Conectare
Subiecte similare
Cine este conectat?
În total sunt 2 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 2 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 141, Mar Feb 01, 2011 3:33 am
Ultimele subiecte
Stiri
Dulciuri..
+6
Adriana
Madyelena
capbunvivi
narcy
alyna
mihaela83
10 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Dulciuri..
Crema de zahar ars :
1l lapte
6 oua
250gr zahar
zahar vanilat
Puneti 3 linguri de zahar intr-o cratita la foc mic. Cand incepe sa se topeasca intoarceti cratita in asa fel incat zaharul ars sa acopere uniform peretii cratitei. Lasati sa se raceasca, apoi amestecati ouale cu mixerul, puneti in cratita laptele, zaharul si vanilia peste zaharul ars. Le bagati la cuptor la foc mediu pana se intareste. La sfarsit se baga la frigider, si se serveste rece.
1l lapte
6 oua
250gr zahar
zahar vanilat
Puneti 3 linguri de zahar intr-o cratita la foc mic. Cand incepe sa se topeasca intoarceti cratita in asa fel incat zaharul ars sa acopere uniform peretii cratitei. Lasati sa se raceasca, apoi amestecati ouale cu mixerul, puneti in cratita laptele, zaharul si vanilia peste zaharul ars. Le bagati la cuptor la foc mediu pana se intareste. La sfarsit se baga la frigider, si se serveste rece.
mihaela83- Mamica cu experienta
- Varsta : 40
Localizare : bucuresti
Job/Fun : casnica
Stare de spirit : mamica fericita
Despre noi : Irina este lumina ochilor nostri
Inscriere : 31/10/2008
Nr. mesaje : 436
Re: Dulciuri..
Piersici cu crema :
Ingrediente:
Aluatul: 450 g faina, 250 ml smantana, un ou, 100 g zahar, 50 g unt, o lingurita de bicarbonat.
Crema: 2 oua, 150 g zahar, 2 linguri lapte sau apa 30 ml, 30 g cacao 200 g unt, 30 ml rom, 100 g nuci macinate, 1 pachet zahar vanilat.
Mod de preparare:
Intr-un lighenas se amesteca cu lingura smintina, oul, zaharul, untul topit si faina impreuna cu amoniacul, apoi se framinta cu mina 2-3 min. Se obtine un aluat mai virtos care se lasa sa stea 3-4 ore. Se ia apoi din aluat cca 1/4 si pe masa presarata cu faina se modeleaza in sul cu diametrul de 2 cm care se taie in bucati de 2 cm. Fiecare bucata se ruleaza in forma de bila se aseaza in tava presarata cu faina cu distanta de 3 cm intre ele. Se coc 20-25 min, Dupa ce s-au racit se scobesc putin la baza, se umplu cu crema si se lipesc cite 2 formind cite o piersica.
Ingrediente:
Aluatul: 450 g faina, 250 ml smantana, un ou, 100 g zahar, 50 g unt, o lingurita de bicarbonat.
Crema: 2 oua, 150 g zahar, 2 linguri lapte sau apa 30 ml, 30 g cacao 200 g unt, 30 ml rom, 100 g nuci macinate, 1 pachet zahar vanilat.
Mod de preparare:
Intr-un lighenas se amesteca cu lingura smintina, oul, zaharul, untul topit si faina impreuna cu amoniacul, apoi se framinta cu mina 2-3 min. Se obtine un aluat mai virtos care se lasa sa stea 3-4 ore. Se ia apoi din aluat cca 1/4 si pe masa presarata cu faina se modeleaza in sul cu diametrul de 2 cm care se taie in bucati de 2 cm. Fiecare bucata se ruleaza in forma de bila se aseaza in tava presarata cu faina cu distanta de 3 cm intre ele. Se coc 20-25 min, Dupa ce s-au racit se scobesc putin la baza, se umplu cu crema si se lipesc cite 2 formind cite o piersica.
mihaela83- Mamica cu experienta
- Varsta : 40
Localizare : bucuresti
Job/Fun : casnica
Stare de spirit : mamica fericita
Despre noi : Irina este lumina ochilor nostri
Inscriere : 31/10/2008
Nr. mesaje : 436
Re: Dulciuri..
Savarine :
Ingrediente:
Aluatul: 6 oua, 120 g zahar, 15 ml rom, 30 g faina, 100 g pesmet,
Siropul: 300 g zahar, 400 ml apa, 100 ml rom.
Pentru ornat: 1/2 kg frisca.
Mod de preparare:
Se ung 12 forme de savarine cu unt sau margarina si se tapeteaza cu pesmet. Albusurile se bat spuma se adauga zaharul tos, romul si se bat in continuare pinacind se intaresc din nou. Se adauga galbenisurile se bat 4-5 ori, ca sa se amestece putin apoi se pune pesmetul cu faina amestecinduse de 9-10 ori sa nu se lase albusul. Compozitia se pune in toate formele tapetate. Se pun tavile in cuptor si se lasa 30 min si nu se deschide cuptorul 20 min. Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca cu un prosop deasupra. Siropul: zaharul se amesteca cu apa, pe foc pina cind se dizolva si se fierbe citeva clocote cind se raceste se adauga romul. Fiecarei savarinei se taie cite un capac 1/3 din ea , savarinele si capacele se stropesc abundent cu siropul si apoi se baga in frigider unde se tin 2-3 ore astfel frisca in contact cu ele se va muia. Se pune capacul dupa care se pune un strat de frisca 2-3 cm.
Ingrediente:
Aluatul: 6 oua, 120 g zahar, 15 ml rom, 30 g faina, 100 g pesmet,
Siropul: 300 g zahar, 400 ml apa, 100 ml rom.
Pentru ornat: 1/2 kg frisca.
Mod de preparare:
Se ung 12 forme de savarine cu unt sau margarina si se tapeteaza cu pesmet. Albusurile se bat spuma se adauga zaharul tos, romul si se bat in continuare pinacind se intaresc din nou. Se adauga galbenisurile se bat 4-5 ori, ca sa se amestece putin apoi se pune pesmetul cu faina amestecinduse de 9-10 ori sa nu se lase albusul. Compozitia se pune in toate formele tapetate. Se pun tavile in cuptor si se lasa 30 min si nu se deschide cuptorul 20 min. Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca cu un prosop deasupra. Siropul: zaharul se amesteca cu apa, pe foc pina cind se dizolva si se fierbe citeva clocote cind se raceste se adauga romul. Fiecarei savarinei se taie cite un capac 1/3 din ea , savarinele si capacele se stropesc abundent cu siropul si apoi se baga in frigider unde se tin 2-3 ore astfel frisca in contact cu ele se va muia. Se pune capacul dupa care se pune un strat de frisca 2-3 cm.
mihaela83- Mamica cu experienta
- Varsta : 40
Localizare : bucuresti
Job/Fun : casnica
Stare de spirit : mamica fericita
Despre noi : Irina este lumina ochilor nostri
Inscriere : 31/10/2008
Nr. mesaje : 436
Re: Dulciuri..
Tarte cu piersici :
Ingrediente:
200 g faina
1/2 plic praf de copt
50 g nuca de cocos
250 g piersici sau alte fructe din compot
1 ou
150 g zahar
150 ml ulei
250 g iaurt gras
1 lg margarina pentru forme
Mod de preparare:
1. Scurgi piersicile din compot, le cureti de coaja si samburi si le tai marunt. Cerni faina impreuna cu praful de copt.
2. Mixezi intr-un bol iaurtul cu zaharul si oul. Cand zaharul sa- dizolvat, adaugi pe rand ingredientele ramase si omogenizezi.
3. Ungi cu margarina formele pentru tarte. Torni compozitia cat sa umple 3/4 din forma. Asezi formele pe o tava si coci tartele la foc mijlociu, timp de cca.30 minute.
Dupa ce s-au racit se pot glazura cu ciocolata topita la bain-marie.
Ingrediente:
200 g faina
1/2 plic praf de copt
50 g nuca de cocos
250 g piersici sau alte fructe din compot
1 ou
150 g zahar
150 ml ulei
250 g iaurt gras
1 lg margarina pentru forme
Mod de preparare:
1. Scurgi piersicile din compot, le cureti de coaja si samburi si le tai marunt. Cerni faina impreuna cu praful de copt.
2. Mixezi intr-un bol iaurtul cu zaharul si oul. Cand zaharul sa- dizolvat, adaugi pe rand ingredientele ramase si omogenizezi.
3. Ungi cu margarina formele pentru tarte. Torni compozitia cat sa umple 3/4 din forma. Asezi formele pe o tava si coci tartele la foc mijlociu, timp de cca.30 minute.
Dupa ce s-au racit se pot glazura cu ciocolata topita la bain-marie.
mihaela83- Mamica cu experienta
- Varsta : 40
Localizare : bucuresti
Job/Fun : casnica
Stare de spirit : mamica fericita
Despre noi : Irina este lumina ochilor nostri
Inscriere : 31/10/2008
Nr. mesaje : 436
Re: Dulciuri..
Blat de tarta
Timp de preparare: 35 min
Ingrediente:
130 gr. faina, 130 gr. zahar, 2 oua, praf de copt, 6 linguri apa, un praf sare
Mod de preparare:
Ouale se amesteca cu zaharul si apoi se adauga apa calduta. Se adauga faina si praful de copt
deodata. Se coace in forma de tarta.Blatul se insiropeaza, se adauga o budinca de vanilie si
fructe. Se toarna gelatina din fructe peste fructele asezate peste budinca si se da la frigider.
Timp de preparare: 35 min
Ingrediente:
130 gr. faina, 130 gr. zahar, 2 oua, praf de copt, 6 linguri apa, un praf sare
Mod de preparare:
Ouale se amesteca cu zaharul si apoi se adauga apa calduta. Se adauga faina si praful de copt
deodata. Se coace in forma de tarta.Blatul se insiropeaza, se adauga o budinca de vanilie si
fructe. Se toarna gelatina din fructe peste fructele asezate peste budinca si se da la frigider.
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: Dulciuri..
GOGOSI CU CASCAVAL
Timp de preparare:
1 h (complexitate redusa)
Ingrediente:
200 g cascaval
4 albusuri
pesmet
ulei
Mod de preparare:
- albusurile se bat spuma tare
- cascavalul se rade pe razatoarea mica si se amesteca cu albusurile
- se formeaza gogosele mici, de marimea unei nuci care se tavalesc prin pesmet
- se prajesc in ulei incins
Timp de preparare:
1 h (complexitate redusa)
Ingrediente:
200 g cascaval
4 albusuri
pesmet
ulei
Mod de preparare:
- albusurile se bat spuma tare
- cascavalul se rade pe razatoarea mica si se amesteca cu albusurile
- se formeaza gogosele mici, de marimea unei nuci care se tavalesc prin pesmet
- se prajesc in ulei incins
narcy- Mamica cea mai tare
- Varsta : 41
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802
Re: Dulciuri..
FURSEC CU STAFIDE
Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
250g unt
250 g zahar
5 albuse
325 g faina
250 g stafide
Mod de preparare:
Se spumeaza grasimea cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Se adauga albusele, apoi stafidele si la urma faina in ploaie, se amesteca ca si cum vanturi apa cu mainile de jos in sus pina s-a incorporat toata faina .
Se toarna cu posul cu dui. Cine nu are poate forma gramajoare luind din compozitie cu o lingurita. Se toarna pe hirtie pergament se coc la 200 grade celsius 7-10 min in functie de cuptor.
Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
250g unt
250 g zahar
5 albuse
325 g faina
250 g stafide
Mod de preparare:
Se spumeaza grasimea cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Se adauga albusele, apoi stafidele si la urma faina in ploaie, se amesteca ca si cum vanturi apa cu mainile de jos in sus pina s-a incorporat toata faina .
Se toarna cu posul cu dui. Cine nu are poate forma gramajoare luind din compozitie cu o lingurita. Se toarna pe hirtie pergament se coc la 200 grade celsius 7-10 min in functie de cuptor.
narcy- Mamica cea mai tare
- Varsta : 41
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802
Re: Dulciuri..
BISCUITI CU UNT SI CIOCOLATA
Timp de preparare:
1-40 minut
Ingrediente:
210g de faina
140g de unt
140g de zahar
2 galbenusuri
100g smantana
aroma de potocala, sau coaja rasa marunt
un varf de cutit de sare
200g ciocolata alba sai neagra dupa preferinta
Mod de preparare:
se amesteca untul cu faina , apooi daugati ouale si zaharul , un varf de sare dupa gust ,
asfel aluatul obtinut se baga in folie de impachetat la frigidet pentru 30 minute ,apio se intinde pe o planseta si se taie in diverse forme dupa preferinta , se prefatesc tavile cu hartie de copt.Se introduc la cuptorul incins la 190 grade pentru 20 -25 minute , sel sa la racit , ciocolata se topeste in baie de aburi
adaugam smantana
o lasam sa se receasca putin si bagam fursecul deja racit jumatate din el in ciocolata.
Timp de preparare:
1-40 minut
Ingrediente:
210g de faina
140g de unt
140g de zahar
2 galbenusuri
100g smantana
aroma de potocala, sau coaja rasa marunt
un varf de cutit de sare
200g ciocolata alba sai neagra dupa preferinta
Mod de preparare:
se amesteca untul cu faina , apooi daugati ouale si zaharul , un varf de sare dupa gust ,
asfel aluatul obtinut se baga in folie de impachetat la frigidet pentru 30 minute ,apio se intinde pe o planseta si se taie in diverse forme dupa preferinta , se prefatesc tavile cu hartie de copt.Se introduc la cuptorul incins la 190 grade pentru 20 -25 minute , sel sa la racit , ciocolata se topeste in baie de aburi
adaugam smantana
o lasam sa se receasca putin si bagam fursecul deja racit jumatate din el in ciocolata.
narcy- Mamica cea mai tare
- Varsta : 41
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802
Re: Dulciuri..
STRUDEL CU PERE SI CREMA
Ingrediente:
1 pachet aluat de foietaj (450gr),
4-5 pere,
5+3 linguri zahar,
50gr margarina,
1 plic zahar vanilinat,
Preparare:
1. Foile se lasa la dezghetat si cand sunt inca foarte reci se
aseaza pe masa si se taie fiecare foaie in doua. Iar doua dintre ele se
taie sub forma de gratar.
2. Se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic din praf de
budinca, apa, zahar vanilinat si 3 linguri de zahar. Se raceste.
3. Se curata perele si se taie cuburi.
4. Intr-un vas se caramelizeaza margarina cu restul de zahar ramas (5
linguri). Cand caramelul are inca o culoare deschisa se adauga perele
si se lasa pe foc pana se resoarbe tot siropul si caramelul se formeaza
din nou. Amestecati intre timp. Lasati sa se raceasca.
5. Montati astfel : asezati in tava hartie de copt si cele doua foi
necrestate. Repartizati budinca pe cele doua foi. Iar perele asezati-le
deasupra. Inchideti cu foile gratar. Presati marginile ca sa nu iasa
umplutura.
6. Dati la cuptor (preincalzit) pana se rumeneste frumos. Chiar de la
inceput asezati sub tava o tigaita cu apa sa fie umed tot timpul in
cuptor (creste foaia mai frumos).
Pofta buna!
Mentiuni:
Varianta care m-a inspirat avea budinca preparata cu lapte iar fructele erau capsuni proaspete asezate peste budinca.
Timp Preparare: 1 h
Complexitate: redusa
Imagini Preparare:
Ingrediente:
1 pachet aluat de foietaj (450gr),
4-5 pere,
5+3 linguri zahar,
50gr margarina,
1 plic zahar vanilinat,
Preparare:
1. Foile se lasa la dezghetat si cand sunt inca foarte reci se
aseaza pe masa si se taie fiecare foaie in doua. Iar doua dintre ele se
taie sub forma de gratar.
2. Se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic din praf de
budinca, apa, zahar vanilinat si 3 linguri de zahar. Se raceste.
3. Se curata perele si se taie cuburi.
4. Intr-un vas se caramelizeaza margarina cu restul de zahar ramas (5
linguri). Cand caramelul are inca o culoare deschisa se adauga perele
si se lasa pe foc pana se resoarbe tot siropul si caramelul se formeaza
din nou. Amestecati intre timp. Lasati sa se raceasca.
5. Montati astfel : asezati in tava hartie de copt si cele doua foi
necrestate. Repartizati budinca pe cele doua foi. Iar perele asezati-le
deasupra. Inchideti cu foile gratar. Presati marginile ca sa nu iasa
umplutura.
6. Dati la cuptor (preincalzit) pana se rumeneste frumos. Chiar de la
inceput asezati sub tava o tigaita cu apa sa fie umed tot timpul in
cuptor (creste foaia mai frumos).
Pofta buna!
Mentiuni:
Varianta care m-a inspirat avea budinca preparata cu lapte iar fructele erau capsuni proaspete asezate peste budinca.
Timp Preparare: 1 h
Complexitate: redusa
Imagini Preparare:
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: Dulciuri..
miha 83 multumesc pt reteta de savarine,de mult vroiam sa fac
imi plac la nebunie
imi plac la nebunie
capbunvivi- Mamica cu greutate
- Varsta : 42
Localizare : Braila
Job/Fun : /plimbarile
Stare de spirit : buna
Nume poznas : mama:vivi;BB
Inscriere : 12/11/2008
Nr. mesaje : 2364
Re: Dulciuri..
sunt f bune am facut si eu!
narcy- Mamica cea mai tare
- Varsta : 41
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802
Re: Dulciuri..
savarinele sunt moartea mea
si imi mai plac si minieclerele si inghetata.
oricum ati scris niste retete super,eu nu prea am timp sa fac prajituri,ma concentrez mai mult pe mancare ca aia e de baza,dulciurile marea majoritate le cumpar,dar savarine voi face,cred ca de sarbatori 903
si imi mai plac si minieclerele si inghetata.
oricum ati scris niste retete super,eu nu prea am timp sa fac prajituri,ma concentrez mai mult pe mancare ca aia e de baza,dulciurile marea majoritate le cumpar,dar savarine voi face,cred ca de sarbatori 903
capbunvivi- Mamica cu greutate
- Varsta : 42
Localizare : Braila
Job/Fun : /plimbarile
Stare de spirit : buna
Nume poznas : mama:vivi;BB
Inscriere : 12/11/2008
Nr. mesaje : 2364
Re: Dulciuri..
Fetelor imi faceti pofta...........
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: Dulciuri..
mie imi spui :AC:
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: Dulciuri..
familia mea e inebunita dupa dulciuri :AC:
narcy- Mamica cea mai tare
- Varsta : 41
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802
Re: Dulciuri..
CHEC CU CIOCOLATA
Ingredinete reteta : zahar pudra, nuca macinata, ciocolata, oua, zahar vanilat, faina,
Cu doar cateva ingrediente si putina rabdare puteti pregati un desert delicios si pufos, cu aroma imbietoare si aspect apetisant!
Ingredinete reteta : zahar pudra, nuca macinata, ciocolata, oua, zahar vanilat, faina,
Cu doar cateva ingrediente si putina rabdare puteti pregati un desert delicios si pufos, cu aroma imbietoare si aspect apetisant!
Ingrediente: 250 g zahar pudra, 120 g nuci maruntite, 60 g ciocolata topita pe aburi, 8 oua, 4 linguri faina, 1 zahar vanilat.
Mod de preparare: Se freaca zaharul si ciocolata calduta pana cand se ingroasa compozitia. Se adauga faina, vanilia, nucile si se amesteca usor. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace in cuptor, la foc potrivit, timp de 30-35 de minute. Se incearca apoi cu scobitoarea pentru a vedea daca s-a copt, se scoate si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!
narcy- Mamica cea mai tare
- Varsta : 41
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802
Re: Dulciuri..
CLATITE CU PORTOCALE
Ingredinete reteta : faina, oua, lapte, ulei, unt, portocale, lichior de portocale,
Combinand coaja de portocala cu lichior si sirop de portocale, se poate face o umplutura cu gust dulce - acrisor, deosebit.
Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau 400 ml apa minerala si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, umplutura: 300 ml lapte, 30 g faina, 30 g unt, coaja de la o portocala, 2 linguri sirop de portocale, lichior.
Mod de preparare: Intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu oua, o ceasca de lapte, sare si ulei. Se amesteca bine cu un tel pana se obtine o pasta omogena care se dilueaza treptat cu restul cantitatii de lapte. Se unge o tigaie cu putin ulei si apoi se ia cu polonicul cate o cupa din aluatul diluat si se intinde in tigaie pentru a face clatitele. Datorita faptului ca s-a pus ulei in aluat de la bun inceput, puteti sa nu mai puneti ulei in tigaie inainte de a intinde aluatul subtiat. Separat se pregateste umplutura. Se face un sos alb consistent din faina, unt si lapte, se amesteca cu lichiorul si cu siropul de portocale si se definitiveaza cu coaja de portocala rasa. Se umplu clatitele cu acest amestec, se ruleaza si se servesc calde, cu zahar presarat deasupra.
Pofta buna!
Ingredinete reteta : faina, oua, lapte, ulei, unt, portocale, lichior de portocale,
Combinand coaja de portocala cu lichior si sirop de portocale, se poate face o umplutura cu gust dulce - acrisor, deosebit.
Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina, 2 oua, 500 ml lapte (sau 400 ml apa minerala si 100 ml lapte), putina sare, 50 ml ulei, umplutura: 300 ml lapte, 30 g faina, 30 g unt, coaja de la o portocala, 2 linguri sirop de portocale, lichior.
Mod de preparare: Intr-un vas mai adanc se amesteca faina cu oua, o ceasca de lapte, sare si ulei. Se amesteca bine cu un tel pana se obtine o pasta omogena care se dilueaza treptat cu restul cantitatii de lapte. Se unge o tigaie cu putin ulei si apoi se ia cu polonicul cate o cupa din aluatul diluat si se intinde in tigaie pentru a face clatitele. Datorita faptului ca s-a pus ulei in aluat de la bun inceput, puteti sa nu mai puneti ulei in tigaie inainte de a intinde aluatul subtiat. Separat se pregateste umplutura. Se face un sos alb consistent din faina, unt si lapte, se amesteca cu lichiorul si cu siropul de portocale si se definitiveaza cu coaja de portocala rasa. Se umplu clatitele cu acest amestec, se ruleaza si se servesc calde, cu zahar presarat deasupra.
Pofta buna!
narcy- Mamica cea mai tare
- Varsta : 41
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802
Re: Dulciuri..
Banane caramelizate
Ingrediente
2 banane,
2 linguri de zahar,
1 lingura unt sau margarina,
Mod de preparare
Bananele se taie rondele. Untul si zaharul se pun intr-o craticioara. Cand zaharul a inceput sa se topeasca se adauga rondelele de banane, se lasa 5 minute, pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze
Ingrediente
2 banane,
2 linguri de zahar,
1 lingura unt sau margarina,
Mod de preparare
Bananele se taie rondele. Untul si zaharul se pun intr-o craticioara. Cand zaharul a inceput sa se topeasca se adauga rondelele de banane, se lasa 5 minute, pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: Dulciuri..
Briose
Ingrediente
500 g faina integrala,
250 g faina ovaz,
100 g nuci maruntite,
25 g drojdie,
100 g miere de albine,
300 ml apa calduta,
coaja de la o lamaie,
100 g stafide,
Mod de preparare
Drojdia se amesteca cu 1 lingura de miere, pana se dizolva. Se adauga 100 ml apa calduta. Faina de grau, faina de ovaz, nucile si coaja de lamaie se pun intr-un bol mare, se adauga drojdia si restul de apa calduta amestecat cu mierea. Se framanta un aluat, de consistenta potrivita. Se formeaza cu mana bilute de marimea unui ou, se pun pe tava, se orneaza cu stafide si se lasa la crescut, la loc caldut, 1 ora, acoperite. Cuptorul se incalzeste in prealabil. Tava se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 20-30 minute.
Ingrediente
500 g faina integrala,
250 g faina ovaz,
100 g nuci maruntite,
25 g drojdie,
100 g miere de albine,
300 ml apa calduta,
coaja de la o lamaie,
100 g stafide,
Mod de preparare
Drojdia se amesteca cu 1 lingura de miere, pana se dizolva. Se adauga 100 ml apa calduta. Faina de grau, faina de ovaz, nucile si coaja de lamaie se pun intr-un bol mare, se adauga drojdia si restul de apa calduta amestecat cu mierea. Se framanta un aluat, de consistenta potrivita. Se formeaza cu mana bilute de marimea unui ou, se pun pe tava, se orneaza cu stafide si se lasa la crescut, la loc caldut, 1 ora, acoperite. Cuptorul se incalzeste in prealabil. Tava se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 20-30 minute.
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: Dulciuri..
multumim de retete
capbunvivi- Mamica cu greutate
- Varsta : 42
Localizare : Braila
Job/Fun : /plimbarile
Stare de spirit : buna
Nume poznas : mama:vivi;BB
Inscriere : 12/11/2008
Nr. mesaje : 2364
Re: Dulciuri..
multumim tuturor pentru retete. Ne sunt foarte utile!!!!!
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: Dulciuri..
Mie imi lasa gura apa cand le citesc. :AC:
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: Dulciuri..
ACOPERIS DE CASA
Ingrediente:
250 gr zahar
50 gr untura
600 gr faina
3 linguri miere de albina topita
4 linguri de lapte
2 oua
1 praf de copt
cacaua
Crema
4 budinci
1,5 l lapte
250 gr zahar
250 gr rama
Preparare:
Faina , untura si zaharul se amesteca si se adauga ouale, laptele,
praful de copt stins cu zeama de lamaie, si cele 3 linguri de miere de
albina topite.
Totul se amesteca bine pana se omogenizeaza. Coca astfel obtinuta se imparte in 2 bucati.
Dintr-o bucata coacem doua foi pe dosul tavii . Fiecare foaie se
imparte inca pe tava in 3 fasii astfel incat partea de mijloc sa fie
mai lata(spun pe tava si cat timp e fierbinte deoarece fiind cu miere
se intareste si apoi se rupe cand taiati).
Cealalta bucata ramasa o amestecam cu cacaua (cca 3 linguri), si se coc 12 bastonase lungi cat tava pe care am copt foile.
Crema se face in fel urmator:
Se amesteca 4 budinci cu 250 gr zahar si 1,5 l lapte si il fierbem pana
se ingroase. Il lasam la racit si apoi adugam in el 250 gr rama cu care
il amestecam bine sa se omogenizeze. (eu fac de obicei 2 culori de
budinca si atuni impart in doua cantitatea de zahar, lapte si rama).
Trecem la umplerea foilor :
Pe o tava punem o fasie lata taiata din foaie , peste ea punem crema si
apoi 3 bastonase . Se acopera bastonasele din nou cu crema si se mai
pun deasupra inca 2 bastonase in asa fel incat sa fie puse intre [color:b9ca=#0494E1 ! important]spatiile
dintre doua bastonase de dedesubt. Acoperim din nou cu crema si punem
la mijloc ultimul bastonas pe care il acoperim iar cu crema . Acum
urmeaza sa punem fasiile mai inguste sub forma de acoperis la ce am
umplut.
Procedam la fel si cu cealalta foaie. obtinem astfel 2 acoperisuri pe
care il acoperim cu glazura de ciocolata si il servim dupa ce glazura
s-a prins.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Imagini Preparare:
Ingrediente:
250 gr zahar
50 gr untura
600 gr faina
3 linguri miere de albina topita
4 linguri de lapte
2 oua
1 praf de copt
cacaua
Crema
4 budinci
1,5 l lapte
250 gr zahar
250 gr rama
Preparare:
Faina , untura si zaharul se amesteca si se adauga ouale, laptele,
praful de copt stins cu zeama de lamaie, si cele 3 linguri de miere de
albina topite.
Totul se amesteca bine pana se omogenizeaza. Coca astfel obtinuta se imparte in 2 bucati.
Dintr-o bucata coacem doua foi pe dosul tavii . Fiecare foaie se
imparte inca pe tava in 3 fasii astfel incat partea de mijloc sa fie
mai lata(spun pe tava si cat timp e fierbinte deoarece fiind cu miere
se intareste si apoi se rupe cand taiati).
Cealalta bucata ramasa o amestecam cu cacaua (cca 3 linguri), si se coc 12 bastonase lungi cat tava pe care am copt foile.
Crema se face in fel urmator:
Se amesteca 4 budinci cu 250 gr zahar si 1,5 l lapte si il fierbem pana
se ingroase. Il lasam la racit si apoi adugam in el 250 gr rama cu care
il amestecam bine sa se omogenizeze. (eu fac de obicei 2 culori de
budinca si atuni impart in doua cantitatea de zahar, lapte si rama).
Trecem la umplerea foilor :
Pe o tava punem o fasie lata taiata din foaie , peste ea punem crema si
apoi 3 bastonase . Se acopera bastonasele din nou cu crema si se mai
pun deasupra inca 2 bastonase in asa fel incat sa fie puse intre [color:b9ca=#0494E1 ! important]spatiile
dintre doua bastonase de dedesubt. Acoperim din nou cu crema si punem
la mijloc ultimul bastonas pe care il acoperim iar cu crema . Acum
urmeaza sa punem fasiile mai inguste sub forma de acoperis la ce am
umplut.
Procedam la fel si cu cealalta foaie. obtinem astfel 2 acoperisuri pe
care il acoperim cu glazura de ciocolata si il servim dupa ce glazura
s-a prins.
Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa
Imagini Preparare:
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: Dulciuri..
ARICEI DE CIOCOLATA
Ingrediente:
o felie blat de tort
nuca macinata
50 grame de unt
biscuiti dati pe razatoare
o lingura ciocolata topita
esenta de rom
cateva stafide
ciocolata topita pentru ornat (finetti)
fulgi de ciocolataPreparare:
Blatul ii faramitam, il amestecam cu untul, nuca, biscuiti si esenta
de rom, framantam bine bine. Compozitia trebuie sa fie destul de
consistenta, sa poata fi modelata. Formam ariciei, ii dam prin
ciocolata si prin fulgisori, adaugam si doi ochi (margelute
comestibile) si ii lasama la frigider sa sa intareasca.
Sunt super super haiosi! ! !
Timp Preparare: 30 '
Complexitate: redusa
Imagini Preparare:
Ingrediente:
o felie blat de tort
nuca macinata
50 grame de unt
biscuiti dati pe razatoare
o lingura ciocolata topita
esenta de rom
cateva stafide
ciocolata topita pentru ornat (finetti)
fulgi de ciocolataPreparare:
Blatul ii faramitam, il amestecam cu untul, nuca, biscuiti si esenta
de rom, framantam bine bine. Compozitia trebuie sa fie destul de
consistenta, sa poata fi modelata. Formam ariciei, ii dam prin
ciocolata si prin fulgisori, adaugam si doi ochi (margelute
comestibile) si ii lasama la frigider sa sa intareasca.
Sunt super super haiosi! ! !
Timp Preparare: 30 '
Complexitate: redusa
Imagini Preparare:
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mar Iun 28, 2011 10:49 am Scris de tavibkk
» ce am gatit azi
Mar Iun 07, 2011 8:09 pm Scris de ShopKids
» Haine copii
Mar Iun 07, 2011 7:48 pm Scris de ShopKids
» Bijuterii UNICAT - realizate manual
Lun Mai 30, 2011 4:35 pm Scris de eOti
» Premiatii concursului
Mar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy
» Alexia-Diana Basceanu
Mar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy
» hainute copii de firma outlet si second hand
Lun Mai 09, 2011 5:56 am Scris de ianismagazin
» Album MARA
Mier Mai 04, 2011 7:34 pm Scris de teodoraion
» La Multi Ani Ana!!
Mar Apr 19, 2011 2:38 am Scris de alinagherman
» 3 lucruri care ne sperie
Mier Apr 06, 2011 10:37 pm Scris de sandy