Conectare
Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 2 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 141, Mar Feb 01, 2011 3:33 am
Ultimele subiecte
Stiri
PRAJITURI IAMMM
+10
capbunvivi
mary83
brunetik
geodeny
leiiana
Madyelena
narcy
Negoita Elena
alyna
Mihaela
14 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: PRAJITURI IAMMM
200 g de zahar
200 g de unt 200 g de faina
3 oua
500 g de cirese fara samburi
1 lamaie
pesmet
Mod de preparare
Se pune untul intr-un castron si se freaca cu o lingura de lemn pana devine o crema usor spumoasa;
Se incorporeaza unul cate unul galbenusurile, apoi se pune treptat faina si la urma albusurile batute spuma tare. Se adauga in compozitie ciresele si se stropesc cu zeama de lamaie;
Se incalzeste cuptorul, se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu unt si pesmet, se pune compozitia si se coace la foc mic. Cand prajitura este gata, se taie in cuburi mici si se pudreaza bucatile cu zahar.
200 g de unt 200 g de faina
3 oua
500 g de cirese fara samburi
1 lamaie
pesmet
Mod de preparare
Se pune untul intr-un castron si se freaca cu o lingura de lemn pana devine o crema usor spumoasa;
Se incorporeaza unul cate unul galbenusurile, apoi se pune treptat faina si la urma albusurile batute spuma tare. Se adauga in compozitie ciresele si se stropesc cu zeama de lamaie;
Se incalzeste cuptorul, se tapeteaza o tava dreptunghiulara cu unt si pesmet, se pune compozitia si se coace la foc mic. Cand prajitura este gata, se taie in cuburi mici si se pudreaza bucatile cu zahar.
brunetik- Mamica cu greutate
- Varsta : 44
Localizare : PLOIESTI
Job/Fun : CALCULATOR, PLIMBARLILE....SI COPIII.
Stare de spirit : O MAMICA FERICITA DE PRINTESA .
Inscriere : 25/11/2008
Nr. mesaje : 2687
Re: PRAJITURI IAMMM
ce la prajituri bune
mary83- Mamica cu experienta
- Varsta : 40
Localizare : MANGALIA
Job/Fun : cu bianca zi de zi
Stare de spirit : fff buna
Despre noi : suntem ok
Nume poznas : mary si bianca-mihaela
Inscriere : 10/11/2008
Nr. mesaje : 330
Re: PRAJITURI IAMMM
PRAJITURA CU CAPSUNI
Ingrediente:
Mod de preparare:
Prajitura cu capsuni - In timpul in care se incalzeste cuptorul, amestecati iaurtul, ouale si zaharul cu untul inmuiat. Adaugati faina, gris, praf de copt si amestecati. Turnati aluatul intr-o forma de tort unsa cu ulei si puneti-l la copt pentru aprox. 45 de min. Lasati blatul la racit, taiati-l in doua pe lat, dupa care ungeti o jumatate cu gem si adaugati blatul superior. Spalati capsunile la jet puternic de apa si lasati-le sa se scurga intr-o sita, curatati-le de frunze si taiati-le pe jumatate. Intindeti un strat de frisca peste blat, dupa care puneti fructele si presarati cu zahar pudra.
Ingrediente:
- iaurt 250 gr.
- doua oua
- zahar100 gr.
- unt 50 gr.
- faina 125 gr.
- gris 125 gr.
- o jumatate de pachetel de praf de copt
- trei linguri cu dulceata de capsuni
- frisca 1/4 kg
- capsuni mici 0.3 kg
- zahar pudra 1 lingura
Mod de preparare:
Prajitura cu capsuni - In timpul in care se incalzeste cuptorul, amestecati iaurtul, ouale si zaharul cu untul inmuiat. Adaugati faina, gris, praf de copt si amestecati. Turnati aluatul intr-o forma de tort unsa cu ulei si puneti-l la copt pentru aprox. 45 de min. Lasati blatul la racit, taiati-l in doua pe lat, dupa care ungeti o jumatate cu gem si adaugati blatul superior. Spalati capsunile la jet puternic de apa si lasati-le sa se scurga intr-o sita, curatati-le de frunze si taiati-le pe jumatate. Intindeti un strat de frisca peste blat, dupa care puneti fructele si presarati cu zahar pudra.
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: PRAJITURI IAMMM
PAPANASI
Ingrediente:
Modul de preparare:
Amestecati branza cu faina cernuta, ouale batute, zaharul, bicarbonat, coaja de lamaie, gris si sare. Amestecati compozitia pana la omogenizare, modelati papanasii in forma rotunda, apasati la mijloc pentru a forma un orificiu si puneti prajiturile la prajit in uleiul infierbintat, pana se rumenesc. Se mananca cu smantana si zahar pudra.
Ingrediente:
- un kg branza de vaci
- faina 0.4kg
- 4 oua
- zahar 100 g
- bicarbonat
- coaja rasa de lamaie
- gris 100 g
- ulei 200 ml
- smintina 0.5kg
- zahar pudra 50 g
- sare 20 g
Modul de preparare:
Amestecati branza cu faina cernuta, ouale batute, zaharul, bicarbonat, coaja de lamaie, gris si sare. Amestecati compozitia pana la omogenizare, modelati papanasii in forma rotunda, apasati la mijloc pentru a forma un orificiu si puneti prajiturile la prajit in uleiul infierbintat, pana se rumenesc. Se mananca cu smantana si zahar pudra.
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: PRAJITURI IAMMM
NEGRESA
Ingrediente:
Mod de preparare:
Puneti la fiert margarina impreuna cu zaharul, laptele si cinci linguri cu cacao. Dupa ce termina de fiert, luati din aceasta compozitie 15 linguri la care adaugati ciocolata, romul si nucile - acestea vor forma glazura. Puneti restul compozitiei la racit, adaugati galbenusurile, faina, un pachetel cu praful de copt stins si patru albusuri batute spuma. Coaceti compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cand este gata, turnati peste ea glazura preparata anterior. Inainte de a pune glazura se poate insiropa cu un sirop din 200 ml apa,sapte linguri de zahar si un pliculet de zahar vanilat. Timpul de preparare pentru aceasta prajitura este de aproximativ jumatate de ora.
Ingrediente:
- margarina 250 gr.
- cinci linguri cu cacao
- un pachet praf de copt
- coaja de lamaie
- o cana cu lapte
- zahar 500 gr.
- patru oua
- faina 200 gr.
- ciocolata
- nuci
- rom
Mod de preparare:
Puneti la fiert margarina impreuna cu zaharul, laptele si cinci linguri cu cacao. Dupa ce termina de fiert, luati din aceasta compozitie 15 linguri la care adaugati ciocolata, romul si nucile - acestea vor forma glazura. Puneti restul compozitiei la racit, adaugati galbenusurile, faina, un pachetel cu praful de copt stins si patru albusuri batute spuma. Coaceti compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cand este gata, turnati peste ea glazura preparata anterior. Inainte de a pune glazura se poate insiropa cu un sirop din 200 ml apa,sapte linguri de zahar si un pliculet de zahar vanilat. Timpul de preparare pentru aceasta prajitura este de aproximativ jumatate de ora.
Ultima editare efectuata de catre alyna in Vin Noi 28, 2008 5:01 am, editata de 1 ori
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: PRAJITURI IAMMM
TIRAMISU
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ingrediente:
- 400 g piscoturi
- crema Mascarpone 250 g
- patru oua
- patru linguri de zahar
- trei cescute de cafea fara zahar
- cacao pudra, pentru ornat
Mod de preparare:
- Amestecati intr-un bol galbenusurile de ou cu zaharul, pana se deschid la culoare;
- Adaugati crema Mascarpone si omogenizati amestecul;
- Bateti intr-un bol separatalbusurile de ou pana se umfla;
- Turnati albusurile peste crema cu Mascarpone si amestecati pana la incorporarea completa a acestora;
- Evitati mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;
- Inmuiati piscoturile putin in cafea dupa care se aseazati-le intr-o tava unul langa altul, fara spatii intre ele;
- Dupa ce ati pus primul strat de piscoturi turnati peste ele jumatate din crema;
- Puneti alt strat de piscoturi imbibate in cafea si deasupra restul cremei;
- Pudrati din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si lasati prajitura in frigider peste noapte.
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: PRAJITURI IAMMM
super prajitura multumim de reteta alyna
capbunvivi- Mamica cu greutate
- Varsta : 42
Localizare : Braila
Job/Fun : /plimbarile
Stare de spirit : buna
Nume poznas : mama:vivi;BB
Inscriere : 12/11/2008
Nr. mesaje : 2364
Re: PRAJITURI IAMMM
Prajitura cu Capsuni
Ingrediente:
Mod de preparare:
Prajitura cu capsuni - In timpul in care se incalzeste cuptorul, amestecati iaurtul, ouale si zaharul cu untul inmuiat. Adaugati faina, gris, praf de copt si amestecati. Turnati aluatul intr-o forma de tort unsa cu ulei si puneti-l la copt pentru aprox. 45 de min. Lasati blatul la racit, taiati-l in doua pe lat, dupa care ungeti o jumatate cu gem si adaugati blatul superior. Spalati capsunile la jet puternic de apa si lasati-le sa se scurga intr-o sita, curatati-le de frunze si taiati-le pe jumatate. Intindeti un strat de frisca peste blat, dupa care puneti fructele si presarati cu zahar pudra.
Ingrediente:
- iaurt 250 gr.
- doua oua
- zahar100 gr.
- unt 50 gr.
- faina 125 gr.
- gris 125 gr.
- o jumatate de pachetel de praf de copt
- trei linguri cu dulceata de capsuni
- frisca 1/4 kg
- capsuni mici 0.3 kg
- zahar pudra 1 lingura
Mod de preparare:
Prajitura cu capsuni - In timpul in care se incalzeste cuptorul, amestecati iaurtul, ouale si zaharul cu untul inmuiat. Adaugati faina, gris, praf de copt si amestecati. Turnati aluatul intr-o forma de tort unsa cu ulei si puneti-l la copt pentru aprox. 45 de min. Lasati blatul la racit, taiati-l in doua pe lat, dupa care ungeti o jumatate cu gem si adaugati blatul superior. Spalati capsunile la jet puternic de apa si lasati-le sa se scurga intr-o sita, curatati-le de frunze si taiati-le pe jumatate. Intindeti un strat de frisca peste blat, dupa care puneti fructele si presarati cu zahar pudra.
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: PRAJITURI IAMMM
Prajitura cu Mere
Ingrediente:
Modul de preparare:
Prajitura cu Mere - Amestecati pentru cateva minute faina, margarina si zaharul (jumatate de ligura). Se adauga merele curatate si feliate pe fundul formei, se presara zaharul (o lingura), scortisoara si aluatul. Se coace prajitura la 225 de grade C pana cand se inmoaie merele, iar aluatul devine brun deschis (aprox. 20 de min.)
Ingrediente:
- faina 100 gr.
- zahar
- margarina 60 gr.
- trei mere
- scortisoara
Modul de preparare:
Prajitura cu Mere - Amestecati pentru cateva minute faina, margarina si zaharul (jumatate de ligura). Se adauga merele curatate si feliate pe fundul formei, se presara zaharul (o lingura), scortisoara si aluatul. Se coace prajitura la 225 de grade C pana cand se inmoaie merele, iar aluatul devine brun deschis (aprox. 20 de min.)
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: PRAJITURI IAMMM
Tarta cu Capsuni
Crema - Freacati doua galbenusuri cu 100 de grame de zahar pana devin spumoase. Adaugati faina (putin cate putin) si subtiati cu lapte fiert impreuna cu batonul de vanilie. Aseazati vasul cu crema pe baia de apa si amestecati pana se ingroasa, dupa care il luati de pe baia de apa si bateti crema cu telul pana se raceste. Puneti un strat de crema de vanilie pe fundul tartei coapte si racite, iar peste crema aseazati capsunile taiate pe jumatate. Inainte de servire presarati tarta cu putin pudra.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- faina 200 gr.
- unt 150 gr.
- zahar 100 gr.
- doua galbenusuri
Pentru crema:
- o jumatate de litru de lapte
- zahar 150 gr.
- patru galbenusuri
- faina 50 gr.
- un baton de vanilie
- capsuni 400 gr.
Aluatul - Frecati intre palme untul taiat cubulete, cu faina, adaugati zaharul si galbenusurile si framantati un aluat fraged, care trebuie tinut doua ore la frigider. Imbracati cu aluat o forma mare de tarta unsa cu unt, intepati aluatul cu o furculita si bagati-l la cuptorul (180°) pentru aprox. 30 de min.
Modul de preparare:
Crema - Freacati doua galbenusuri cu 100 de grame de zahar pana devin spumoase. Adaugati faina (putin cate putin) si subtiati cu lapte fiert impreuna cu batonul de vanilie. Aseazati vasul cu crema pe baia de apa si amestecati pana se ingroasa, dupa care il luati de pe baia de apa si bateti crema cu telul pana se raceste. Puneti un strat de crema de vanilie pe fundul tartei coapte si racite, iar peste crema aseazati capsunile taiate pe jumatate. Inainte de servire presarati tarta cu putin pudra.
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: PRAJITURI IAMMM
Placinta cu mere
Se impacheteaza cu untul spre interior si se baga la frigider pentru 30 de min.
Umplutura - Se rad merele, se amesteca intr-o cratita cu zaharul si scortisoara si se pun la foc mic pana se evapora o parte din zeama (daca e prea multa riscati sa ramaneti cu foaia de jos necoapta).
Ungeti o tava de aragaz cu ulei si tapetati-o cu faina. Impartiti coca in 2 bucati egale si intindeti 2 foi. Puneti prima foaie in tava, merele (calite), pe a doua foaie si bagati-le in cuptor la foc mediu pentru 40 de min. Inainte sa o scoate-ti din cuptor, verificati daca s-a rumenit.
Ingrediente:
- un pahar (225 ml) cu apa minerala
- faina 450 gr.
- ulei 7 linguri
- unt 50 gr.
- zece mere
- zahar 6-8 linguri
- o ligurita cu scortisoara
- un pliculet cu zahar vanilat
Faceti coca din apa minerala, faina si ulei. Amestecati 2 linguri de faina cu untul la temperatura camerei pana obtineti o “ciulama” moale. Pudrati masa cu faina si intindeti o foaie subtire din aluat dupa care adaugati un strat uniform de „ciulama” pe toata foaia.
Modul de preparare:
Se impacheteaza cu untul spre interior si se baga la frigider pentru 30 de min.
Umplutura - Se rad merele, se amesteca intr-o cratita cu zaharul si scortisoara si se pun la foc mic pana se evapora o parte din zeama (daca e prea multa riscati sa ramaneti cu foaia de jos necoapta).
Ungeti o tava de aragaz cu ulei si tapetati-o cu faina. Impartiti coca in 2 bucati egale si intindeti 2 foi. Puneti prima foaie in tava, merele (calite), pe a doua foaie si bagati-le in cuptor la foc mediu pentru 40 de min. Inainte sa o scoate-ti din cuptor, verificati daca s-a rumenit.
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: PRAJITURI IAMMM
CORONITE CU ALUNE
Ingrediente:
- 100 g unt
- 160 g faina
- 100 g zahar pudra
- 100 g alune prajite si macinate
- 4 galbenusuri
Dificultate: redusa
Mod de preparare:
Untul
spuma se freaca cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand apoi
alunele si faina.Se amesteca bine cu o lingura de lemn.Intr-o punga
prevazuta cu un sprit dintat se pune coca obtinuta, pentru ornat
torturile.Se spriteaza aluatul in forma de coronite, pe tava presarata
cu faina.Se toaca cateva alune, apoi se presara peste coronite.Se coc
la cuptor, la foc potrivit circa 15-20 minute fara sa se rumeneasca.
Ingrediente:
- 100 g unt
- 160 g faina
- 100 g zahar pudra
- 100 g alune prajite si macinate
- 4 galbenusuri
Dificultate: redusa
Mod de preparare:
Untul
spuma se freaca cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand apoi
alunele si faina.Se amesteca bine cu o lingura de lemn.Intr-o punga
prevazuta cu un sprit dintat se pune coca obtinuta, pentru ornat
torturile.Se spriteaza aluatul in forma de coronite, pe tava presarata
cu faina.Se toaca cateva alune, apoi se presara peste coronite.Se coc
la cuptor, la foc potrivit circa 15-20 minute fara sa se rumeneasca.
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: PRAJITURI IAMMM
TORT ICEBERG
Ingrediente:
Aluat: 400 g
fursecuri cu ciocolata, 175 g unt. Crema: 5 g gelatina, 175 g ciocolata
alba, 2 oua, 350 g brinza de vaci, 100 g zahar, 300 ml frisca. Pentru
ornat: 50 g ciocolata, cacao.
Dificultate: medie
Mod de preparare:
Se
pun fursecurile intr-o punga de plastic si se zdrobesc. Se amesteca cu
untul moale si se pun intr-o forma dreptunghiulara (20x30cm) unsa cu
putina grasime. Gelatina se moaie in apa rece 10 min. Se dizolva apoi
la foc slab in 150 ml apa amestecand. Ciocolata se rupe bucati si se
topeste in baie de aburi. Se lasa sa se racoreasca. Se separa ouale.
Brinza de vaci se amesteca impreuna cu galbenusele si zaharul. Se
inglobeaza ciocolata fluida si apoi gelatina in fir subtire. Se bat
separat albusele si frisca.se amesteca in crema si se repartizeaza
acesta pe blat. Se niveleaza si se da 3 ore la rece. Prajitura se
orneaza cu ciocolata si cacao.
Ingrediente:
Aluat: 400 g
fursecuri cu ciocolata, 175 g unt. Crema: 5 g gelatina, 175 g ciocolata
alba, 2 oua, 350 g brinza de vaci, 100 g zahar, 300 ml frisca. Pentru
ornat: 50 g ciocolata, cacao.
Dificultate: medie
Mod de preparare:
Se
pun fursecurile intr-o punga de plastic si se zdrobesc. Se amesteca cu
untul moale si se pun intr-o forma dreptunghiulara (20x30cm) unsa cu
putina grasime. Gelatina se moaie in apa rece 10 min. Se dizolva apoi
la foc slab in 150 ml apa amestecand. Ciocolata se rupe bucati si se
topeste in baie de aburi. Se lasa sa se racoreasca. Se separa ouale.
Brinza de vaci se amesteca impreuna cu galbenusele si zaharul. Se
inglobeaza ciocolata fluida si apoi gelatina in fir subtire. Se bat
separat albusele si frisca.se amesteca in crema si se repartizeaza
acesta pe blat. Se niveleaza si se da 3 ore la rece. Prajitura se
orneaza cu ciocolata si cacao.
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: PRAJITURI IAMMM
ALBA CA ZAPADA
Ingrediente:
Cantitatile sunt pentru tava de 33 cm × 50 cm.
Foi
3 oua
100 g zahar pudra
6 linguri ulei
3 linguri lapte
1 lingurita rasa praf de copt
1 varf de cutit sare
500 g faina
Crema
500 ml lapte
2 linguri cu varf faina
250 g margarina
275 g zahar pudra
1 lamaie
Etapa finala
3 linguri zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Foile
1Se cerne faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Intr-un
castron se amesteca (cu mixerul) laptele, ouale si zaharul, apoi se
adauga si uleiul. Se pune faina, pentru inceput 400 g, si se framanta
cu mana. Daca inca se lipeste de maini se tot adauga faina pana incepe
sa se ia de pe maini.
2Se imparte coca rezultata in trei parti egale, din care rezulta trei
foi de marimea tavii de la aragaz. Daca aveti tava mai mica (de exemplu
27 cm × 34 cm), ies patru foi. Se tapeteaza masa cu faina si se intinde
foaia cu facaletul. Se unge dosul tavii (tava intoarsa cu fundul in
sus) cu unt, margarina sau ulei. Daca aveti pergament, cu atat mai
bine: decupati o coala de marimea unui „dos” de tava si o puteti folosi
pentru toate foile si nu mai aveti nevoie sa ungeti tava.
3Coaceti foile una cate una in cuptorul preincalzit la 350°F, foc mic.
O foaie se coace cam in sapte minute; verificati-o din doua in doua
minute pentru ca se arde foarte usor. Foaia e gata cand devine aurie.
Crema
4Se amesteca intr-o craticioara de 1 litru faina cu laptele. Amestecati
bine, sa nu aiba cocoloase. Ca sa fie mai usor, puteti sa amestecati
faina si cateva linguri de lapte separat, intr-o cana, pana dispar
cocoloasele, si apoi sa varsati amestecul in restul de lapte. Se pune
apoi pe foc mic si se amesteca continuu sa nu se prinda. Dupa ce a
inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute. Calda, crema are
consistenta laptelui batut. Se lasa la racit.
5Intr-un castron se freaca margarina cu zaharul. Se adauga faina si
laptele, dar numai dupa ce s-au racit bine (daca puneti amestecul de
faina cald peste margarina se va taia). Amestecati bine. Se da lamaia
pe razatoarea pentru coaja, apoi se stoarce sucul; se adauga la
compozitie si se amesteca. E nevoie cam de jumatate din coaja si de tot
sucul; gustati si ajustati dupa preferinta. Se imparte in doua parti
egale (trei, daca aveti patru foi).
Etapa finala
6Pe un platou de marimea foii se aseaza prima foaie, jumatate din
crema, foaie, celalalta jumatate de crema, foaie. Peste prajitura se
aseaza un tocator, iar pe tocator o greutate de 800 g–1 kg. Se lasa 12
ore (peste noapte) sa se inmoaie foile ca sa o puteti taia fara
probleme.
7Se amesteca zaharul pudra cu zaharul vanilat si se pudreaza deasupra. Se taie in forma de romb.
Sugestii
La inceput, foile sunt tari si crema pare prea moale. Presati bine
prajitura si lasati-o cel putin 12 ore; foile absorb o parte din crema
si se inmoaie. Puteti inveli prajitura in folie de plastic inainte sa o
puneti la presat.
Daca vreti o prajitura mai inalta, sau daca nu aveti un tocator atat de
mare cat foaia, impartiti crema in cinci. Puneti o foaie, doua cincimi
de crema, a doua foaie, inca doua cincimi de crema, si a treia foaie.
Taiati cu grija prajitura in doua, puneti restul de crema pe una dintre
jumatati, si puneti cealalta jumatate deasupra. Lasati 12 ore la presat.
Ingrediente:
Cantitatile sunt pentru tava de 33 cm × 50 cm.
Foi
3 oua
100 g zahar pudra
6 linguri ulei
3 linguri lapte
1 lingurita rasa praf de copt
1 varf de cutit sare
500 g faina
Crema
500 ml lapte
2 linguri cu varf faina
250 g margarina
275 g zahar pudra
1 lamaie
Etapa finala
3 linguri zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Foile
1Se cerne faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Intr-un
castron se amesteca (cu mixerul) laptele, ouale si zaharul, apoi se
adauga si uleiul. Se pune faina, pentru inceput 400 g, si se framanta
cu mana. Daca inca se lipeste de maini se tot adauga faina pana incepe
sa se ia de pe maini.
2Se imparte coca rezultata in trei parti egale, din care rezulta trei
foi de marimea tavii de la aragaz. Daca aveti tava mai mica (de exemplu
27 cm × 34 cm), ies patru foi. Se tapeteaza masa cu faina si se intinde
foaia cu facaletul. Se unge dosul tavii (tava intoarsa cu fundul in
sus) cu unt, margarina sau ulei. Daca aveti pergament, cu atat mai
bine: decupati o coala de marimea unui „dos” de tava si o puteti folosi
pentru toate foile si nu mai aveti nevoie sa ungeti tava.
3Coaceti foile una cate una in cuptorul preincalzit la 350°F, foc mic.
O foaie se coace cam in sapte minute; verificati-o din doua in doua
minute pentru ca se arde foarte usor. Foaia e gata cand devine aurie.
Crema
4Se amesteca intr-o craticioara de 1 litru faina cu laptele. Amestecati
bine, sa nu aiba cocoloase. Ca sa fie mai usor, puteti sa amestecati
faina si cateva linguri de lapte separat, intr-o cana, pana dispar
cocoloasele, si apoi sa varsati amestecul in restul de lapte. Se pune
apoi pe foc mic si se amesteca continuu sa nu se prinda. Dupa ce a
inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute. Calda, crema are
consistenta laptelui batut. Se lasa la racit.
5Intr-un castron se freaca margarina cu zaharul. Se adauga faina si
laptele, dar numai dupa ce s-au racit bine (daca puneti amestecul de
faina cald peste margarina se va taia). Amestecati bine. Se da lamaia
pe razatoarea pentru coaja, apoi se stoarce sucul; se adauga la
compozitie si se amesteca. E nevoie cam de jumatate din coaja si de tot
sucul; gustati si ajustati dupa preferinta. Se imparte in doua parti
egale (trei, daca aveti patru foi).
Etapa finala
6Pe un platou de marimea foii se aseaza prima foaie, jumatate din
crema, foaie, celalalta jumatate de crema, foaie. Peste prajitura se
aseaza un tocator, iar pe tocator o greutate de 800 g–1 kg. Se lasa 12
ore (peste noapte) sa se inmoaie foile ca sa o puteti taia fara
probleme.
7Se amesteca zaharul pudra cu zaharul vanilat si se pudreaza deasupra. Se taie in forma de romb.
Sugestii
La inceput, foile sunt tari si crema pare prea moale. Presati bine
prajitura si lasati-o cel putin 12 ore; foile absorb o parte din crema
si se inmoaie. Puteti inveli prajitura in folie de plastic inainte sa o
puneti la presat.
Daca vreti o prajitura mai inalta, sau daca nu aveti un tocator atat de
mare cat foaia, impartiti crema in cinci. Puneti o foaie, doua cincimi
de crema, a doua foaie, inca doua cincimi de crema, si a treia foaie.
Taiati cu grija prajitura in doua, puneti restul de crema pe una dintre
jumatati, si puneti cealalta jumatate deasupra. Lasati 12 ore la presat.
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: PRAJITURI IAMMM
fetelor, voi vreţi să mă îmbolnăvesc????????? :AQ: vreau prăjituuuuuuuuuuuuuuuuuuuriiiiiiiiiii!!!!!!!!!!... câteva tăvi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 :AE:
oandree- Mamica noua
- Varsta : 47
Localizare : Pitesti
Job/Fun : joaca
Stare de spirit : luminoasă
Inscriere : 24/01/2009
Nr. mesaje : 209
Re: PRAJITURI IAMMM
mama mia ce de bunatati.............are cineva reteta de la padurea neagra? o caut de mult timp
Hellenaa- Mamica noua
- Varsta : 41
Localizare : Bacau
Job/Fun : HR
Stare de spirit : o mamica implinita
Despre noi : lorena are 1 an si jumatate
Nume poznas : Lorena Nicole e fetita mea iar eu Diana
Inscriere : 24/04/2009
Nr. mesaje : 22
Re: PRAJITURI IAMMM
E vara, e cald... sunt recomandate fructele.... eu va propun cateva retete de spuma de fructe! ce ziceti?
Spuma de capsuni
Ingrediente
200 g capsuni
1-2 albusuri
200g zahar
1 plic zahar vanilat
Modul de preparare a retetei:
Se bate spuma albusul. Se adauga zaharul si vanilia si se bate din nou pana se intareste.
Capsunile se paseaza cu o furculita si se adauga peste albusul batut spuma. Spuma de capsuni se amesteca cu un tel, prin rasturnare, de cateva ori, pentru a se omogeniza. Nu se amesteca folosind mixerul deoarece spuma de capsuni pierde aerul care o mentine pufoasa.
Spuma de capsuni se da la congelator si se orneaza inainte de servire cu felioare de capsuni, frisca, 1 frunza de menta.
Spuma de piersici
Ingrediente
Piersici foarte coapte
Modul de preparare a retetei:
Se trec piersicile prin sita, sau se toaca la mixer (in cazul in care nu sunt foarte bine coapte), pana cand se fac spuma. Se amesteca cu zahar, pana cand acesta se topeste si se dau la frigider 1 ora. Cine doreste poate adauga la spuma de piersici si diferite arome, dupa preferinta.
Spuma de zmeura
Ingrediente
200 g zmeura
2-3 albusuri
200g zahar
1 plic zahar vanilat
Modul de preparare a retetei:
Albusurile se bat spuma tare. Se adauga zaharul si aromele si se bate din nou pana se intareste.
Zmeura se paseaza cu o furculita si se trece printr-o sita. Sucul de zmeura se adauga peste albusul batut spuma. Spuma de zmeura se amesteca cu un tel, prin rasturnare, de cateva ori, pentru a se omogeniza. Se baga la congelator 1 ora, apoi se poate servi.
Spuma de capsuni
Ingrediente
200 g capsuni
1-2 albusuri
200g zahar
1 plic zahar vanilat
Modul de preparare a retetei:
Se bate spuma albusul. Se adauga zaharul si vanilia si se bate din nou pana se intareste.
Capsunile se paseaza cu o furculita si se adauga peste albusul batut spuma. Spuma de capsuni se amesteca cu un tel, prin rasturnare, de cateva ori, pentru a se omogeniza. Nu se amesteca folosind mixerul deoarece spuma de capsuni pierde aerul care o mentine pufoasa.
Spuma de capsuni se da la congelator si se orneaza inainte de servire cu felioare de capsuni, frisca, 1 frunza de menta.
Spuma de piersici
Ingrediente
Piersici foarte coapte
Modul de preparare a retetei:
Se trec piersicile prin sita, sau se toaca la mixer (in cazul in care nu sunt foarte bine coapte), pana cand se fac spuma. Se amesteca cu zahar, pana cand acesta se topeste si se dau la frigider 1 ora. Cine doreste poate adauga la spuma de piersici si diferite arome, dupa preferinta.
Spuma de zmeura
Ingrediente
200 g zmeura
2-3 albusuri
200g zahar
1 plic zahar vanilat
Modul de preparare a retetei:
Albusurile se bat spuma tare. Se adauga zaharul si aromele si se bate din nou pana se intareste.
Zmeura se paseaza cu o furculita si se trece printr-o sita. Sucul de zmeura se adauga peste albusul batut spuma. Spuma de zmeura se amesteca cu un tel, prin rasturnare, de cateva ori, pentru a se omogeniza. Se baga la congelator 1 ora, apoi se poate servi.
lilique- Mamica moderator
- Varsta : 40
Localizare : tg-jiu
Job/Fun : secretar scoala
Stare de spirit : mamica fericita
Nume poznas : Doncea Elena Areta si Doncea Florin Valentin
Inscriere : 08/02/2009
Nr. mesaje : 2003
Re: PRAJITURI IAMMM
Prajitura cu cirese sau visine
Pe caldura asta am zis ca ar merge de minune o prajitura cu visine, acrisoara si racoritoare. Aceasta prajitura se poate face si cu alte fructe sau poate fi considerata si ... depinde de voi .
Blat:
5 oua proaspete
10 linguri de zahar
1 praf de copt
1 plic de praf de zahar vanilat
5 linguri pline-ochi de faina
Crema:
1 plic de crema de cremsnit de la Dr Oetker
750 ml lapte
(Daca vreti si aveti timp la dispozitie puteti face o crema de vanilie gen cea pentru tarte cu fructe)
Umplutura si topping
2 plicuri de gelatina pentru tarte, de culoare rosie de la Dr. Oetker
1-2 kg cirese foarte coapte, dar bine alese (pot fi si mai moi, dar nu stricate)
Eu am pus 1 kg de visine si 1 plic de gelatina
Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga pe rand cele 10 linguri de zahar ( ca si pentru bezea) si zaharul vanilat. Apoi se adauga galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt si se amesteca prin rasturnare pana cand se incorporeaza totul si devine o masa omogena. Puneti blatul intr-o tava de dimensiuni 26x36, tapetata cu hartie de copt ( se poate pune intr-o forma de cu d=26cm), asezati visinile deasupra ( eu le-am lasat sa se scurga si apoi le-am pudrat cu faina sa nu se lase la fund).
brunetik- Mamica cu greutate
- Varsta : 44
Localizare : PLOIESTI
Job/Fun : CALCULATOR, PLIMBARLILE....SI COPIII.
Stare de spirit : O MAMICA FERICITA DE PRINTESA .
Inscriere : 25/11/2008
Nr. mesaje : 2687
Re: PRAJITURI IAMMM
Negresa cu nuci
Cantitati pentru tava de 30cm lungime si 24cm latime.( sau tava de aragaz)
Ingrediente:
200g unt sau margarina
200g cacao (sau 4 linguri)
350g
zahar
150g faina
1 sticluta esenta de rom
4 oua
miez de
nuca
un praf de sare
1 plic praf de copt
eu pun si coaja rasa de lamaie si putina scortisoara
Mod de preparare:
Se topeste untul(margarina), dupa ce acesta s-a topit se adauga cacao, si se amesteca.Se incorporeaza apoi pe rand ouale, dupa fiecare ou se amesteca rapid. Se toarna apoi zaharul, esenta si mirodeniile. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste compozitie, se amesteca si apoi punem si nucile. In tot acest timp oala ramane pe aragaz la foc mic.
Tava se unge si se tapeteaza cu faina, sau punem hartie de copt. Se toarna compozitia si se lasa in cuptorul preincalzit, cam 25-30 de minute la foc potrivit. O incerci cu o scobitoare .
Reteta in imagini o gasiti si Aici
Iata cum mi-a iesit mie...
Maruta e darnica si va ofera si voua o feliutza..
Eu o tai in doua si pun putin gem acrisor in ea, aici ampus de prune .. super bun este
Sa aveti pofta !
Cantitati pentru tava de 30cm lungime si 24cm latime.( sau tava de aragaz)
Ingrediente:
200g unt sau margarina
200g cacao (sau 4 linguri)
350g
zahar
150g faina
1 sticluta esenta de rom
4 oua
miez de
nuca
un praf de sare
1 plic praf de copt
eu pun si coaja rasa de lamaie si putina scortisoara
Mod de preparare:
Se topeste untul(margarina), dupa ce acesta s-a topit se adauga cacao, si se amesteca.Se incorporeaza apoi pe rand ouale, dupa fiecare ou se amesteca rapid. Se toarna apoi zaharul, esenta si mirodeniile. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste compozitie, se amesteca si apoi punem si nucile. In tot acest timp oala ramane pe aragaz la foc mic.
Tava se unge si se tapeteaza cu faina, sau punem hartie de copt. Se toarna compozitia si se lasa in cuptorul preincalzit, cam 25-30 de minute la foc potrivit. O incerci cu o scobitoare .
Reteta in imagini o gasiti si Aici
Iata cum mi-a iesit mie...
Maruta e darnica si va ofera si voua o feliutza..
Eu o tai in doua si pun putin gem acrisor in ea, aici ampus de prune .. super bun este
Sa aveti pofta !
Re: PRAJITURI IAMMM
mmmm..ce bine arata
bebelusha18- Mamica cu experienta
- Varsta : 41
Localizare : iasi
Job/Fun : medic / multe
Stare de spirit : happy
Despre noi : momentan doar eu cu iubitul
Nume poznas : andreea si gabi
Inscriere : 16/08/2009
Nr. mesaje : 472
Re: PRAJITURI IAMMM
e super usor de facut, si iese garantat, dac stiti sa faceti si glazura iese si mai buna, eu u fac deoarece Marei nu i place sa se murdareasca , si nu mai papa,,,
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mar Iun 28, 2011 10:49 am Scris de tavibkk
» ce am gatit azi
Mar Iun 07, 2011 8:09 pm Scris de ShopKids
» Haine copii
Mar Iun 07, 2011 7:48 pm Scris de ShopKids
» Bijuterii UNICAT - realizate manual
Lun Mai 30, 2011 4:35 pm Scris de eOti
» Premiatii concursului
Mar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy
» Alexia-Diana Basceanu
Mar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy
» hainute copii de firma outlet si second hand
Lun Mai 09, 2011 5:56 am Scris de ianismagazin
» Album MARA
Mier Mai 04, 2011 7:34 pm Scris de teodoraion
» La Multi Ani Ana!!
Mar Apr 19, 2011 2:38 am Scris de alinagherman
» 3 lucruri care ne sperie
Mier Apr 06, 2011 10:37 pm Scris de sandy