Bine ati venit pe forumu nostru plin de culoare si voie buna.
Pentru a ne ajuta sa ne marim comunitatea va rugam sa va inregistrati !
O zi buna va doresc pe forum si succes la cat mai multe posturi.

Atentie, nu folositi Internet Explorer 6-7 [ nici 8 nu ar trebui, dar merge ] , folositi Mozilla pentru o buna vizualizare a forumului.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Bine ati venit pe forumu nostru plin de culoare si voie buna.
Pentru a ne ajuta sa ne marim comunitatea va rugam sa va inregistrati !
O zi buna va doresc pe forum si succes la cat mai multe posturi.

Atentie, nu folositi Internet Explorer 6-7 [ nici 8 nu ar trebui, dar merge ] , folositi Mozilla pentru o buna vizualizare a forumului.
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Conectare

Mi-am uitat parola

Admin on-line
Mihaela

Ana Maria

Cine este conectat?
În total sunt 3 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 3 Vizitatori

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 141, Mar Feb 01, 2011 3:33 am
Ultimele subiecte
» IMBRACAMINTE COPII IMPORT THAILANDA HAINE ARAMIS
Informatie - FECUNDAREA I_icon_minitimeMar Iun 28, 2011 10:49 am Scris de tavibkk

» ce am gatit azi
Informatie - FECUNDAREA I_icon_minitimeMar Iun 07, 2011 8:09 pm Scris de ShopKids

» Haine copii
Informatie - FECUNDAREA I_icon_minitimeMar Iun 07, 2011 7:48 pm Scris de ShopKids

» Bijuterii UNICAT - realizate manual
Informatie - FECUNDAREA I_icon_minitimeLun Mai 30, 2011 4:35 pm Scris de eOti

» Premiatii concursului
Informatie - FECUNDAREA I_icon_minitimeMar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy

» Alexia-Diana Basceanu
Informatie - FECUNDAREA I_icon_minitimeMar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy

» hainute copii de firma outlet si second hand
Informatie - FECUNDAREA I_icon_minitimeLun Mai 09, 2011 5:56 am Scris de ianismagazin

» Album MARA
Informatie - FECUNDAREA I_icon_minitimeMier Mai 04, 2011 7:34 pm Scris de teodoraion

» La Multi Ani Ana!!
Informatie - FECUNDAREA I_icon_minitimeMar Apr 19, 2011 2:38 am Scris de alinagherman

» 3 lucruri care ne sperie
Informatie - FECUNDAREA I_icon_minitimeMier Apr 06, 2011 10:37 pm Scris de sandy

Mai 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Calendar Calendar

Stiri

Terapie on-line


New sponsor










handmade,sourire des couleurs,zambetul culorilor
Informatie - FECUNDAREA 2466r05


Sponsori


Informatie - FECUNDAREA

In jos

Informatie - FECUNDAREA Empty Informatie - FECUNDAREA

Mesaj Scris de Mihaela Mier Mai 06, 2009 2:59 pm

Fecundarea se produce in momentul unirii unui ovul din ovarul femeii cu un spermatozoid de la barbat. Fiecare fiinta umana isi incepe viata dintr-o singura celula - oul fertilizat - care contine genele de la mama si tata in care se afla intreaga mostenire genetica ce va fi transmisa urmasilor.

Spermatozoidul este celula sexuala produsa in testicole si reprezinta contributia barbatului la conceperea copilului. El este format dintr-un cap ca contine materialul genetic si o coada care il ajuta la propulsie. Capul este protejat de un invelis numit acrosom, care contine enzimele ce il ajuta sa penetreze peretele ovulului.
Producerea de spermatozoizi este un proces continuu. In testicolele unui barbat tanar se produc aproximativ 1000 de spermatozoizi pe secunda. Numarul si calitatea spermatozoizilor produsi scad insa dupa varsta de 40 de ani.

Ovulul este contributia femeii la conceperea copilului. Rezerva de ovule imature se afla in apropierea unei trompe si sunt depozitarele unui numar mare de ovule imature. Dintre acestea, doar 400-500 de ovule se maturizeaza si sunt eliberate lunar de-a lungul anilor de fertilitate.

Ciclul ovarian dureaza cca. 21-35 de zile. Eliberarea unui ovul gata de fertilizare se numeste ovulatie. Ovarele ovuleaza alternativ. In prima jumatate a ciclului incep sa se maturizeze cam 20 de ovacite, formand o cavitate plina cu lichid numita folicul. Foliculul maturizat se sparge si elimina un ovul cam cu14 zile inainte de sfarsitul ciclului, indiferent de lungimea totala a ciclului.
Ceea ce ramane din folicul capata o culoare galbena si se numeste "corp galben". Folicolul secreta estrogeni, iar corpul galben, progesteron. Ceilalti foliculi invouleaza, iar ovocitele lor mor. In absenta sarcinii, corpul galben se atrofiaza si incepe un nou ciclu ovarian, iar mucoasa uterului se descuameaza rezultand menstruatia. Cand are loc fecundatia, corpul galben continua sa se dezvolte, secretand cantitati mari de progesteron.
In timpul actului sexual spermatozoizii sunt ejaculati din penis prin uretra in vagin. Spema contine, de asemenea, secretii ale prostatei si glandelor seminale. Fiecare ejaculare contine in medie 500 milioane de spermatozoizi. Dintre acestia, doar cateva sute ajung la ovul.
Ceilalti spermatozoizi se surg in afara vaginului, sau sunt distrusi de numeroasele obstacole de pe parcurs. Aceste obstacole sunt: aciditatea vaginala, dopul de mucus din colul uterin, absorbirea de catre globulele albe si celulele uterine si miscarea cililor din peretii trompelor.
Alti spermatozoizi intra in trompa necorespunzatoare sau intra in cea corespunzatoare, dar nu ajung la ovul. Ajunsi la ovul, spermatozoizii elibereaza enzime care inmoaie invelisul exterior al acestuia.
Indata ce capul unui spermatozoid a patruns in peretele ovulului, ovulul elibereaza o substanta chimica, care-l face impermeabil pentru ceilalti spermatozoizi, chiar si pentru cei patrunsi partial.
Capul primei celule spermatice care atinge un punct favorabil de pe suprafata ovulului, se va uni cu nucleul acestuia, formand un ou fertilizat. Coada celulei spermatice ramane afara si este eliminata.
Ovulul eliminat din foliculul ovarian traieste 12-24 de ore, iar celulele spermatice supravietuiesc in organele genitale ale femeii 12-48 de ore, foarte rar 72 de ore. Pentru ca sa se produca fertilizarea, actul sexual trebuie deci sa aiba loc cu mai putin de 77 de ore inainte, sau la 24 de ore dupa ovulatie.
Dupa fecundare, nucleul celulei spermatice elibereaza cei 23 cromozomi ai sai, care se unesc cu cei 23 cromozoni ai ovulului, formand un ou diploid, numit zigot si care are 23 perechi de cromozomi, cate unul de la fiecare parinte.
Dintre cei 46 de cromozomi care poarta mostenirea de la parinti, sexul este determinat de 2 cromozomi numiti x si y. Spermatozoidul contine fie un cromozom x (femiin), fie unul y (masculin), pe cand ovulul femeii contine intodeauna un singur cromozom x. Daca un ovul este fertilizat de un spermatozoid cu cromozom x, copilul rezultat va fi o fata xx; daca spermatozoidul are un cromozom y va rezulta un baiat xy.
Sexul copilului este determinat astfel din momentul fertilizarii. Spermatozoizii x si y au proprietati diferite: cei de tip y se misca mai repede, sunt mai mici si traiesc mai putin decat cei de tip x.
Unele cupluri incearca - fara a reusi intodeauna - sa foloseasca aceste caracteristici diferite ale spermatozoizilor x si y pentru a influenta sexul viitorului lor copil. Pentru a avea o fetita fac dragoste cu doua trei zile inaintea ovulatiei si mai frecvent, fiindca spermatozoizii de tip x supravietuiesc timp mai indelungat, iar ejacularea repetata scade proportia spermatozoizilor de tip y.
Pentru a avea un baiat fac dragoste in ziua ovulatiei sau imediat dupa aceea, findca spermatozoidul de tip y are sanse sa ajunga la ovul mai repede si in proportii crescute.

Oul fertilizat se imparte in jumatate dupa 12 ore. Acest proces de diviziune a celulelor se repeta de mai multe ori, la intervale de 12-15 ore. In a treia zi devine un ciorchine cu 16-32 celule, numit morula, ce se misca in trompa sa se deosebeasca unele de altele.
Intreaga mostenire ereditara trece de la o celula la alta, dar fiecare celula urmeaza doar o portiune a acestui cod; de exemplu, toate celulele poarta gene pentru culoarea ochilor si a parului, dar numai cele ale irisului si ale foliculului de par raspund la aceasta informatie.
La a patra-a cincea zi dupa fertilizare, ciorchinele cu pana la 500 de celule devine gol inauntru, ca o minge, si se numeste blastocist. Cam in a saptea zi, blastocistul se implanteaza in mucoasa uterina, de obicei in partea superioara a uterului. Blatocistul dizolva mucoasa uterului si este inconjurat de sangele mamei, din care se hraneste, devenind un embrion.
Implantarea blastocistului slabeste sistemul imunitar al uterului evitand astfel respingerea sa. Cele cateva sute de celule ale embrionului implatat continua sa se multiplice timp de 9 luni, pentru a atinge 2 mii de miliarde de celule, care formeaza nou nascutul.
Mihaela
Mihaela
Mamica admin.
Mamica admin.

Varsta : 42
Localizare : braila
Job/Fun : mamica de Mara
Stare de spirit : fericita sii iubita
Despre noi : Informatie - FECUNDAREA 526438t4ocp540c1
Nume poznas : Mihaela/Mara
Inscriere : 22/10/2008
Nr. mesaje : 2274

http://www.copilasipoznasi.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum