Bine ati venit pe forumu nostru plin de culoare si voie buna.
Pentru a ne ajuta sa ne marim comunitatea va rugam sa va inregistrati !
O zi buna va doresc pe forum si succes la cat mai multe posturi.

Atentie, nu folositi Internet Explorer 6-7 [ nici 8 nu ar trebui, dar merge ] , folositi Mozilla pentru o buna vizualizare a forumului.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Bine ati venit pe forumu nostru plin de culoare si voie buna.
Pentru a ne ajuta sa ne marim comunitatea va rugam sa va inregistrati !
O zi buna va doresc pe forum si succes la cat mai multe posturi.

Atentie, nu folositi Internet Explorer 6-7 [ nici 8 nu ar trebui, dar merge ] , folositi Mozilla pentru o buna vizualizare a forumului.
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Conectare

Mi-am uitat parola

Admin on-line
Mihaela

Ana Maria

Cine este conectat?
În total sunt 7 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 7 Vizitatori :: 1 Motor de căutare

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 141, Mar Feb 01, 2011 3:33 am
Ultimele subiecte
» IMBRACAMINTE COPII IMPORT THAILANDA HAINE ARAMIS
PRAJITURI IAMMM I_icon_minitimeMar Iun 28, 2011 10:49 am Scris de tavibkk

» ce am gatit azi
PRAJITURI IAMMM I_icon_minitimeMar Iun 07, 2011 8:09 pm Scris de ShopKids

» Haine copii
PRAJITURI IAMMM I_icon_minitimeMar Iun 07, 2011 7:48 pm Scris de ShopKids

» Bijuterii UNICAT - realizate manual
PRAJITURI IAMMM I_icon_minitimeLun Mai 30, 2011 4:35 pm Scris de eOti

» Premiatii concursului
PRAJITURI IAMMM I_icon_minitimeMar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy

» Alexia-Diana Basceanu
PRAJITURI IAMMM I_icon_minitimeMar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy

» hainute copii de firma outlet si second hand
PRAJITURI IAMMM I_icon_minitimeLun Mai 09, 2011 5:56 am Scris de ianismagazin

» Album MARA
PRAJITURI IAMMM I_icon_minitimeMier Mai 04, 2011 7:34 pm Scris de teodoraion

» La Multi Ani Ana!!
PRAJITURI IAMMM I_icon_minitimeMar Apr 19, 2011 2:38 am Scris de alinagherman

» 3 lucruri care ne sperie
PRAJITURI IAMMM I_icon_minitimeMier Apr 06, 2011 10:37 pm Scris de sandy

Aprilie 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Calendar Calendar

Stiri

Terapie on-line


New sponsor










handmade,sourire des couleurs,zambetul culorilor
PRAJITURI IAMMM 2466r05


Sponsori


PRAJITURI IAMMM

+10
capbunvivi
mary83
brunetik
geodeny
leiiana
Madyelena
narcy
Negoita Elena
alyna
Mihaela
14 participanți

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

In jos

PRAJITURI IAMMM Empty PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de Mihaela Mar Oct 28, 2008 7:17 am

Fagure

Ingrediente: un pachet de foi de napolitana, 700 g de rahat, o lamaie, un pachet margarina.
Cum se procedeaza:

Se curata lamaia de coaja, rahatu se da prin masina de tocat cu lamaia. Se topeste margarina se lasa sa clocoteasca, apoi se amesteca cu rahatu si lamaia pana se omogenizeaza.

Cu aceasta compozitie se unge prima foaie apoi se pune a doua foaie pana la utima peste care nu se mai pune compozitia. Se da la rece 2 ore apoi se taie in forma de romb
Mihaela
Mihaela
Mamica admin.
Mamica admin.

Varsta : 42
Localizare : braila
Job/Fun : mamica de Mara
Stare de spirit : fericita sii iubita
Despre noi : PRAJITURI IAMMM 526438t4ocp540c1
Nume poznas : Mihaela/Mara
Inscriere : 22/10/2008
Nr. mesaje : 2274

http://www.copilasipoznasi.com

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de alyna Mier Oct 29, 2008 4:16 pm

DESERT PT.BEBEI DE 1 AN
6 mere. 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina
Pt tava: unt cca 1/2 pachet si 2-3 linguri de zahar; untul rams se pune in si intre mere.
Pt sirop: 1 pahar de apa si 1-2 linguri de zahar
Frisca 1 plic sau un tub
Merele se curata de coaja si de casuta fara sa le tai in jumatati si se pun intr-o tava inalta, unsa cu unt si pudrata cu 2-3 linguri de zahar. Se baga in cuptorul incins si se lasa la copt pana cand sunt suficient de moi (poti baga usor o scobitoare in ele)
Intre timp freci galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste, adaugi apoi faina si la final albusurile batute spuma. Aceasta compozitie o torni peste merele coapte si mai lasi totul la cuptor pana cand aluatul capata o culoare aurie (culoarea aceea de pandispan copt). Poti vedea daca este copt tot intepandu-l cu o scobitoare. Daca atunci cand scoti scobitoarea compozitia ramasa pe ea nu este cleioasa este OK (nu ma prea pricep sa dau explicatii asa e?).
Scoti tortul din cuptor, il lasi cam 10 minute sa se raceasca si dupa aceea pui deasupra un platou, intorci tava si il rastorni.
Se prepara un sirop dintr-un pahar de apa si 1-2 linguri de zahar si se insiropeaza blatul. Optional poti adauga esente de migdale sau vanilie sau lamaie.
Totul se imbraca cu frisca si se da la rece. Este racoros si usor; se poate manca si fara frisca dar nu mai este atat de aspectuos. Sper sa va placa.
alyna
alyna
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de alyna Mier Oct 29, 2008 8:58 pm

Tort cu fructe (de la 1an)
Ingrediente pentru blat:
• 5 oua; 5 linguri de zahar; 5 linguri de faina;
Mod de preparare:
Se amesteca toate aceste ingrediente si se pun apoi la copt într-o cratita sau într-o forma pentru tort. Dupa ce se coace, blatul se lasa la racit si se însiropeaza cu zeama de compot sau cu un sirop din apa cu zahar, de consistenta celui de la compot.
Pe fundul aceleiasi cratite (forme) în care ai copt blatul se aranjeaza fructele, peste care se va pune un sirop, obtinut dupa metoda de mai jos din:
lngrediente pentru sirop:
• 200 ml apa; 200 g zahar; 3 lingurite de gelatina dizolvata în apa rece; 3 plicuri de zahar vanilat
Se pune pe foc apa cu zaharul, plicurile de zahar vanilat si cele trei lingurite de gelatina dizolvata în putina apa rece. Se lasa sa fiarba în clocot. Se ia vasul de pe foc si se pune la rece.
Când s-a racit, se toarna, prin strecuratoare, peste ornamentul de fructe, apoi se introduce cratita (forma) în frigider.Cele mai indicate fructe pentru acest tort sunt portocalele, kiwi, grepfrut.Poti sa folosesti la ornarea tortului si fructe care nu mai sunt de sezon, cum ar fi zmeura, ciresele sau capsunile, daca le ai în congelator.
lngrediente pentru crema:
• 3 oua întregi; 175g zahar; 3 plicuri de zahar vanilat; 3lingurite de gelatina dizolvata în apa; 175 ml lapte
Ouale, zaharul, zaharul vanilat si laptele se pun pe foc. Se adauga apoi gelatina dizolvata în apa rece si se amesteca pâna când compozitia ajunge la consistenta unei smântâni mai groase. În acel moment se ia vasul de pe foc si se pune la rece. Când s-a racit se adauga 500 g de frisca. Se va obtine o crema ca la cremsnit.
Se scoate din frigider cratita (forma) cu fructele încorporate în gelatina, se întinde deasupra crema si peste crema se asaza blatul. Se lasa la frigider peste noapte (circa 7-8 ore). Dupa ce scoti cratita din frigider, cu un cutit desprinzi usor marginile tortului de cratita. Pui apoi cratita pentru doua secunde la foc, si apoi imediat rastorni tortul pe un platou.
Optional, poti sa ornezi cu frisca marginile tortului. Frisca poate lua forma unor omuleti de zapada, carora le poti pune nasturei, ochisori si nas din fulgi de ciocolata rasa.
alyna
alyna
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de Negoita Elena Lun Noi 17, 2008 7:56 pm

va trimit si eu cateva retete ptr sarbatori.


Si pentru ca se apropie sarbatorile de iarna m-am gandit sa va mai dau cateva idei de ceva bun .
TAVALITA(se face azi si se mananca a doua zi)
Blatul-300g faina,200g zahar,2-3 linguri miere,1 ou,1 cana lapte,2 pachete praf de capt,30 g margarina.Se amesteca margarina cu zaharul,se adauga oul,mierea,praful de
copt,laptele si treptat faina.Se obtine un aluat nu tocmai moale.se
coace in tava unsa si tapetata cu faina.dupa ce se raceste se taie
bucati patrate.
Crema-se face dintr-un pachet margarina,250 g
zahar,3 linguri cacao,1 pahar lapte,1 ceasca rom sau coniac.toate
acestea se dau intr-un clocot si se adauga o lingura de faina.faina se amesteca cu cacao si putin lapte ca sa nu faca cocoloase.bucatile de
prajitura se dau prin crema calda,se pun pe un platou si se dau la
rece.Daca crema se ingroasa sau nu este suficienta se mai pune putin
lapte.a doua zi se dau prin nuca de cocos.
PRAJITURA CU ALUNE
300 g margarina,300 g zahar,1 pachet zahar vanilat se amesteca cu mixerul,dupa care se adauga 400g faina ,2 lingurite pref de copt,5 linguri cacao,5 oua,200 g alune macinate,2 lingurite scortisoara.
se
toarna in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina,se orneaza cu 200
g alune intregi.se face un sirop din 100 ml rom si 250 g zahar
pudra.,se unge compozitia si se da la cuptor.cand este gata se taie
cuburi si se serveste ca atare.
CREMA DE ZAHAR ARS
1 l lapte,350 g zahar,150 g zahar ptr ars,6-8 oua,30 g rom sau esenta de
rom. intr-o cratita sau oala cu peretii mai grosi se pune zaharul si se
lasa pana se topeste,cand s-a topit rasucim oala astfel incat peretii
vasului sa fie tapetati cu zaharul ars.separat se bat ouale cu zaharul
bine cu un tel,se adauga laptele caldut,esenta de rom si se pune in oala tapetata cu zahar si se da la cuptor ptr o ora.se serveste rece.
TORT
Blatul-8 oua,o cana zahar,o cana faina.se bat bine ouale cu zaharul iar la sf se adauga faina.se coace intr-o forma de
tort pe care o ungi cu ulei si se mai pune si coala alba pe peretii
formei si pe fund ca sa nu se lipeasca.se baga la cuptor si se coace
cam 20 min.
Crema-2 oua,1/2 cana zahar,250 g margarina,3 linguri
lapte,3 linguri cacao.se pune pe foc intr-o oala cu peretii mai grosi
laptele,zaharul si oualele si se amesteca continuu cu un tel sa nu se
lipeasca.se lasa sa se dea cateva colocote si se da jos de pe foc.se agauga margarina taiat cubulete si cacao si se amesteca pana la omogenizare si se da putin la rece.
Frisca-un pachet mijlociu de frisca hulala se bate bine.
Siropul-un litru de apa si zahar dupa gust se pune la fiert,cand se raceste se adauga esenta de rom.
Blatul
se taie in 3 ,se insiropeaza pe rand ,se orneaza fiecare parte cu crema
,frisca sau puteti face un amestec din aceasta crema cu frisca si iese
o grema ganaj ca la cofetarie.se poate pune in interiorul blaturilor
ananas,nuci taiate marunt,banane.Dupa ce se asambleaza tortul de decoreaza cu frisca si bucati de portocala,kiwi,ananas.
aceasta este reteta de tort pe care eu il pregatesc mereu la zile festive.este foarte bun.
Sper sa va fie de folos retetele mele.

Negoita Elena
Negoita Elena
Mamica noua
Mamica noua

Varsta : 46
Localizare : Calarasi
Job/Fun : Asistent medical.Imi place sa petrec mult timp cu familia mea
Stare de spirit : si optimista si pesimista dar si vesela.
Nume poznas : Elena si Dragos -Ioan
Inscriere : 17/11/2008
Nr. mesaje : 142

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de narcy Vin Noi 21, 2008 2:02 am

Spuma de capsuni cu biscuiti


Ingrediente
1 kg. capsuni, 100 gr. zahar, 3 albusuri, 100 gr. zahar pudra, biscuiti

Mod de Preparare
Se bat albusurile spuma si se pune treptat zaharul pudra, amestecind mereu. Se adauga capsunile zdrobite, se amesteca si se bat pina se face o spuma. Se aseaza pe o farfurie. Se poate decora cu capsuni intregi si de jur imprejur se pot infige biscuiti. La fel se pregateste si spuma de afine, de fragi, de zmeura si de visine.
narcy
narcy
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 41
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de narcy Vin Noi 21, 2008 2:04 am

Spuma de capsuni

Ingrediente
1/4 pahar capsuni, 1/4 pahar zahar, 1/4 albus


Mod de Preparare
Capsunile proaspete, alese, se bat cu zaharul si albusul pina se obtine o spuma tare.
narcy
narcy
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 41
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de alyna Dum Noi 23, 2008 6:28 am

CRACIUNEASA


INGREDIENTE
6 oua
70 g faina
140 g zahar
140 g nuca macinata
140 g unt sau margarina

MODUL DE PREPARARE

Untul se freaca cu zaharul, dupa care se adauga pe rand:faina, nuca macinata, albusurile batute spuma tare.Se pune in tava tapetata cu faina si se coace pe jumatate.
Se freaca galbenusurile cu 200g zahar, se intinde apoi compozitia peste blatul copt pe jumatate si se baga la cuptor.

CREMA:
-INGREDIENTE:
150 g zahar
2 galbenusuri
1 ou intreg
200 g unt
1 lingura cacao

- MODUL DE PREPARARE:
Ouale, cacaua si zaharul se fierb pana capata consistenta. Dupa ce se raceste se adauga untul batut spuma si se pune la sfarsit peste blatul copt.
Deasupra se razuieste ciocolata.






POFTA BUNA!!!!!!!!!!!
alyna
alyna
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de narcy Dum Noi 23, 2008 5:15 pm

alyna a scris: CRACIUNEASA


INGREDIENTE
6 oua
70 g faina
140 g zahar
140 g nuca macinata
140 g unt sau margarina

MODUL DE PREPARARE

Untul se freaca cu zaharul, dupa care se adauga pe rand:faina, nuca macinata, albusurile batute spuma tare.Se pune in tava tapetata cu faina si se coace pe jumatate.
Se freaca galbenusurile cu 200g zahar, se intinde apoi compozitia peste blatul copt pe jumatate si se baga la cuptor.

CREMA:
-INGREDIENTE:
150 g zahar
2 galbenusuri
1 ou intreg
200 g unt
1 lingura cacao

- MODUL DE PREPARARE:
Ouale, cacaua si zaharul se fierb pana capata consistenta. Dupa ce se raceste se adauga untul batut spuma si se pune la sfarsit peste blatul copt.
Deasupra se razuieste ciocolata.






POFTA BUNA!!!!!!!!!!!

week-endul viitor am sa incerc sa o fac si eu.multumim de reteta1
narcy
narcy
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 41
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de Madyelena Dum Noi 23, 2008 6:48 pm

Iti lasa gura apa de atatea bunatati.
Madyelena
Madyelena
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de narcy Dum Noi 23, 2008 7:08 pm

Madyelena a scris:Iti lasa gura apa de atatea bunatati.
asta cam asa e @
narcy
narcy
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 41
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de alyna Dum Noi 23, 2008 9:23 pm

e foarte buna Craciuneasa!!!!!!!!Pofta buna!!!!!!!!
alyna
alyna
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de leiiana Lun Noi 24, 2008 5:56 pm

O reteta de papanasi? aflam? mercic

leiiana
Mamica noua
Mamica noua

Varsta : 43
Localizare : Bucuresti
Job/Fun : pictura, citit
Stare de spirit : de la extra in sus
Inscriere : 18/11/2008
Nr. mesaje : 16

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de Madyelena Mier Noi 26, 2008 2:29 pm

Papanasi



Ingrediente
500 gr branza de vaci proaspata
100 gr zahar
2 oua
1 varf lingurita bicarbonat
1 esenta vanilie
200 gr faina
smantana
dulceata
Bucati: 10


Preparare

  1. Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Puteti amesteca aluatul cu robotelul sau mixerul sa se omogenizeze mai bine!
    *daca branza e mai umeda s-ar putea sa mai aveti nevoie de 1 lingura de faina in compozitie; aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios.
  2. Se pune intr-o tava adanca mult ulei la incins.
  3. Se formeaza din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului. Se strapunge bila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin colacul obtinut.
  4. Prajiti papanasii in uleiul incins pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute).
  5. Serviti cu smantana si dulceata.
Madyelena
Madyelena
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de Madyelena Mier Noi 26, 2008 2:29 pm

Savarine cu rom


Ingrediente
600 g faina
90 g zahar
8 oua
200 g unt
40 g drojdie
putina sare
Sirop
1 litru apa
450 g zahar
450 ml rom alb
coaja lamaie

Preparare

  1. Pregatim un aluat cu toate ingredientele si il lasam sa dospeasca 10 minute. Putem folosi masina de facut paine.
  2. Dupa ce au trecut 10 minute punem aluatul in formele unse cu unt si il lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. E mai bine daca folositi forme mai mici.
  3. Punem la copt la 180 C timp de cca 40 minute.
  4. Cand scoatem din cuptor savarinele le lasam sa se raceasca dupa care le lasam acoperite cu un stergar pana a doua zi.
  5. Intr-o craticioara fierbem apa cu coaja de lamaie, adaugam zaharul, iar cand zaharul s-a topit stingem focul si punem romul.
  6. Cand siropul ajunge la o temperatura de cca 40C incepem sa insiropam savarinele
  7. Le punem in frigider cateva ore, le insiropam din nou si le servim cu frisca.
  8. In caz ca folositi forme prea mari e bine sa folositi un vasa incapator in care sa le insiropati.
  9. Daca doriti sa serviti si copiilor pregatiti siropul, dar in loc de rom puneti esenta de vanilie si suc de lamaie.
Madyelena
Madyelena
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de Madyelena Mier Noi 26, 2008 2:31 pm

Fursecuri cu ciocolata si cafea


Ingrediente
220 gr unt la temperatura camerei
150 gr zahar
300 gr faina
120 gr ciocolata Toffifee (sau orice ciocolata cu bucatele de caramel)
1 lingura cafea instant
1 lingura apa calda
1 esenta de vanilie


Preparare

  1. Dizolvati cafeaua instant in apa si lasati sa se raceasca.
  2. Bateti untul cu zaharul folosind mixerul pana devine spumos, cam 3 minute.
  3. Adaugati cafeaua si esenta de vanilie si mixati iar pana aluatul are o culoare crem omogena.
  4. Adaugati faina si mixati putin, doar pana aceasta este incorporata in aluat. Veti obtine un aluat lipicios.
  5. Taiati ciocolata bucatele cat mai mici si incorporati-o in aluat folosind o lingura.
  6. Puneti aluatul intr-o punga si intindeti-l la o grosime de 1/2 cm folosind sucitorul. La sfarsit intindeti punga cu mainile ca sa nu aveti cute pe aluat. Puneti la frigder pentru minim 2 ore, maxim 2 zile.
  7. Cand doriti sa coaceti fursecurile, scoateti aluatul din frigider (acesta va fi foarte tare; aceasta e si motivul pentru care l-am intins inainte, merge mult mai usor asa), taiati punga si apoi taiati foaia patratele sau ce forme doriti. Intepati fiecare fursec cu furculita de 1-2 ori. Asezati-le in tava pe hartie de copt.
  8. Dati la cuptor la 160C pentru 25 minute (paziti-le in ultimele 5 minute, trebuie sa fie putin moi daca le apasati deasupra!). Fursecurile nu trebuie sa prinda culoare, asa ca nu le lasati mai mult la cuptor, chiar daca sunteti tentati. Lasati sa se raceasca si apoi serviti.
  9. Pastrati-le intr-o cutie sau o punga.
Madyelena
Madyelena
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de Madyelena Mier Noi 26, 2008 2:32 pm

Biscuiti cu ciocolata si portocale


Ingrediente
340 g faina
180 g unt
150 g zahar
1 ou
60 g ciocolata
esenta vanilie
coaja de la o portocala
2 linguri suc de portocala
1 1/2 lingurita cu praf de copt

Preparare

  1. Amestecam bine zaharul cu untul pana obtinem o crema, adaugam vanilia, sucul de portocala si coaja de portocala. Punem faina si amestecam.
  2. Aluatul obtinut il impartim in doua, o parte o invelim in pelicula si o punem in frigider.
  3. Topim ciocolata si o punem in aluatul ramas, invelim si acest aluat in pelicula si il punem la frigider.
  4. Tinem la frigider minim 1 h dupa care intindem aluatul cca 0,7 cm grosime, il taiem cu forma de biscuiti si coacem la 170C circa 8-10 minute.
Madyelena
Madyelena
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de Madyelena Mier Noi 26, 2008 2:33 pm

Fursecuri


Ingrediente
200 g faina
100 g unt
90 g zahar
3 galbenusuri
putina sare
coaja lamaie sau vanilie
gem
zahar pudra sau ciocolata topita

Preparare

  1. Punem faina cernuta intr-un vas, adaugam untul bucatele la temperatura camerei si incepem sa le incorporam.
  2. Adaugam zaharul, sarea, galbenusurile si aromele amestecam totul cat mai repede, facem o mingiuca si o lasam in frigider minim 1 h.
  3. Scoatem aluatul din frigider si il punem intre doua foi de pelicula transparenta, intindem cu sucitorul la o grosime de cca 4 mm, taiem cu forma dorita. La jumatate din fursecuri (partea superioara) le facem o gaura in mijloc.
  4. Coacem la 180 C pana vedem ca devin aurii (cca 15-20 minute).
  5. Intre doua fursecuri punem gem, presaram cu zahar pudra sau ciocolata topita.

Sfaturi

  1. Acest tip de aluat nu trebuie lucrat mult deoarece e greu de intins, iar dupa acea cand e copt nu e deloc friabil (sfaramicios).
  2. Aluatul se poate mentine in frigider cca 2-3 zile daca e bine invelit in foaie de aluminiu.
Madyelena
Madyelena
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de geodeny Mier Noi 26, 2008 2:43 pm

Imi poate zice si mie cineva o reteta de martipan? Vreau sa fac un tort invelit in martipan...
geodeny
geodeny
Mamica cu experienta
Mamica cu experienta

Varsta : 51
Localizare : Galati
Job/Fun : joaca cu fetita
Stare de spirit : vesela , comunicativa
Despre noi : Denisa este ingerasul mamii care este mereu vesel
Nume poznas : Gina- bb-Denisa Adriana 4.07.2007
Inscriere : 10/11/2008
Nr. mesaje : 289

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de Madyelena Mier Noi 26, 2008 2:48 pm

Martipan
250 g zahar pudra
2 oua
zahar vanilinat
esenta de vanilie (2 lingurite)
(zeama de la o lamâie)
450 g faina de migdale (mai mult, daca se foloseste si zeama de lamâie)

Se cerne zaharul pudra într-un bol de sticla sau de metal (nu de plastic, având în vedere ca se va pune în bain-marie). Se adauga zaharul vanilinat si 2 oua întregi, apoi esenta de vanilie (esenta de vanilie era închisa la culoare, culoarea coniacului, nu semana cu ce cunoastem noi). Zeama de lamâie este optionala, dar este recomandat sa o folosim, pentru ca altfel amestecul va fi gretos de dulce. Deci, se adauga zeama de lamâie si apoi se amesteca, întâi usor, ca sa nu se împrastie zaharul, iar apoi cu mixerul. Dupa ce s-a omogenizat bine se pune vasul la bain-marie, timp în care se bate în continuu cu mixerul, pâna când zaharul se dizolva complet, iar amestecul se îngroasa putin (sa fie ca o smântâna subtire), dupa care se scoate bolul din vasul cu apa calda, iar amestecul se bate în continuare cu mixerul pâna când se raceste complet. Dupa ce s-a racit, se adauga faina de migdale. Se poate pune o cantitate mai mare sau mai mica de faina de migdale, depinde cât de gros sau de subtire se doreste sa fie martipanul.Se pun toate cele 450 de grame, si înca în plus, dupa ochi, pâna când se face de consistenta dorita. Iese ca o coca foarte groasa. Se presara zahar pudra din belsug pe masa si se pune coca. Se framânta bine, cu mâinile, pâna la omogenizare.

Faina de migdale se poate face in blender, dar nu uitati sa puneti o lingura-doua (in functie de cantitatea care o macinati) de faina obisnuita cu migdalele.
Madyelena
Madyelena
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de Madyelena Mier Noi 26, 2008 2:48 pm

Poate te ajuta asta.
Madyelena
Madyelena
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de Madyelena Mier Noi 26, 2008 2:49 pm

Martipan



Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
Blat: 3 albusuri, 250 g zahar pudra, 3 linguri cacao, 350 g nuci prajite si sfaramate cu sucitorul
Crema: 3 galbenusuri, 7 linguri zahar pudra, 2 linguri cacao, 4 linguri lapte, 1 lingura de faina, rom.
Mod de preparare:
Blatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul pudra, cacaoa si nucile. Pe masa se pune o folie de ceofan umezit. Se intinde compozita pe celofan
Madyelena
Madyelena
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de Madyelena Mier Noi 26, 2008 2:50 pm

Sau asta. Alege si tu . ;)
Madyelena
Madyelena
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 42
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de geodeny Joi Noi 27, 2008 3:26 pm

Multumesc pentru reteta , o s-o incerc si-ti voi spune daca mi-a reusit ....PRAJITURI IAMMM 647867bpnjchylg7
geodeny
geodeny
Mamica cu experienta
Mamica cu experienta

Varsta : 51
Localizare : Galati
Job/Fun : joaca cu fetita
Stare de spirit : vesela , comunicativa
Despre noi : Denisa este ingerasul mamii care este mereu vesel
Nume poznas : Gina- bb-Denisa Adriana 4.07.2007
Inscriere : 10/11/2008
Nr. mesaje : 289

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de brunetik Joi Noi 27, 2008 6:19 pm

PRAJITURA FIGARO.


Ingrediente prajitura figaro:
200 g unt
300 g zahar pudra
4 oua
150 g nuci rasnite
coaja lamaie
1 lingurita bicarbonat stins
gem
faina cat cuprinde (sa iasa o coca moale)

Modul de preparare a retetei:
Aluatul acestei prajituri se prepara din faina, unt, 100 g zahar, 4 galbenusuri, coaja de lamaie, bicarbonat.
Se intinde coca intr-o tava unsa. Peste aluat se intinde un strat de gem si apoi o crema preparata din 4 albusuri batute cu 200 g zahar, in care se amesteca nucile macinate.
Prajitura Figaro se baga la cuptor si se coace la foc potrivit pana se coloreaza putin coca pe margini.
brunetik
brunetik
Mamica cu greutate
Mamica cu greutate

Varsta : 44
Localizare : PLOIESTI
Job/Fun : CALCULATOR, PLIMBARLILE....SI COPIII.
Stare de spirit : O MAMICA FERICITA DE PRINTESA .
Inscriere : 25/11/2008
Nr. mesaje : 2687

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de mary83 Joi Noi 27, 2008 6:25 pm

e foarte usor de facut
as inverca si eu sa o fac
mary83
mary83
Mamica cu experienta
Mamica cu experienta

Varsta : 40
Localizare : MANGALIA
Job/Fun : cu bianca zi de zi
Stare de spirit : fff buna
Despre noi : suntem ok
Nume poznas : mary si bianca-mihaela
Inscriere : 10/11/2008
Nr. mesaje : 330

Sus In jos

PRAJITURI IAMMM Empty Re: PRAJITURI IAMMM

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 2 1, 2  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum