Conectare
Cine este conectat?
În total sunt 7 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 7 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 141, Mar Feb 01, 2011 3:33 am
Ultimele subiecte
Stiri
PRAJITURI IAMMM
+10
capbunvivi
mary83
brunetik
geodeny
leiiana
Madyelena
narcy
Negoita Elena
alyna
Mihaela
14 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
PRAJITURI IAMMM
Fagure
Ingrediente: un pachet de foi de napolitana, 700 g de rahat, o lamaie, un pachet margarina.
Cum se procedeaza:
Se curata lamaia de coaja, rahatu se da prin masina de tocat cu lamaia. Se topeste margarina se lasa sa clocoteasca, apoi se amesteca cu rahatu si lamaia pana se omogenizeaza.
Cu aceasta compozitie se unge prima foaie apoi se pune a doua foaie pana la utima peste care nu se mai pune compozitia. Se da la rece 2 ore apoi se taie in forma de romb
Ingrediente: un pachet de foi de napolitana, 700 g de rahat, o lamaie, un pachet margarina.
Cum se procedeaza:
Se curata lamaia de coaja, rahatu se da prin masina de tocat cu lamaia. Se topeste margarina se lasa sa clocoteasca, apoi se amesteca cu rahatu si lamaia pana se omogenizeaza.
Cu aceasta compozitie se unge prima foaie apoi se pune a doua foaie pana la utima peste care nu se mai pune compozitia. Se da la rece 2 ore apoi se taie in forma de romb
Re: PRAJITURI IAMMM
DESERT PT.BEBEI DE 1 AN
6 mere. 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina
Pt tava: unt cca 1/2 pachet si 2-3 linguri de zahar; untul rams se pune in si intre mere.
Pt sirop: 1 pahar de apa si 1-2 linguri de zahar
Frisca 1 plic sau un tub
Merele se curata de coaja si de casuta fara sa le tai in jumatati si se pun intr-o tava inalta, unsa cu unt si pudrata cu 2-3 linguri de zahar. Se baga in cuptorul incins si se lasa la copt pana cand sunt suficient de moi (poti baga usor o scobitoare in ele)
Intre timp freci galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste, adaugi apoi faina si la final albusurile batute spuma. Aceasta compozitie o torni peste merele coapte si mai lasi totul la cuptor pana cand aluatul capata o culoare aurie (culoarea aceea de pandispan copt). Poti vedea daca este copt tot intepandu-l cu o scobitoare. Daca atunci cand scoti scobitoarea compozitia ramasa pe ea nu este cleioasa este OK (nu ma prea pricep sa dau explicatii asa e?).
Scoti tortul din cuptor, il lasi cam 10 minute sa se raceasca si dupa aceea pui deasupra un platou, intorci tava si il rastorni.
Se prepara un sirop dintr-un pahar de apa si 1-2 linguri de zahar si se insiropeaza blatul. Optional poti adauga esente de migdale sau vanilie sau lamaie.
Totul se imbraca cu frisca si se da la rece. Este racoros si usor; se poate manca si fara frisca dar nu mai este atat de aspectuos. Sper sa va placa.
6 mere. 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina
Pt tava: unt cca 1/2 pachet si 2-3 linguri de zahar; untul rams se pune in si intre mere.
Pt sirop: 1 pahar de apa si 1-2 linguri de zahar
Frisca 1 plic sau un tub
Merele se curata de coaja si de casuta fara sa le tai in jumatati si se pun intr-o tava inalta, unsa cu unt si pudrata cu 2-3 linguri de zahar. Se baga in cuptorul incins si se lasa la copt pana cand sunt suficient de moi (poti baga usor o scobitoare in ele)
Intre timp freci galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste, adaugi apoi faina si la final albusurile batute spuma. Aceasta compozitie o torni peste merele coapte si mai lasi totul la cuptor pana cand aluatul capata o culoare aurie (culoarea aceea de pandispan copt). Poti vedea daca este copt tot intepandu-l cu o scobitoare. Daca atunci cand scoti scobitoarea compozitia ramasa pe ea nu este cleioasa este OK (nu ma prea pricep sa dau explicatii asa e?).
Scoti tortul din cuptor, il lasi cam 10 minute sa se raceasca si dupa aceea pui deasupra un platou, intorci tava si il rastorni.
Se prepara un sirop dintr-un pahar de apa si 1-2 linguri de zahar si se insiropeaza blatul. Optional poti adauga esente de migdale sau vanilie sau lamaie.
Totul se imbraca cu frisca si se da la rece. Este racoros si usor; se poate manca si fara frisca dar nu mai este atat de aspectuos. Sper sa va placa.
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: PRAJITURI IAMMM
Tort cu fructe (de la 1an)
Ingrediente pentru blat:
• 5 oua; 5 linguri de zahar; 5 linguri de faina;
Mod de preparare:
Se amesteca toate aceste ingrediente si se pun apoi la copt într-o cratita sau într-o forma pentru tort. Dupa ce se coace, blatul se lasa la racit si se însiropeaza cu zeama de compot sau cu un sirop din apa cu zahar, de consistenta celui de la compot.
Pe fundul aceleiasi cratite (forme) în care ai copt blatul se aranjeaza fructele, peste care se va pune un sirop, obtinut dupa metoda de mai jos din:
lngrediente pentru sirop:
• 200 ml apa; 200 g zahar; 3 lingurite de gelatina dizolvata în apa rece; 3 plicuri de zahar vanilat
Se pune pe foc apa cu zaharul, plicurile de zahar vanilat si cele trei lingurite de gelatina dizolvata în putina apa rece. Se lasa sa fiarba în clocot. Se ia vasul de pe foc si se pune la rece.
Când s-a racit, se toarna, prin strecuratoare, peste ornamentul de fructe, apoi se introduce cratita (forma) în frigider.Cele mai indicate fructe pentru acest tort sunt portocalele, kiwi, grepfrut.Poti sa folosesti la ornarea tortului si fructe care nu mai sunt de sezon, cum ar fi zmeura, ciresele sau capsunile, daca le ai în congelator.
lngrediente pentru crema:
• 3 oua întregi; 175g zahar; 3 plicuri de zahar vanilat; 3lingurite de gelatina dizolvata în apa; 175 ml lapte
Ouale, zaharul, zaharul vanilat si laptele se pun pe foc. Se adauga apoi gelatina dizolvata în apa rece si se amesteca pâna când compozitia ajunge la consistenta unei smântâni mai groase. În acel moment se ia vasul de pe foc si se pune la rece. Când s-a racit se adauga 500 g de frisca. Se va obtine o crema ca la cremsnit.
Se scoate din frigider cratita (forma) cu fructele încorporate în gelatina, se întinde deasupra crema si peste crema se asaza blatul. Se lasa la frigider peste noapte (circa 7-8 ore). Dupa ce scoti cratita din frigider, cu un cutit desprinzi usor marginile tortului de cratita. Pui apoi cratita pentru doua secunde la foc, si apoi imediat rastorni tortul pe un platou.
Optional, poti sa ornezi cu frisca marginile tortului. Frisca poate lua forma unor omuleti de zapada, carora le poti pune nasturei, ochisori si nas din fulgi de ciocolata rasa.
Ingrediente pentru blat:
• 5 oua; 5 linguri de zahar; 5 linguri de faina;
Mod de preparare:
Se amesteca toate aceste ingrediente si se pun apoi la copt într-o cratita sau într-o forma pentru tort. Dupa ce se coace, blatul se lasa la racit si se însiropeaza cu zeama de compot sau cu un sirop din apa cu zahar, de consistenta celui de la compot.
Pe fundul aceleiasi cratite (forme) în care ai copt blatul se aranjeaza fructele, peste care se va pune un sirop, obtinut dupa metoda de mai jos din:
lngrediente pentru sirop:
• 200 ml apa; 200 g zahar; 3 lingurite de gelatina dizolvata în apa rece; 3 plicuri de zahar vanilat
Se pune pe foc apa cu zaharul, plicurile de zahar vanilat si cele trei lingurite de gelatina dizolvata în putina apa rece. Se lasa sa fiarba în clocot. Se ia vasul de pe foc si se pune la rece.
Când s-a racit, se toarna, prin strecuratoare, peste ornamentul de fructe, apoi se introduce cratita (forma) în frigider.Cele mai indicate fructe pentru acest tort sunt portocalele, kiwi, grepfrut.Poti sa folosesti la ornarea tortului si fructe care nu mai sunt de sezon, cum ar fi zmeura, ciresele sau capsunile, daca le ai în congelator.
lngrediente pentru crema:
• 3 oua întregi; 175g zahar; 3 plicuri de zahar vanilat; 3lingurite de gelatina dizolvata în apa; 175 ml lapte
Ouale, zaharul, zaharul vanilat si laptele se pun pe foc. Se adauga apoi gelatina dizolvata în apa rece si se amesteca pâna când compozitia ajunge la consistenta unei smântâni mai groase. În acel moment se ia vasul de pe foc si se pune la rece. Când s-a racit se adauga 500 g de frisca. Se va obtine o crema ca la cremsnit.
Se scoate din frigider cratita (forma) cu fructele încorporate în gelatina, se întinde deasupra crema si peste crema se asaza blatul. Se lasa la frigider peste noapte (circa 7-8 ore). Dupa ce scoti cratita din frigider, cu un cutit desprinzi usor marginile tortului de cratita. Pui apoi cratita pentru doua secunde la foc, si apoi imediat rastorni tortul pe un platou.
Optional, poti sa ornezi cu frisca marginile tortului. Frisca poate lua forma unor omuleti de zapada, carora le poti pune nasturei, ochisori si nas din fulgi de ciocolata rasa.
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: PRAJITURI IAMMM
va trimit si eu cateva retete ptr sarbatori.
Negoita Elena- Mamica noua
- Varsta : 46
Localizare : Calarasi
Job/Fun : Asistent medical.Imi place sa petrec mult timp cu familia mea
Stare de spirit : si optimista si pesimista dar si vesela.
Nume poznas : Elena si Dragos -Ioan
Inscriere : 17/11/2008
Nr. mesaje : 142
Re: PRAJITURI IAMMM
Spuma de capsuni cu biscuiti
Ingrediente |
1 kg. capsuni, 100 gr. zahar, 3 albusuri, 100 gr. zahar pudra, biscuiti |
Mod de Preparare |
Se bat albusurile spuma si se pune treptat zaharul pudra, amestecind mereu. Se adauga capsunile zdrobite, se amesteca si se bat pina se face o spuma. Se aseaza pe o farfurie. Se poate decora cu capsuni intregi si de jur imprejur se pot infige biscuiti. La fel se pregateste si spuma de afine, de fragi, de zmeura si de visine. |
narcy- Mamica cea mai tare
- Varsta : 41
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802
Re: PRAJITURI IAMMM
Spuma de capsuni
Ingrediente |
1/4 pahar capsuni, 1/4 pahar zahar, 1/4 albus |
Mod de Preparare |
Capsunile proaspete, alese, se bat cu zaharul si albusul pina se obtine o spuma tare. |
narcy- Mamica cea mai tare
- Varsta : 41
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802
Re: PRAJITURI IAMMM
CRACIUNEASA
INGREDIENTE
6 oua
70 g faina
140 g zahar
140 g nuca macinata
140 g unt sau margarina
MODUL DE PREPARARE
Untul se freaca cu zaharul, dupa care se adauga pe rand:faina, nuca macinata, albusurile batute spuma tare.Se pune in tava tapetata cu faina si se coace pe jumatate.
Se freaca galbenusurile cu 200g zahar, se intinde apoi compozitia peste blatul copt pe jumatate si se baga la cuptor.
CREMA:
-INGREDIENTE:
150 g zahar
2 galbenusuri
1 ou intreg
200 g unt
1 lingura cacao
- MODUL DE PREPARARE:
Ouale, cacaua si zaharul se fierb pana capata consistenta. Dupa ce se raceste se adauga untul batut spuma si se pune la sfarsit peste blatul copt.
Deasupra se razuieste ciocolata.
POFTA BUNA!!!!!!!!!!!
INGREDIENTE
6 oua
70 g faina
140 g zahar
140 g nuca macinata
140 g unt sau margarina
MODUL DE PREPARARE
Untul se freaca cu zaharul, dupa care se adauga pe rand:faina, nuca macinata, albusurile batute spuma tare.Se pune in tava tapetata cu faina si se coace pe jumatate.
Se freaca galbenusurile cu 200g zahar, se intinde apoi compozitia peste blatul copt pe jumatate si se baga la cuptor.
CREMA:
-INGREDIENTE:
150 g zahar
2 galbenusuri
1 ou intreg
200 g unt
1 lingura cacao
- MODUL DE PREPARARE:
Ouale, cacaua si zaharul se fierb pana capata consistenta. Dupa ce se raceste se adauga untul batut spuma si se pune la sfarsit peste blatul copt.
Deasupra se razuieste ciocolata.
POFTA BUNA!!!!!!!!!!!
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: PRAJITURI IAMMM
alyna a scris: CRACIUNEASA
INGREDIENTE
6 oua
70 g faina
140 g zahar
140 g nuca macinata
140 g unt sau margarina
MODUL DE PREPARARE
Untul se freaca cu zaharul, dupa care se adauga pe rand:faina, nuca macinata, albusurile batute spuma tare.Se pune in tava tapetata cu faina si se coace pe jumatate.
Se freaca galbenusurile cu 200g zahar, se intinde apoi compozitia peste blatul copt pe jumatate si se baga la cuptor.
CREMA:
-INGREDIENTE:
150 g zahar
2 galbenusuri
1 ou intreg
200 g unt
1 lingura cacao
- MODUL DE PREPARARE:
Ouale, cacaua si zaharul se fierb pana capata consistenta. Dupa ce se raceste se adauga untul batut spuma si se pune la sfarsit peste blatul copt.
Deasupra se razuieste ciocolata.
POFTA BUNA!!!!!!!!!!!
week-endul viitor am sa incerc sa o fac si eu.multumim de reteta1
narcy- Mamica cea mai tare
- Varsta : 41
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802
Re: PRAJITURI IAMMM
Iti lasa gura apa de atatea bunatati.
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: PRAJITURI IAMMM
asta cam asa eMadyelena a scris:Iti lasa gura apa de atatea bunatati.
narcy- Mamica cea mai tare
- Varsta : 41
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802
Re: PRAJITURI IAMMM
e foarte buna Craciuneasa!!!!!!!!Pofta buna!!!!!!!!
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: PRAJITURI IAMMM
O reteta de papanasi? aflam? mercic
leiiana- Mamica noua
- Varsta : 43
Localizare : Bucuresti
Job/Fun : pictura, citit
Stare de spirit : de la extra in sus
Inscriere : 18/11/2008
Nr. mesaje : 16
Re: PRAJITURI IAMMM
Papanasi
Ingrediente
500 gr branza de vaci proaspata
100 gr zahar
2 oua
1 varf lingurita bicarbonat
1 esenta vanilie
200 gr faina
smantana
dulceata
Bucati: 10
Preparare
Ingrediente
500 gr branza de vaci proaspata
100 gr zahar
2 oua
1 varf lingurita bicarbonat
1 esenta vanilie
200 gr faina
smantana
dulceata
Bucati: 10
Preparare
- Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca aluatul cu robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!
*daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios. - Se pune intr-o tava adanca mult ulei la incins.
- Se formeaza din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului. Se strapunge bila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin colacul obtinut.
- Prajiti papanasii in uleiul incins pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute).
- Serviti cu smantana si dulceata.
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: PRAJITURI IAMMM
Savarine cu rom
Ingrediente
600 g faina
90 g zahar
8 oua
200 g unt
40 g drojdie
putina sare
Sirop
1 litru apa
450 g zahar
450 ml rom alb
coaja lamaie
Preparare
Ingrediente
600 g faina
90 g zahar
8 oua
200 g unt
40 g drojdie
putina sare
Sirop
1 litru apa
450 g zahar
450 ml rom alb
coaja lamaie
Preparare
- Pregatim un aluat cu toate ingredientele si il lasam sa dospeasca 10 minute. Putem folosi masina de facut paine.
- Dupa ce au trecut 10 minute punem aluatul in formele unse cu unt si il lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. E mai bine daca folositi forme mai mici.
- Punem la copt la 180 C timp de cca 40 minute.
- Cand scoatem din cuptor savarinele le lasam sa se raceasca dupa care le lasam acoperite cu un stergar pana a doua zi.
- Intr-o craticioara fierbem apa cu coaja de lamaie, adaugam zaharul, iar cand zaharul s-a topit stingem focul si punem romul.
- Cand siropul ajunge la o temperatura de cca 40C incepem sa insiropam savarinele
- Le punem in frigider cateva ore, le insiropam din nou si le servim cu frisca.
- In caz ca folositi forme prea mari e bine sa folositi un vasa incapator in care sa le insiropati.
- Daca doriti sa serviti si copiilor pregatiti siropul, dar in loc de rom puneti esenta de vanilie si suc de lamaie.
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: PRAJITURI IAMMM
Fursecuri cu ciocolata si cafea
Ingrediente
220 gr unt la temperatura camerei
150 gr zahar
300 gr faina
120 gr ciocolata Toffifee (sau orice ciocolata cu bucatele de caramel)
1 lingura cafea instant
1 lingura apa calda
1 esenta de vanilie
Preparare
Ingrediente
220 gr unt la temperatura camerei
150 gr zahar
300 gr faina
120 gr ciocolata Toffifee (sau orice ciocolata cu bucatele de caramel)
1 lingura cafea instant
1 lingura apa calda
1 esenta de vanilie
Preparare
- Dizolvati cafeaua instant in apa si lasati sa se raceasca.
- Bateti untul cu zaharul folosind mixerul pana devine spumos, cam 3 minute.
- Adaugati cafeaua si esenta de vanilie si mixati iar pana aluatul are o culoare crem omogena.
- Adaugati faina si mixati putin, doar pana aceasta este incorporata in aluat. Veti obtine un aluat lipicios.
- Taiati ciocolata bucatele cat mai mici si incorporati-o in aluat folosind o lingura.
- Puneti aluatul intr-o punga si intindeti-l la o grosime de 1/2 cm folosind sucitorul. La sfarsit intindeti punga cu mainile ca sa nu aveti cute pe aluat. Puneti la frigder pentru minim 2 ore, maxim 2 zile.
- Cand doriti sa coaceti fursecurile, scoateti aluatul din frigider (acesta va fi foarte tare; aceasta e si motivul pentru care l-am intins inainte, merge mult mai usor asa), taiati punga si apoi taiati foaia patratele sau ce forme doriti. Intepati fiecare fursec cu furculita de 1-2 ori. Asezati-le in tava pe hartie de copt.
- Dati la cuptor la 160C pentru 25 minute (paziti-le in ultimele 5 minute, trebuie sa fie putin moi daca le apasati deasupra!). Fursecurile nu trebuie sa prinda culoare, asa ca nu le lasati mai mult la cuptor, chiar daca sunteti tentati. Lasati sa se raceasca si apoi serviti.
- Pastrati-le intr-o cutie sau o punga.
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: PRAJITURI IAMMM
Biscuiti cu ciocolata si portocale
Ingrediente
340 g faina
180 g unt
150 g zahar
1 ou
60 g ciocolata
esenta vanilie
coaja de la o portocala
2 linguri suc de portocala
1 1/2 lingurita cu praf de copt
Preparare
Ingrediente
340 g faina
180 g unt
150 g zahar
1 ou
60 g ciocolata
esenta vanilie
coaja de la o portocala
2 linguri suc de portocala
1 1/2 lingurita cu praf de copt
Preparare
- Amestecam bine zaharul cu untul pana obtinem o crema, adaugam vanilia, sucul de portocala si coaja de portocala. Punem faina si amestecam.
- Aluatul obtinut il impartim in doua, o parte o invelim in pelicula si o punem in frigider.
- Topim ciocolata si o punem in aluatul ramas, invelim si acest aluat in pelicula si il punem la frigider.
- Tinem la frigider minim 1 h dupa care intindem aluatul cca 0,7 cm grosime, il taiem cu forma de biscuiti si coacem la 170C circa 8-10 minute.
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: PRAJITURI IAMMM
Fursecuri
Ingrediente
200 g faina
100 g unt
90 g zahar
3 galbenusuri
putina sare
coaja lamaie sau vanilie
gem
zahar pudra sau ciocolata topita
Preparare
Sfaturi
Ingrediente
200 g faina
100 g unt
90 g zahar
3 galbenusuri
putina sare
coaja lamaie sau vanilie
gem
zahar pudra sau ciocolata topita
Preparare
- Punem faina cernuta intr-un vas, adaugam untul bucatele la temperatura camerei si incepem sa le incorporam.
- Adaugam zaharul, sarea, galbenusurile si aromele amestecam totul cat mai repede, facem o mingiuca si o lasam in frigider minim 1 h.
- Scoatem aluatul din frigider si il punem intre doua foi de pelicula transparenta, intindem cu sucitorul la o grosime de cca 4 mm, taiem cu forma dorita. La jumatate din fursecuri (partea superioara) le facem o gaura in mijloc.
- Coacem la 180 C pana vedem ca devin aurii (cca 15-20 minute).
- Intre doua fursecuri punem gem, presaram cu zahar pudra sau ciocolata topita.
Sfaturi
- Acest tip de aluat nu trebuie lucrat mult deoarece e greu de intins, iar dupa acea cand e copt nu e deloc friabil (sfaramicios).
- Aluatul se poate mentine in frigider cca 2-3 zile daca e bine invelit in foaie de aluminiu.
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: PRAJITURI IAMMM
Imi poate zice si mie cineva o reteta de martipan? Vreau sa fac un tort invelit in martipan...
geodeny- Mamica cu experienta
- Varsta : 51
Localizare : Galati
Job/Fun : joaca cu fetita
Stare de spirit : vesela , comunicativa
Despre noi : Denisa este ingerasul mamii care este mereu vesel
Nume poznas : Gina- bb-Denisa Adriana 4.07.2007
Inscriere : 10/11/2008
Nr. mesaje : 289
Re: PRAJITURI IAMMM
Martipan
250 g zahar pudra
2 oua
zahar vanilinat
esenta de vanilie (2 lingurite)
(zeama de la o lamâie)
450 g faina de migdale (mai mult, daca se foloseste si zeama de lamâie)
Se cerne zaharul pudra într-un bol de sticla sau de metal (nu de plastic, având în vedere ca se va pune în bain-marie). Se adauga zaharul vanilinat si 2 oua întregi, apoi esenta de vanilie (esenta de vanilie era închisa la culoare, culoarea coniacului, nu semana cu ce cunoastem noi). Zeama de lamâie este optionala, dar este recomandat sa o folosim, pentru ca altfel amestecul va fi gretos de dulce. Deci, se adauga zeama de lamâie si apoi se amesteca, întâi usor, ca sa nu se împrastie zaharul, iar apoi cu mixerul. Dupa ce s-a omogenizat bine se pune vasul la bain-marie, timp în care se bate în continuu cu mixerul, pâna când zaharul se dizolva complet, iar amestecul se îngroasa putin (sa fie ca o smântâna subtire), dupa care se scoate bolul din vasul cu apa calda, iar amestecul se bate în continuare cu mixerul pâna când se raceste complet. Dupa ce s-a racit, se adauga faina de migdale. Se poate pune o cantitate mai mare sau mai mica de faina de migdale, depinde cât de gros sau de subtire se doreste sa fie martipanul.Se pun toate cele 450 de grame, si înca în plus, dupa ochi, pâna când se face de consistenta dorita. Iese ca o coca foarte groasa. Se presara zahar pudra din belsug pe masa si se pune coca. Se framânta bine, cu mâinile, pâna la omogenizare.
Faina de migdale se poate face in blender, dar nu uitati sa puneti o lingura-doua (in functie de cantitatea care o macinati) de faina obisnuita cu migdalele.
250 g zahar pudra
2 oua
zahar vanilinat
esenta de vanilie (2 lingurite)
(zeama de la o lamâie)
450 g faina de migdale (mai mult, daca se foloseste si zeama de lamâie)
Se cerne zaharul pudra într-un bol de sticla sau de metal (nu de plastic, având în vedere ca se va pune în bain-marie). Se adauga zaharul vanilinat si 2 oua întregi, apoi esenta de vanilie (esenta de vanilie era închisa la culoare, culoarea coniacului, nu semana cu ce cunoastem noi). Zeama de lamâie este optionala, dar este recomandat sa o folosim, pentru ca altfel amestecul va fi gretos de dulce. Deci, se adauga zeama de lamâie si apoi se amesteca, întâi usor, ca sa nu se împrastie zaharul, iar apoi cu mixerul. Dupa ce s-a omogenizat bine se pune vasul la bain-marie, timp în care se bate în continuu cu mixerul, pâna când zaharul se dizolva complet, iar amestecul se îngroasa putin (sa fie ca o smântâna subtire), dupa care se scoate bolul din vasul cu apa calda, iar amestecul se bate în continuare cu mixerul pâna când se raceste complet. Dupa ce s-a racit, se adauga faina de migdale. Se poate pune o cantitate mai mare sau mai mica de faina de migdale, depinde cât de gros sau de subtire se doreste sa fie martipanul.Se pun toate cele 450 de grame, si înca în plus, dupa ochi, pâna când se face de consistenta dorita. Iese ca o coca foarte groasa. Se presara zahar pudra din belsug pe masa si se pune coca. Se framânta bine, cu mâinile, pâna la omogenizare.
Faina de migdale se poate face in blender, dar nu uitati sa puneti o lingura-doua (in functie de cantitatea care o macinati) de faina obisnuita cu migdalele.
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: PRAJITURI IAMMM
Poate te ajuta asta.
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: PRAJITURI IAMMM
Martipan
Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
Blat: 3 albusuri, 250 g zahar pudra, 3 linguri cacao, 350 g nuci prajite si sfaramate cu sucitorul
Crema: 3 galbenusuri, 7 linguri zahar pudra, 2 linguri cacao, 4 linguri lapte, 1 lingura de faina, rom.
Mod de preparare:
Blatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul pudra, cacaoa si nucile. Pe masa se pune o folie de ceofan umezit. Se intinde compozita pe celofan
Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
Blat: 3 albusuri, 250 g zahar pudra, 3 linguri cacao, 350 g nuci prajite si sfaramate cu sucitorul
Crema: 3 galbenusuri, 7 linguri zahar pudra, 2 linguri cacao, 4 linguri lapte, 1 lingura de faina, rom.
Mod de preparare:
Blatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul pudra, cacaoa si nucile. Pe masa se pune o folie de ceofan umezit. Se intinde compozita pe celofan
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
Re: PRAJITURI IAMMM
Sau asta. Alege si tu . ;)
Madyelena- Mamica cea mai tare
- Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345
geodeny- Mamica cu experienta
- Varsta : 51
Localizare : Galati
Job/Fun : joaca cu fetita
Stare de spirit : vesela , comunicativa
Despre noi : Denisa este ingerasul mamii care este mereu vesel
Nume poznas : Gina- bb-Denisa Adriana 4.07.2007
Inscriere : 10/11/2008
Nr. mesaje : 289
Re: PRAJITURI IAMMM
PRAJITURA FIGARO.
Ingrediente prajitura figaro:
200 g unt
300 g zahar pudra
4 oua
150 g nuci rasnite
coaja lamaie
1 lingurita bicarbonat stins
gem
faina cat cuprinde (sa iasa o coca moale)
Modul de preparare a retetei:
Aluatul acestei prajituri se prepara din faina, unt, 100 g zahar, 4 galbenusuri, coaja de lamaie, bicarbonat.
Se intinde coca intr-o tava unsa. Peste aluat se intinde un strat de gem si apoi o crema preparata din 4 albusuri batute cu 200 g zahar, in care se amesteca nucile macinate.
Prajitura Figaro se baga la cuptor si se coace la foc potrivit pana se coloreaza putin coca pe margini.
Ingrediente prajitura figaro:
200 g unt
300 g zahar pudra
4 oua
150 g nuci rasnite
coaja lamaie
1 lingurita bicarbonat stins
gem
faina cat cuprinde (sa iasa o coca moale)
Modul de preparare a retetei:
Aluatul acestei prajituri se prepara din faina, unt, 100 g zahar, 4 galbenusuri, coaja de lamaie, bicarbonat.
Se intinde coca intr-o tava unsa. Peste aluat se intinde un strat de gem si apoi o crema preparata din 4 albusuri batute cu 200 g zahar, in care se amesteca nucile macinate.
Prajitura Figaro se baga la cuptor si se coace la foc potrivit pana se coloreaza putin coca pe margini.
brunetik- Mamica cu greutate
- Varsta : 44
Localizare : PLOIESTI
Job/Fun : CALCULATOR, PLIMBARLILE....SI COPIII.
Stare de spirit : O MAMICA FERICITA DE PRINTESA .
Inscriere : 25/11/2008
Nr. mesaje : 2687
Re: PRAJITURI IAMMM
e foarte usor de facut
as inverca si eu sa o fac
as inverca si eu sa o fac
mary83- Mamica cu experienta
- Varsta : 40
Localizare : MANGALIA
Job/Fun : cu bianca zi de zi
Stare de spirit : fff buna
Despre noi : suntem ok
Nume poznas : mary si bianca-mihaela
Inscriere : 10/11/2008
Nr. mesaje : 330
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mar Iun 28, 2011 10:49 am Scris de tavibkk
» ce am gatit azi
Mar Iun 07, 2011 8:09 pm Scris de ShopKids
» Haine copii
Mar Iun 07, 2011 7:48 pm Scris de ShopKids
» Bijuterii UNICAT - realizate manual
Lun Mai 30, 2011 4:35 pm Scris de eOti
» Premiatii concursului
Mar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy
» Alexia-Diana Basceanu
Mar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy
» hainute copii de firma outlet si second hand
Lun Mai 09, 2011 5:56 am Scris de ianismagazin
» Album MARA
Mier Mai 04, 2011 7:34 pm Scris de teodoraion
» La Multi Ani Ana!!
Mar Apr 19, 2011 2:38 am Scris de alinagherman
» 3 lucruri care ne sperie
Mier Apr 06, 2011 10:37 pm Scris de sandy