Conectare
Cine este conectat?
În total sunt 5 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 5 Vizitatori Nici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 141, Mar Feb 01, 2011 3:33 am
Ultimele subiecte
Stiri
Compoturi,dulceturi
+4
capbunvivi
alyna
narcy
Mihaela
8 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Compoturi,dulceturi
Dulceata De Fragi, Capsuni Sau Zmeura
Ingrediente
1 kg zahar, 3 pahare apa, 750g fragi, capsuni sau zmeura, zeama de la doua lamii
Preparare
Se curata fructele de codite, se stropesc cu zeama de la cele doua lamii si se tin astfel timp de o ora. Se pune zaharul la legat, curatind siropul de impuritati (spuma care se formeaza). Cind siropul este bine legat, se pun fragii (capsunii sau zmeura) si se lasa sa fiarba dulceata pina se leaga bine, curatind mereu spuma care se formeaza. Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si stors si se lasa astfel pina se raceste. Apoi se pune cu atentie in borcane, sa nu se striveasca fructele.
Ingrediente
1 kg zahar, 3 pahare apa, 750g fragi, capsuni sau zmeura, zeama de la doua lamii
Preparare
Se curata fructele de codite, se stropesc cu zeama de la cele doua lamii si se tin astfel timp de o ora. Se pune zaharul la legat, curatind siropul de impuritati (spuma care se formeaza). Cind siropul este bine legat, se pun fragii (capsunii sau zmeura) si se lasa sa fiarba dulceata pina se leaga bine, curatind mereu spuma care se formeaza. Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si stors si se lasa astfel pina se raceste. Apoi se pune cu atentie in borcane, sa nu se striveasca fructele.
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: Compoturi,dulceturi
Marmelada De Visine
Ingrediente
cantiati egale de visine fara simburi si zahar, pentru un kg de fructe-zeama unei lamii
Preparare
Cu ajutorul unui blender se fac visinele piure, care se pune pe foc iute cu zaharul si cu sucul de lamiie, amestecind din cind in cind;in momentul in care incepe sa se ingroase, se amesteca mereu; este gata cind lingura lasa o dira alba pe fundul cratitei. Este recomandat sa se puna o tabla sub cratita. Se pune in borcane sterilizate in cuptor, racorite, de preferinta la aceeasi temperatura cu marmelada; borcanele se leaga cu celofan sau folie de plastic sau se utilizeaza capace metalice, numai cind marmelada este rece(nu se mai formeza condens)
Servire
E foarte buna prntru clatite,prajituri,tartine etc
Ingrediente
cantiati egale de visine fara simburi si zahar, pentru un kg de fructe-zeama unei lamii
Preparare
Cu ajutorul unui blender se fac visinele piure, care se pune pe foc iute cu zaharul si cu sucul de lamiie, amestecind din cind in cind;in momentul in care incepe sa se ingroase, se amesteca mereu; este gata cind lingura lasa o dira alba pe fundul cratitei. Este recomandat sa se puna o tabla sub cratita. Se pune in borcane sterilizate in cuptor, racorite, de preferinta la aceeasi temperatura cu marmelada; borcanele se leaga cu celofan sau folie de plastic sau se utilizeaza capace metalice, numai cind marmelada este rece(nu se mai formeza condens)
Servire
E foarte buna prntru clatite,prajituri,tartine etc
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: Compoturi,dulceturi
Dulceata De Trandafiri
Ingrediente
1 kg zahar, ¾ l apa, 250g petale de trandafiri cu partile albe taiate, ½ lingurita sare de lamiie, zeama de la 1 lamiie
Preparare
Se pune la fiert zaharul cu apa si cu zeama de lamiie, pina ce se leaga bine. In timpul fiertului, se stringe cu lingura spuma care se formeaza, pina cind siropul se curata bine. In timpul cit se leaga zaharul, se presara peste petalele de trandafiri sarea de lamiie si se framinta bine cu mina. Cind siropul s-a legat, se pun petalele de trandafir astfel pregatite si se lasa sa fiarba. Se pune in borcane dupa ce s-a racit bine.
Ingrediente
1 kg zahar, ¾ l apa, 250g petale de trandafiri cu partile albe taiate, ½ lingurita sare de lamiie, zeama de la 1 lamiie
Preparare
Se pune la fiert zaharul cu apa si cu zeama de lamiie, pina ce se leaga bine. In timpul fiertului, se stringe cu lingura spuma care se formeaza, pina cind siropul se curata bine. In timpul cit se leaga zaharul, se presara peste petalele de trandafiri sarea de lamiie si se framinta bine cu mina. Cind siropul s-a legat, se pun petalele de trandafir astfel pregatite si se lasa sa fiarba. Se pune in borcane dupa ce s-a racit bine.
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: Compoturi,dulceturi
Dulceata De Gutui
Ingrediente
O farfurie adanca, plina cu gutui rase, 1 kilogram de zahar, 3 pahare apa, zeama de la o jumatate de lamaie, vanilie
Preparare
Se curata gutuile de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari, astfel incat sa se obtina o farfurie adanca plina de gutui rase. Se pun intr-un tifon si se fierb cu totul, pana incep sa se moaie. Se scurg, in timp ce fierbe zaharul. Gutuile rase nu se tin nefierte la aer, deoarece se innegresc. Se pun sa fiarba in cratita de dulceata zaharul cu trei pahare de apa. Se ia spuma si cand este aproape legat, se pun gutuile, adaugandu-se vanilie si dupa ce a mai fiert, zeama de la o jumatate de lamaie. Se lasa sa fiarba pana se leaga cat trebuie
Ingrediente
O farfurie adanca, plina cu gutui rase, 1 kilogram de zahar, 3 pahare apa, zeama de la o jumatate de lamaie, vanilie
Preparare
Se curata gutuile de coaja si se rad pe razatoarea cu gauri mari, astfel incat sa se obtina o farfurie adanca plina de gutui rase. Se pun intr-un tifon si se fierb cu totul, pana incep sa se moaie. Se scurg, in timp ce fierbe zaharul. Gutuile rase nu se tin nefierte la aer, deoarece se innegresc. Se pun sa fiarba in cratita de dulceata zaharul cu trei pahare de apa. Se ia spuma si cand este aproape legat, se pun gutuile, adaugandu-se vanilie si dupa ce a mai fiert, zeama de la o jumatate de lamaie. Se lasa sa fiarba pana se leaga cat trebuie
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: Compoturi,dulceturi
Dulceata De Pepene Galben
Ingrediente
1 kg de pepene galben (dupa ce a fost curatat), 1 kg zahar, 500 ml apa, zeama e la o lamaie, 2-3 plicuri zahar vanilat, 250 ml otet de 9 grade
Preparare
Pentru prepararea dulcetii este nevoie de pepene galben care nu este fainos si care este copt pe jumatate. Se curata pepenele de coaja si de partea de miez prea moale, apoi se taie in bucatele potrivit de mari. Se fierbe in 2 l de apa cu 250 ml otet de 9 grade. Se lasa pana cand se inmoaie putin, apoi se pun in strecuratoare. Se spala cu apa rece, se lasa la scurs si se introduc in siropul gata legat, obtinut din 2 cani de apa si 1 kg de zahar fierte pe foc mic, in care s-a pus zaharul vanilat si zeama de lamaie. Se fierbe putin pepenele cu siropul, se inlatura spuma si se lasa dulceata la racit. Se pune in borcane si se leaga cu celofan.
Ingrediente
1 kg de pepene galben (dupa ce a fost curatat), 1 kg zahar, 500 ml apa, zeama e la o lamaie, 2-3 plicuri zahar vanilat, 250 ml otet de 9 grade
Preparare
Pentru prepararea dulcetii este nevoie de pepene galben care nu este fainos si care este copt pe jumatate. Se curata pepenele de coaja si de partea de miez prea moale, apoi se taie in bucatele potrivit de mari. Se fierbe in 2 l de apa cu 250 ml otet de 9 grade. Se lasa pana cand se inmoaie putin, apoi se pun in strecuratoare. Se spala cu apa rece, se lasa la scurs si se introduc in siropul gata legat, obtinut din 2 cani de apa si 1 kg de zahar fierte pe foc mic, in care s-a pus zaharul vanilat si zeama de lamaie. Se fierbe putin pepenele cu siropul, se inlatura spuma si se lasa dulceata la racit. Se pune in borcane si se leaga cu celofan.
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: Compoturi,dulceturi
DULCEATA DE TRANDAFIRI
Ingrediente:
1 kg zahar
750 ml apa
250g petale de trandafiri cu partile albe taiate
jumatate lingurita sare de lamaie
zeama de la 1 lamaie
Dificultate: medie
Mod de preparare:
Se
pune la fiert zaharul cu apa si cu zeama de lamaie, pana ce se leaga
bine. In timpul fiertului, se strange cu lingura spuma care se
formeaza, pana cand siropul se curata bine. Se pune in borcane dupa ce
s-a racit bine
Ingrediente:
1 kg zahar
750 ml apa
250g petale de trandafiri cu partile albe taiate
jumatate lingurita sare de lamaie
zeama de la 1 lamaie
Dificultate: medie
Mod de preparare:
Se
pune la fiert zaharul cu apa si cu zeama de lamaie, pana ce se leaga
bine. In timpul fiertului, se strange cu lingura spuma care se
formeaza, pana cand siropul se curata bine. Se pune in borcane dupa ce
s-a racit bine
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: Compoturi,dulceturi
COMPOT DIETETIC DE CAPSUNI
Ingrediente:
- 600 g capsuni congelate
- 2 linguri indulcitor
- frunze de menta
Dificultate: redusa
Mod de preparare:
Fructele
se taie in bucati si se calesc intr-un vas timp de 10-15 minute, dupa
care se adauga indulcitorul peste compotul caldut.
Mod de servire: Se serveste cu menta deasupra.
Ingrediente:
- 600 g capsuni congelate
- 2 linguri indulcitor
- frunze de menta
Dificultate: redusa
Mod de preparare:
Fructele
se taie in bucati si se calesc intr-un vas timp de 10-15 minute, dupa
care se adauga indulcitorul peste compotul caldut.
Mod de servire: Se serveste cu menta deasupra.
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: Compoturi,dulceturi
COZONAC TRANDAFIR
Ingrediente:
faina (1/2 kg),
oua (5),
zahar (375 g),
drojdie de bere (40 g),
lapte (1 pahar),
rom (1 lingura),
sare (1 virf de cutit),
vanilie,
coaja de lamiie,
nuci (200 g),
unt (300 g).
Dificultate: medie
Mod de preparare:
Se
dizolva drojdia in lapte, se amesteca cu faina si zaharul si se lasa sa
creasca o ora. Cind aluatul este crescut, se adauga ouale unul cite
unul, sarea, romul, vanilia si coaja de lamiie. Se amesteca totul si se
framinta 10-15 minute, apoi se lasa din nou sa creasca 1/2 ore
Pe planseta cu faina se intinde o foaie din aluat de 1,5 cm, care se
unge cu untul frecat spuma. Peste stratul de unt, se presara pe toata
foaia, nucile trecute prin masina de tocat sau pisate marunt. Se
infasoara foaia, formind un sul, care se taie in 8-10 bucati. Fiecare
bucata se stringe la unul din capete si se aseaza - una linga alta - cu
partea strinsa in jos, intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt si
tapetata cu faina. Se mai lasa sa creasca 1/2 ora, apoi se introduce in
tava in cuptor, unde se tine 30-40 minute la foc potrivit. Se obtine o
prajitura aspectoasa, ca un buchet de boboci de trandafiri. La citeva
minute dupa ce s-a copt, se scoate din forma, cu grija, pentru ca
"trandafirii" sa ramina uniti, si se aseaza pe platou.
Ingrediente:
faina (1/2 kg),
oua (5),
zahar (375 g),
drojdie de bere (40 g),
lapte (1 pahar),
rom (1 lingura),
sare (1 virf de cutit),
vanilie,
coaja de lamiie,
nuci (200 g),
unt (300 g).
Dificultate: medie
Mod de preparare:
Se
dizolva drojdia in lapte, se amesteca cu faina si zaharul si se lasa sa
creasca o ora. Cind aluatul este crescut, se adauga ouale unul cite
unul, sarea, romul, vanilia si coaja de lamiie. Se amesteca totul si se
framinta 10-15 minute, apoi se lasa din nou sa creasca 1/2 ore
Pe planseta cu faina se intinde o foaie din aluat de 1,5 cm, care se
unge cu untul frecat spuma. Peste stratul de unt, se presara pe toata
foaia, nucile trecute prin masina de tocat sau pisate marunt. Se
infasoara foaia, formind un sul, care se taie in 8-10 bucati. Fiecare
bucata se stringe la unul din capete si se aseaza - una linga alta - cu
partea strinsa in jos, intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt si
tapetata cu faina. Se mai lasa sa creasca 1/2 ora, apoi se introduce in
tava in cuptor, unde se tine 30-40 minute la foc potrivit. Se obtine o
prajitura aspectoasa, ca un buchet de boboci de trandafiri. La citeva
minute dupa ce s-a copt, se scoate din forma, cu grija, pentru ca
"trandafirii" sa ramina uniti, si se aseaza pe platou.
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: Compoturi,dulceturi
multumim alyna niste retete super
capbunvivi- Mamica cu greutate
- Varsta : 42
Localizare : Braila
Job/Fun : /plimbarile
Stare de spirit : buna
Nume poznas : mama:vivi;BB
Inscriere : 12/11/2008
Nr. mesaje : 2364
Re: Compoturi,dulceturi
si mady are super retete
multumim
multumim
capbunvivi- Mamica cu greutate
- Varsta : 42
Localizare : Braila
Job/Fun : /plimbarile
Stare de spirit : buna
Nume poznas : mama:vivi;BB
Inscriere : 12/11/2008
Nr. mesaje : 2364
Re: Compoturi,dulceturi
sa le incercati
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: Compoturi,dulceturi
Dulceata de corcoduse rosii!
1 1/2kg corcoduse
- 1 kg zahar
Se pregatesc corcodusele; se spala, se arunca fructele lovite sau stricate:
Se pun apoi intr-un vas: un strat de corcoduse, unul de zahar si tot asa, ultimul fiind de zahar...
Se lasa citeva ore sau peste noapte, cum le-am lasat eu, dupa care se pune vasul pe foc la flacara mica:
Dupa ce a scazut la jumatate, se rastoarna totul intr-o sita si se paseaza corcodusele, aruncandu-se simburii:
...dupa care se mai fierbe continutul circa 15 minute,-30 de minute, cand a aratat ca o dulceata.
Rezulta o pasta aromata si gustoasa care se pune la borcan:
1 1/2kg corcoduse
- 1 kg zahar
Se pregatesc corcodusele; se spala, se arunca fructele lovite sau stricate:
Se pun apoi intr-un vas: un strat de corcoduse, unul de zahar si tot asa, ultimul fiind de zahar...
Se lasa citeva ore sau peste noapte, cum le-am lasat eu, dupa care se pune vasul pe foc la flacara mica:
Dupa ce a scazut la jumatate, se rastoarna totul intr-o sita si se paseaza corcodusele, aruncandu-se simburii:
...dupa care se mai fierbe continutul circa 15 minute,-30 de minute, cand a aratat ca o dulceata.
Rezulta o pasta aromata si gustoasa care se pune la borcan:
lilique- Mamica moderator
- Varsta : 40
Localizare : tg-jiu
Job/Fun : secretar scoala
Stare de spirit : mamica fericita
Nume poznas : Doncea Elena Areta si Doncea Florin Valentin
Inscriere : 08/02/2009
Nr. mesaje : 2003
Re: Compoturi,dulceturi
Compot conservat de struguri
Ingrediente
800 gr struguri
1 l apa
250 gr zahar
Mod de preparare
Se spala bine strugurii si se pun intr-un borcan;
Se prepara siropul si se toarna peste struguri;
Dupa 5-6 min se pune siropul din nou la fiert (fara struguri);
Dupa ce a dat siropul in clocot, se ia de pe foc si se toarna din nou peste struguri;
Se inchide borcanul ermetic si se intoarce cu partea bombata in sus;
Se lasa timp de 24 ore, dupa care il puteti pune la loc racoros.
Ingrediente
800 gr struguri
1 l apa
250 gr zahar
Mod de preparare
Se spala bine strugurii si se pun intr-un borcan;
Se prepara siropul si se toarna peste struguri;
Dupa 5-6 min se pune siropul din nou la fiert (fara struguri);
Dupa ce a dat siropul in clocot, se ia de pe foc si se toarna din nou peste struguri;
Se inchide borcanul ermetic si se intoarce cu partea bombata in sus;
Se lasa timp de 24 ore, dupa care il puteti pune la loc racoros.
brunetik- Mamica cu greutate
- Varsta : 44
Localizare : PLOIESTI
Job/Fun : CALCULATOR, PLIMBARLILE....SI COPIII.
Stare de spirit : O MAMICA FERICITA DE PRINTESA .
Inscriere : 25/11/2008
Nr. mesaje : 2687
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mar Iun 28, 2011 10:49 am Scris de tavibkk
» ce am gatit azi
Mar Iun 07, 2011 8:09 pm Scris de ShopKids
» Haine copii
Mar Iun 07, 2011 7:48 pm Scris de ShopKids
» Bijuterii UNICAT - realizate manual
Lun Mai 30, 2011 4:35 pm Scris de eOti
» Premiatii concursului
Mar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy
» Alexia-Diana Basceanu
Mar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy
» hainute copii de firma outlet si second hand
Lun Mai 09, 2011 5:56 am Scris de ianismagazin
» Album MARA
Mier Mai 04, 2011 7:34 pm Scris de teodoraion
» La Multi Ani Ana!!
Mar Apr 19, 2011 2:38 am Scris de alinagherman
» 3 lucruri care ne sperie
Mier Apr 06, 2011 10:37 pm Scris de sandy