Bine ati venit pe forumu nostru plin de culoare si voie buna.
Pentru a ne ajuta sa ne marim comunitatea va rugam sa va inregistrati !
O zi buna va doresc pe forum si succes la cat mai multe posturi.

Atentie, nu folositi Internet Explorer 6-7 [ nici 8 nu ar trebui, dar merge ] , folositi Mozilla pentru o buna vizualizare a forumului.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Bine ati venit pe forumu nostru plin de culoare si voie buna.
Pentru a ne ajuta sa ne marim comunitatea va rugam sa va inregistrati !
O zi buna va doresc pe forum si succes la cat mai multe posturi.

Atentie, nu folositi Internet Explorer 6-7 [ nici 8 nu ar trebui, dar merge ] , folositi Mozilla pentru o buna vizualizare a forumului.
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Conectare

Mi-am uitat parola

Subiecte similare
    Admin on-line
    Mihaela

    Ana Maria

    Cine este conectat?
    În total sunt 2 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 2 Vizitatori

    Nici unul

    Recordul de utilizatori conectați a fost de 141, Mar Feb 01, 2011 3:33 am
    Ultimele subiecte
    » IMBRACAMINTE COPII IMPORT THAILANDA HAINE ARAMIS
    Otita, afectiuni ale urechii I_icon_minitimeMar Iun 28, 2011 10:49 am Scris de tavibkk

    » ce am gatit azi
    Otita, afectiuni ale urechii I_icon_minitimeMar Iun 07, 2011 8:09 pm Scris de ShopKids

    » Haine copii
    Otita, afectiuni ale urechii I_icon_minitimeMar Iun 07, 2011 7:48 pm Scris de ShopKids

    » Bijuterii UNICAT - realizate manual
    Otita, afectiuni ale urechii I_icon_minitimeLun Mai 30, 2011 4:35 pm Scris de eOti

    » Premiatii concursului
    Otita, afectiuni ale urechii I_icon_minitimeMar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy

    » Alexia-Diana Basceanu
    Otita, afectiuni ale urechii I_icon_minitimeMar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy

    » hainute copii de firma outlet si second hand
    Otita, afectiuni ale urechii I_icon_minitimeLun Mai 09, 2011 5:56 am Scris de ianismagazin

    » Album MARA
    Otita, afectiuni ale urechii I_icon_minitimeMier Mai 04, 2011 7:34 pm Scris de teodoraion

    » La Multi Ani Ana!!
    Otita, afectiuni ale urechii I_icon_minitimeMar Apr 19, 2011 2:38 am Scris de alinagherman

    » 3 lucruri care ne sperie
    Otita, afectiuni ale urechii I_icon_minitimeMier Apr 06, 2011 10:37 pm Scris de sandy

    Mai 2024
    LunMarMierJoiVinSamDum
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    Calendar Calendar

    Stiri

    Terapie on-line


    New sponsor










    handmade,sourire des couleurs,zambetul culorilor
    Otita, afectiuni ale urechii 2466r05


    Sponsori


    Otita, afectiuni ale urechii

    In jos

    Otita, afectiuni ale urechii Empty Otita, afectiuni ale urechii

    Mesaj Scris de Mihaela Lun Mar 09, 2009 1:46 am

    Ce este otita?
    Infectiile urechii (otitele) sunt foarte frecvente la copii. Unii copii prezinta inflamatii si la nivelul urechilor in timpul majoritatii racelilor, iar altii niciodata. Otitele apar mai des in primii ani de viata, la aceasta varsta existand o usoara inflamatie a urechii in majoritatea racelilor care poate insa sa evolueze.

    Infectia urechii se localizeata de regula la nivelul urechii medii si poate fi produsa de o bacterie sau de un virus. Urechea medie este o camera situata in spatele timpanului care face legatura cu faringele posterior prin intermediul trompei lui Eustachio. Daca trompa este blocata din cauza mucusului prezent in exces sau unei adenopatii, fluidul nu va inaita, ci va fi drenat si se va acumula in urechea medie. Bacteriile si virusurile trec retrograd, din faringele posterior in trompa si pot infecta lichidul acumulat in urechea medie. Secretia devine astfel purulenta si apare durerea. De obicei, urechea nu devine atat de inflamata incat sa se produca durere decat dupa ce raceala a trecut de cateva zile. Copilul peste 2 ani va poate spune ce il doare, cel mai micut insa poate doar sa isi arate mereu urechea sau sa tipe ascutit, timp de cateva ore in sir. Febra poate aparea sau nu. Ori de cate ori copilul dumneavoastra are o durere in ureche contactatati imediat medicul, mai ales daca exista si febra. Antibioticele au un efect mai bun daca sunt administrate din stadiul incipient al boli.

    Daca medicul nu poate examina copilul decat dupa cateva ore, ce puteti face pentru a-i diminua durerea? Pozitia culcat agraveaza durerea, asadar tineti copilul cu capul ridicat Caldura aplicata local (sticla cu apa calda, prosop incalzit) il poate ajuta, dar fiti atenta sa nu ii provocati arsuri. Paracetamolul si ibuprofenul usureaza in anumita masura durerea. Puteti folosi o solutie uleioasa calduta cu care sa faceti instilatii in ureche. Ce il va ajuta si, daca aveti la indemana, un preparat contra tusei continand codeina in doza pe care medicul a mai prescris-o anterior pentru copil (excesul poate fi toxic). Codeina amelioreaza tusea. Nu administrati mai mult de o doza din preparatul respectiv fara avizul medicului. Daca durerea este severa, puteti combina aceste remedii.

    Se intampla uneori ca timpanul sa se perforeze foarte devreme in evolutia unei otite, drenandu-se un puroi subtire. Puteti, uneori, sa descoperiti dimineata pe perna, fara ca sa se fi plans copilul de dureri si febra. Totusi, de obicei timpanele se perforeaza dupa ce puroiul s-a acumulat timp de cateva zile, in care copilul a prezentat febra si dureri. Timpanul se vindeca singur in cateva zile si nu necesita alte interventii. Indiferent de situatie, daca exista scurgeri din urechea copilului, trebuie chemat imediat medicul. Pana la sosirea acestuia, se curata puroiul din ureche cu putina vata, se spala partea exteriora a urechii de puroi cu vata inmuiata in apa calduta (Atentie! Apa nu trebuie sa intre in conductul ilitiv!) si se pune un dop de vata in ureche ca sa se absoarba puroiul.
    Otitele cronice
    Unii copii prezinta otite repetate in primul an de viata, cu acumulare de lichid in spatele timpanului. Exista trei situatii in care medicul poate interveni, in functie si de gradul in care este afectata functia auditiva, in primul rand poate prescrie un antibiotic ce va administra regulat timp de o luna. Scopul este de a preveni suprainfectia lichidului acumulat in urechea medie. In al doilea rand, in context alergic, pot aparea infectii ale fluidiilui din urechea medie, iar in al treilea rand copilul va fi indrumat catre un specialist care va introduce un tub de plastic de mici dimensiuni in membrana timpanului permitand egalizarea presiunii intre urechea interna si cea externa si scazand astfel riscul acumularii de lichid, a suprainfectiei si permitand recuperarea functiei auditive.Uleiuri vs antibiotice
    Un studiu realizat de oamenii de stiinta din Islanda arata ca uleiurile esentiale sunt mai eficiente decat antibioticele in tratarea otitelor acute la copii. Specialistii nostri sunt insa retinuti in confirmarea acestui studiu.

    Cercetatorii de la Spitalul Universitar din Reykjavik, Islanda, au testat eficienta uleiurilor esentiale pe baza de busuioc, in cazul otitelor acute, pe soarecii de laborator. Animalele testate fusesera contaminate fie cu un streptococ (Streptococcus pneumoniae), fie cu un virus gripal (Haemophilus influenzae). Soarecii de laborator au fost apoi impartiti in doua grupe: animalelor din prima grupa le-au fost administrate picaturi de uleiuri esentiale pe baza de busuioc, iar celor din a doua grupa – un tratament placebo.

    La finalul studiului, medicii au observat ca 80% dintre soarecii tratati cu uleiuri esentiale s-au insanatosit, in timp ce in cadrul celei de-a doua grupe s-au constatat ameliorari ale bolii la doar 6% dintre subiecti.

    Concluzia celui care a condus studiul, dr. Karl Kristinsson, e ca insanatosirea se datoreaza compozitiei de substante volatile din uleiurile esentiale si ca acestea ar putea constitui "un progres in tratamentul infectiilor urechii".

    Otita este o inflamatie a cavitatilor urechii medii – a mucoasei care le tapeteaza – si a timpanului. Otitele acute sunt inflamatii cauzate de infectii bacteriene, uneori virale si afecteaza de cele mai multe ori copiii intre 6 luni si 2 ani. Desi, in general, medicii prescriu antibiotice in cazul copiilor cu otite acute, studiul dr. Karl Kristinsson incearca sa revolutioneze intr-o oarecare masura acest tip de tratament.
    Antibioticele pot face ca boala sa dispara pe moment si apoi sa reapara intr-o forma mai grava, este de parere medicul islandez. Dupa o administrare de lunga durata, organismul poate dezvolta o rezistenta la antibiotice care, din aceasta cauza, nu isi mai fac efectul. Pe de alta parte, dr. Karl Kristinsson afirma ca uleiurile esentiale patrund in interiorul tesuturilor conductului auditiv si actioneaza in mod direct asupra nucleului care a generat infectia, ceea ce nu este valabil si in cazul antibioticelor.

    Sursa: Jurnalul National
    Mihaela
    Mihaela
    Mamica admin.
    Mamica admin.

    Varsta : 42
    Localizare : braila
    Job/Fun : mamica de Mara
    Stare de spirit : fericita sii iubita
    Despre noi : Otita, afectiuni ale urechii 526438t4ocp540c1
    Nume poznas : Mihaela/Mara
    Inscriere : 22/10/2008
    Nr. mesaje : 2274

    http://www.copilasipoznasi.com

    Sus In jos

    Sus

    - Subiecte similare

     
    Permisiunile acestui forum:
    Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum