endometriala nu evidentiaza o cauza a infertilitatii sau daca tratamentul infertilitatii a esuat, unul sau mai multe dintre testele urmatoare sunt uneori efectuate:
Ecografia la barbati

Ecografia utilizeaza unde acustice pentru a forma o imagine a structurilor din interiorul corpului. Poate fi efectuata pentru a vedea daca o anumita afectiune la nivel testicular impiedica formarea si eliberarea normala a spermei.
Ecografia la femei poate fi efectuata pentru detectarea tumorilor fibroide la nivel uterin sau a chistelor ovariene.
Teste pentru detectarea anticorpilor plasmatici

Se fac atat la femei cat si la barbati. Aceste teste se pot face pentru detectarea anticorpilor antispermatici in sange, sperma sau secretiile vaginale. Doctorii contesta relevanta testelor de detectare a anticorpilor pentru determinarea cauzelor infertilitatii.
Histeroscopia

Se efectueaza la femei. Reprezinta examinarea mucoasei uterine folosind o camera video minuscula inserata prin vagin si colul uterin pana la nivelul uterului (endometru). Histeroscopia este utila pentru diagnosticul afectiunilor endometriale. Poate fi de asemenea utilizata pentru indepartarea excrescentelor anormale sau pentru prelevarea mostrelor de tesut (biopsie).
Cariotipul (analiza cromozomiala) sau testul genetic

Se efectueza atat la femei cat si la barbati. Cariotipul este o analiza de sange care examineaza structura materialului genetic (cromozomii) de la nivel celular pentru detectarea eventualelor anomalii. Unele anomalii genetice interfera cu procesele necesare conceptiei. Testele genetice se pot efectua in scopul determinarii cauzelor infertilitatii.
Biopsia testiculara

Se efectueaza la barbati. Rareori, se poate efectua o biopsie testiculara pentru a evalua productia de sperma de la nivel testicular.
Mihaela
Mihaela
Mamica admin.
Mamica admin.

Varsta : 42
Localizare : braila
Job/Fun : mamica de Mara
Stare de spirit : fericita sii iubita
Despre noi : Teste pentru determinarea cauzelor de infertilitate 526438t4ocp540c1
Nume poznas : Mihaela/Mara
Inscriere : 22/10/2008
Nr. mesaje : 2274

http://www.copilasipoznasi.com

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum