Conectare
Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 2 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 141, Mar Feb 01, 2011 3:33 am
Ultimele subiecte
Stiri
Camara pentru iarna
5 participanți
Pagina 1 din 1
Camara pentru iarna
Dulceata de caise
- 1 kg caise
- 1 kg zahar
- 30 ml zeama de lamaie
- 1/2 l apa
Pentru dulceata se aleg caise coapte,dar tari. Se curata de coaja fara sa se scoata samburii, se tin in apa 30 min, apoi se desearta in strecuratoare,se limpezesc la un jet de apa si se lasa sa se scurga.
Dupa aceea, se taie in jumatati,li se scot samburii si se pun in siropul bine legat. Se lasa 5 min sa lase putina zeama,apoi se fierb la foc mijlociu pana cand se leaga siropul.
- 1 kg caise
- 1 kg zahar
- 30 ml zeama de lamaie
- 1/2 l apa
Pentru dulceata se aleg caise coapte,dar tari. Se curata de coaja fara sa se scoata samburii, se tin in apa 30 min, apoi se desearta in strecuratoare,se limpezesc la un jet de apa si se lasa sa se scurga.
Dupa aceea, se taie in jumatati,li se scot samburii si se pun in siropul bine legat. Se lasa 5 min sa lase putina zeama,apoi se fierb la foc mijlociu pana cand se leaga siropul.
mihaela83- Mamica cu experienta
- Varsta : 40
Localizare : bucuresti
Job/Fun : casnica
Stare de spirit : mamica fericita
Despre noi : Irina este lumina ochilor nostri
Inscriere : 31/10/2008
Nr. mesaje : 436
Re: Camara pentru iarna
Dulceata de capsuni
- 1 kg capsuni
- 1 kg zahar
- 1 lamaie
Se aleg capsuni rotunde si mai mici, se scot coditele, se spala sub jet de apa rece, se scurg bine.Se aseaza intr-o cratita de 3-4 litri,alternativ straturi de capsuni si de zahar, se pun la fiert la foc potrivit.Se lasa la fiert pana se leaga bine siropul, stropindu-se din cand in cand cu rom si zeama de lamaie.Cind dulceata este gata, se ia de pe foc,se indeparteaza spuma,se pune restul de zeama de lamaie si dupa ce s-a racit putin se pune in borcane care se acopera cu celofan ud,se leaga si se pastreaza in camara.
- 1 kg capsuni
- 1 kg zahar
- 1 lamaie
Se aleg capsuni rotunde si mai mici, se scot coditele, se spala sub jet de apa rece, se scurg bine.Se aseaza intr-o cratita de 3-4 litri,alternativ straturi de capsuni si de zahar, se pun la fiert la foc potrivit.Se lasa la fiert pana se leaga bine siropul, stropindu-se din cand in cand cu rom si zeama de lamaie.Cind dulceata este gata, se ia de pe foc,se indeparteaza spuma,se pune restul de zeama de lamaie si dupa ce s-a racit putin se pune in borcane care se acopera cu celofan ud,se leaga si se pastreaza in camara.
mihaela83- Mamica cu experienta
- Varsta : 40
Localizare : bucuresti
Job/Fun : casnica
Stare de spirit : mamica fericita
Despre noi : Irina este lumina ochilor nostri
Inscriere : 31/10/2008
Nr. mesaje : 436
Re: Camara pentru iarna
Compot de caise
- 0,5 kg caise tari
- 200 g zahar
- 3 pahare apa
- 1 lingurita zeama de lamaie
Se pune la fiert apa cu zaharul.In acest timp,se curata caisele de pielita si se lasa sa stea in apa rece.
Cand zaharul s-a topit,se pune zeama de lamaie si caisele scoase din apa rece.Se lasa sa fiarba la foc mic citeva clocote,luand spuma in timpul fiertului.
- 0,5 kg caise tari
- 200 g zahar
- 3 pahare apa
- 1 lingurita zeama de lamaie
Se pune la fiert apa cu zaharul.In acest timp,se curata caisele de pielita si se lasa sa stea in apa rece.
Cand zaharul s-a topit,se pune zeama de lamaie si caisele scoase din apa rece.Se lasa sa fiarba la foc mic citeva clocote,luand spuma in timpul fiertului.
mihaela83- Mamica cu experienta
- Varsta : 40
Localizare : bucuresti
Job/Fun : casnica
Stare de spirit : mamica fericita
Despre noi : Irina este lumina ochilor nostri
Inscriere : 31/10/2008
Nr. mesaje : 436
Re: Camara pentru iarna
Amestec pentru ciorbe
- 2 kg rosii
- 2 kg gogosari
- 4 legaturi patrunjel verde
- 3 legaturi leustean
- 1 legatura telina (frunze)
- 4 maini bune de sare grunjoasa(mare)
- 1 lingurita praf conservant
Rosiile le dam prin masina de macinat rosii. Gogosarii se curata de samburi si se dau prin masina de tocat carne;verdeturile se macina si ele.
Intr-un vas se amesteca toate ingredientele se pune sarea si conservantul peste , se amesteca si se pune in borcane. Se capseaza borcanele si se pun la pastrat in camara.
- 2 kg rosii
- 2 kg gogosari
- 4 legaturi patrunjel verde
- 3 legaturi leustean
- 1 legatura telina (frunze)
- 4 maini bune de sare grunjoasa(mare)
- 1 lingurita praf conservant
Rosiile le dam prin masina de macinat rosii. Gogosarii se curata de samburi si se dau prin masina de tocat carne;verdeturile se macina si ele.
Intr-un vas se amesteca toate ingredientele se pune sarea si conservantul peste , se amesteca si se pune in borcane. Se capseaza borcanele si se pun la pastrat in camara.
mihaela83- Mamica cu experienta
- Varsta : 40
Localizare : bucuresti
Job/Fun : casnica
Stare de spirit : mamica fericita
Despre noi : Irina este lumina ochilor nostri
Inscriere : 31/10/2008
Nr. mesaje : 436
Re: Camara pentru iarna
Castraveti in otet
2 l otet
400 g zahar
sare,piper boabe,foi de dafin,
3 l apa.
Preparare:
Se fierbe apa si cind a dat in fiert,se adauga zaharul,sarea si condimenteie;se amesteca pana se dizolva zaharul si sarea. Se ia vasul de pe foc si se adauga otetul.
Castravetii se tin 24 ore intr-o solutie concentrata de sare (atit cit sa tina oul la suprafata), dupa care se spala cu apa rece si se asaza intr-un borcan de sticla sau putina, intercalind intre rinduri radacini de hrean,frunza de visin,marar uscat,catei de usturoi.
Peste castraveti se toarna (se umple borcanul) solutia pregatita,fierbinte. Dupa ce s-a racit, pentru a nu prinde mucegai, se toarna un strat subtire de ulei la suprafata. Se leaga borcanul si se pastreaza la loc uscat, racoros.
2 l otet
400 g zahar
sare,piper boabe,foi de dafin,
3 l apa.
Preparare:
Se fierbe apa si cind a dat in fiert,se adauga zaharul,sarea si condimenteie;se amesteca pana se dizolva zaharul si sarea. Se ia vasul de pe foc si se adauga otetul.
Castravetii se tin 24 ore intr-o solutie concentrata de sare (atit cit sa tina oul la suprafata), dupa care se spala cu apa rece si se asaza intr-un borcan de sticla sau putina, intercalind intre rinduri radacini de hrean,frunza de visin,marar uscat,catei de usturoi.
Peste castraveti se toarna (se umple borcanul) solutia pregatita,fierbinte. Dupa ce s-a racit, pentru a nu prinde mucegai, se toarna un strat subtire de ulei la suprafata. Se leaga borcanul si se pastreaza la loc uscat, racoros.
mihaela83- Mamica cu experienta
- Varsta : 40
Localizare : bucuresti
Job/Fun : casnica
Stare de spirit : mamica fericita
Despre noi : Irina este lumina ochilor nostri
Inscriere : 31/10/2008
Nr. mesaje : 436
Re: Camara pentru iarna
Gogosari in otet:
Mod de preparare:
Se pun 3 l lichid (1 l otet si 2 l apa cu 1/2 kg zahar si 30 g sare pentru fiecare litru de lichid, o frunza de telina, o frunza de dafin, cateva boabe de piper si hrean) intr-o cratita de 6-7 l. Cand incepe sa clocoteasca se pune un rand de gogosari taiati felii, se acopera cu capacul 1 - 2 minute pana incep sa-si schimbe culoarea, apoi se scot repede cu o strecuratoare si se pun intr-o oala cu capac. Se pune alt rand de gogosari si se oparesc la fel pana se termina toti. Cand toti sunt gata se aseaza in borcane de 1/2 - 1 l. Deasupra gogosarilor se pune in cruce 2 - 3 felii de hrean si 1 - 2 lingurite boabe de mustar. Otetul in care au fost opariti se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste ei in mod egal. Se leaga cu celofan dublu si se pun in camara.
Mod de preparare:
Se pun 3 l lichid (1 l otet si 2 l apa cu 1/2 kg zahar si 30 g sare pentru fiecare litru de lichid, o frunza de telina, o frunza de dafin, cateva boabe de piper si hrean) intr-o cratita de 6-7 l. Cand incepe sa clocoteasca se pune un rand de gogosari taiati felii, se acopera cu capacul 1 - 2 minute pana incep sa-si schimbe culoarea, apoi se scot repede cu o strecuratoare si se pun intr-o oala cu capac. Se pune alt rand de gogosari si se oparesc la fel pana se termina toti. Cand toti sunt gata se aseaza in borcane de 1/2 - 1 l. Deasupra gogosarilor se pune in cruce 2 - 3 felii de hrean si 1 - 2 lingurite boabe de mustar. Otetul in care au fost opariti se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste ei in mod egal. Se leaga cu celofan dublu si se pun in camara.
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: Camara pentru iarna
Castraveti in otet:
Mod de preparare:
Castravetii in otet cu cat sunt mai mici cu atat mai bine. Lichidul se prepara din 2 parti apa cu o parte otet de 9 grade, 40 g sare pentru 1 l lichid, zahar dupa gust, cimbru, foi de dafin, marar, frunza de telina. Toate se fierb 5 minute si se mai lasa cateva minute sa se raceasca. Deasupra castravetilor se pun 2 - 3 bucati subtiri de hrean, apoi se toarna compozitia. Borcanele se leaga si se pun in camara.
Mod de preparare:
Castravetii in otet cu cat sunt mai mici cu atat mai bine. Lichidul se prepara din 2 parti apa cu o parte otet de 9 grade, 40 g sare pentru 1 l lichid, zahar dupa gust, cimbru, foi de dafin, marar, frunza de telina. Toate se fierb 5 minute si se mai lasa cateva minute sa se raceasca. Deasupra castravetilor se pun 2 - 3 bucati subtiri de hrean, apoi se toarna compozitia. Borcanele se leaga si se pun in camara.
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: Camara pentru iarna
Varza murata:
Mod de preparare:
Varza se taie fideluta si se pune intr-un lighean mare. Se curata cativa morcovi, se dau pe razatoarea mare si se pun peste varza. Se adauga foi de dafin, boabe de piper si chimen. Peste toate se presara sare dupa gust. Se amesteca toate ingredientele pana se lasa putina zeama, apoi se pun in borcane cu cateva bucati de hrean. Apoi se face o saramura (la 1 litru apa se pune o lingura rasa de sare) si se toarna peste varza din borcan. Se lasa sa fermenteze. Dupa ce a fermentat se mai adauga putina saramura si se pune in camara.
Mod de preparare:
Varza se taie fideluta si se pune intr-un lighean mare. Se curata cativa morcovi, se dau pe razatoarea mare si se pun peste varza. Se adauga foi de dafin, boabe de piper si chimen. Peste toate se presara sare dupa gust. Se amesteca toate ingredientele pana se lasa putina zeama, apoi se pun in borcane cu cateva bucati de hrean. Apoi se face o saramura (la 1 litru apa se pune o lingura rasa de sare) si se toarna peste varza din borcan. Se lasa sa fermenteze. Dupa ce a fermentat se mai adauga putina saramura si se pune in camara.
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: Camara pentru iarna
Ciuperci marinate:
Ingrediente:
2 kg ciuperci, 2 dl untdelemn, 1 lamaie, 20 boabe piper, 2 foi de dafin, sare;
Mod de preparare:
Ciupercile mari se taie felii mai groase, apoi se pun in cratita cu untdelemnul, o lingurita de sare, foile de dafin si zeama de la o lamaie, boabele de piper. Se fierb acoperite la foc mic, circa 15-20 de minute. Se potriveste de sare si acru dupa gust. Se pun in borcane mici. Se leaga cu celofan dublu si se fierb o ora in baie de apa. Se servesc ca aperitiv
Ingrediente:
2 kg ciuperci, 2 dl untdelemn, 1 lamaie, 20 boabe piper, 2 foi de dafin, sare;
Mod de preparare:
Ciupercile mari se taie felii mai groase, apoi se pun in cratita cu untdelemnul, o lingurita de sare, foile de dafin si zeama de la o lamaie, boabele de piper. Se fierb acoperite la foc mic, circa 15-20 de minute. Se potriveste de sare si acru dupa gust. Se pun in borcane mici. Se leaga cu celofan dublu si se fierb o ora in baie de apa. Se servesc ca aperitiv
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: Camara pentru iarna
Dulceata de caise
Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:
Caise, zahar, sare de lamiie, Gelfix Extra.
Mod de preparare:
Se oparesc caisele si li se indeparteaza pielita.
Se scot simburii si se taie caisele in bucati .In continuare se respecta instructiunile de pe pachetul de Gelfix Extra, la fiecare kg de fruct punindu-se 500g zahar si un virf cutit sare de lamiie.
Se pune in borcane si se capseaza, tinindu-se 5 minute cu capacul in jos
Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:
Caise, zahar, sare de lamiie, Gelfix Extra.
Mod de preparare:
Se oparesc caisele si li se indeparteaza pielita.
Se scot simburii si se taie caisele in bucati .In continuare se respecta instructiunile de pe pachetul de Gelfix Extra, la fiecare kg de fruct punindu-se 500g zahar si un virf cutit sare de lamiie.
Se pune in borcane si se capseaza, tinindu-se 5 minute cu capacul in jos
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: Camara pentru iarna
ARDEI UMPLUTI CU VARZA
Ingrediente:
10 ardei grasi, o varza mica, 2 morcovi, frunze de telina, sare
Dificultate: redusa
Mod de preparare:
la
10 ardei grasi potriviti incape o varza mica tocata fin si 2 morcovi
rasi, frunze de telina tocate si sare dupa gust (mai multa sa tina). Se
freaca varza tocata cu morcovii rasi si telina si sarea pana se inmoaie
varza, se scruge bine de zeama care o lasa (este amaruie) si se umplut
ardeii grasi (scobiti de samburi) iar capac poti pune o felie de morcov
mai mare. Se aseaza in borcane, cu gura in sus, unul langa altul, ca sa
incapa cat mai multi, poti pune printre ei si felii de morcovi. Se face
o saramura din apa cu sare mare, cam o lingura plina la 1l apa (rece),
se lasa sa se topeasca bine sarea si se umple borcanul pana la gura. Nu
se pune capac, se asteapta sa se mai lase zeama, se mai adauga saramura.
Mod de servire: Se pastreaza bine peste iarna si sunt foarte buni ca salata langa mancaruri cu carne si sosuri.
Ingrediente:
10 ardei grasi, o varza mica, 2 morcovi, frunze de telina, sare
Dificultate: redusa
Mod de preparare:
la
10 ardei grasi potriviti incape o varza mica tocata fin si 2 morcovi
rasi, frunze de telina tocate si sare dupa gust (mai multa sa tina). Se
freaca varza tocata cu morcovii rasi si telina si sarea pana se inmoaie
varza, se scruge bine de zeama care o lasa (este amaruie) si se umplut
ardeii grasi (scobiti de samburi) iar capac poti pune o felie de morcov
mai mare. Se aseaza in borcane, cu gura in sus, unul langa altul, ca sa
incapa cat mai multi, poti pune printre ei si felii de morcovi. Se face
o saramura din apa cu sare mare, cam o lingura plina la 1l apa (rece),
se lasa sa se topeasca bine sarea si se umple borcanul pana la gura. Nu
se pune capac, se asteapta sa se mai lase zeama, se mai adauga saramura.
Mod de servire: Se pastreaza bine peste iarna si sunt foarte buni ca salata langa mancaruri cu carne si sosuri.
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: Camara pentru iarna
mama facea ardei umpluti cu varza alyna o bunatate
socrul meu a pus anul asta mere la murat ,o bunatate,da nu am reteta ca el pune din ochi :42:
socrul meu a pus anul asta mere la murat ,o bunatate,da nu am reteta ca el pune din ochi :42:
capbunvivi- Mamica cu greutate
- Varsta : 42
Localizare : Braila
Job/Fun : /plimbarile
Stare de spirit : buna
Nume poznas : mama:vivi;BB
Inscriere : 12/11/2008
Nr. mesaje : 2364
Re: Camara pentru iarna
si mie imi plac tare mult ardeii cu varza
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: Camara pentru iarna
sunt f buni
narcy- Mamica cea mai tare
- Varsta : 41
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mar Iun 28, 2011 10:49 am Scris de tavibkk
» ce am gatit azi
Mar Iun 07, 2011 8:09 pm Scris de ShopKids
» Haine copii
Mar Iun 07, 2011 7:48 pm Scris de ShopKids
» Bijuterii UNICAT - realizate manual
Lun Mai 30, 2011 4:35 pm Scris de eOti
» Premiatii concursului
Mar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy
» Alexia-Diana Basceanu
Mar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy
» hainute copii de firma outlet si second hand
Lun Mai 09, 2011 5:56 am Scris de ianismagazin
» Album MARA
Mier Mai 04, 2011 7:34 pm Scris de teodoraion
» La Multi Ani Ana!!
Mar Apr 19, 2011 2:38 am Scris de alinagherman
» 3 lucruri care ne sperie
Mier Apr 06, 2011 10:37 pm Scris de sandy