Conectare
Subiecte similare
Cine este conectat?
În total sunt 7 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 7 Vizitatori :: 1 Motor de căutareNici unul
Recordul de utilizatori conectați a fost de 141, Mar Feb 01, 2011 3:33 am
Ultimele subiecte
Stiri
retete de post
+5
narcy
capbunvivi
alyna
Madyelena
mary83
9 participanți
Pagina 2 din 2
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: retete de post
tarta cu prune
Ingrediente
500 g prune, 2 cani faine, 1 cana zahar, 1 plic de praf de copt, 1/2 lingurita scortisoara, margarina pentru uns tava
Preparare
Pui zaharul la foc sa se caramelizeze. Ai grija sa nu se arda. Stingi cu o cana de apa fierbinte, amesteci, apoi mai adaugi o jumatate de cana de apa. Fierbi pana se dizolva zaharul caramelizat, apoi lasi sa se racoreasca. Amesteci faina cu praful de copt si o adaugi in vasul cu zaharul caramelizat dizolvat. Amesteci usor, pui scortisoara, apoi torni compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Deasupra pui jumatati de prune.
Ingrediente
500 g prune, 2 cani faine, 1 cana zahar, 1 plic de praf de copt, 1/2 lingurita scortisoara, margarina pentru uns tava
Preparare
Pui zaharul la foc sa se caramelizeze. Ai grija sa nu se arda. Stingi cu o cana de apa fierbinte, amesteci, apoi mai adaugi o jumatate de cana de apa. Fierbi pana se dizolva zaharul caramelizat, apoi lasi sa se racoreasca. Amesteci faina cu praful de copt si o adaugi in vasul cu zaharul caramelizat dizolvat. Amesteci usor, pui scortisoara, apoi torni compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Deasupra pui jumatati de prune.
narcy- Mamica cea mai tare
- Varsta : 41
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802
Re: retete de post
COSULETE DE CARTOFI CU LEGUME
Ingrediente:
Pentru a prepara 6 cosulete avem nevoie de:
*2-3 cartofi mari
*1-2 dovlecei
*1 vanata mare
*un plic ciuperci deshidratate (sau ciuperci proaspete)
*1 lingurita rasa de praf usturoi(se poate folosi si cel proaspat)
*100 gr.smantana vegetala
*oregan
*sare.
*ulei
Preparare:
Se curata cartofii, se taie in felii subtiri , apoi in
betisoare subtiri. Betisoarele de cartofi le uscam bine, de apa lasata,
cu hartie de [color:f153=#0494E1 ! important]bucatarie
iar apoi le punem pe fundul unei strecuratoare (sita) din inox, le dam
forma de cosulet(cuib), iar apoi le frigem in ulei bine incalzit,
introducand strecuratoarea direct in ulei.
La inceput presam putin cu o lingura in centru ,asa raman compacte si se lipesc intre ele, formandu-se cosuletul.
Cand sunt gata, bine rumenite,se impinge strecuratoarea cu furculita de
dedesubt, cosuletul se desprinde, se pun pe hartie de bucatarie sa se
scurga de ulei iar apoi se sareaza.Intre timp se spala dovleceii si
vinetele, se pune la inmuiat in apa calduta ciupercile deshidratate.
Dovleceii se taie betisoare iar vanata cubulete,lasandu-le cu tot cu
coaja. Se pune in tigaie putin ulei,se adauga cubuletele de vinete si
dovleceii, se calesc putin, se adauga ciupercile inmuiate si
taiate,apoi se pune praful de usturoi.
Daca se usuca mult pe foc, se adauga putina apa. Dupa aceea se adauga smantana vegetala, oreganul, sare .
Se amesteca 1-2 minute iar apoi sunt gata.
Cu aceasta compozitie se umplu cosuletele de cartofi prajiti.
Mentiuni:
Aceasta este varianta de post. Cosuletele se pot umple si cu
cascaval afumat in cubulete,pus in ultimul minut in tigaie impreuna cu
legumele. Deasemenea legumele se pot calii impreuna cu bucatele de
bacon sau costita afumata. Costita sau baconul se rumenesc separat in
tigaie, apoi adaugam legumele.
Timp Preparare: 50 '
Complexitate: medie
Ingrediente:
Pentru a prepara 6 cosulete avem nevoie de:
*2-3 cartofi mari
*1-2 dovlecei
*1 vanata mare
*un plic ciuperci deshidratate (sau ciuperci proaspete)
*1 lingurita rasa de praf usturoi(se poate folosi si cel proaspat)
*100 gr.smantana vegetala
*oregan
*sare.
*ulei
Preparare:
Se curata cartofii, se taie in felii subtiri , apoi in
betisoare subtiri. Betisoarele de cartofi le uscam bine, de apa lasata,
cu hartie de [color:f153=#0494E1 ! important]bucatarie
iar apoi le punem pe fundul unei strecuratoare (sita) din inox, le dam
forma de cosulet(cuib), iar apoi le frigem in ulei bine incalzit,
introducand strecuratoarea direct in ulei.
La inceput presam putin cu o lingura in centru ,asa raman compacte si se lipesc intre ele, formandu-se cosuletul.
Cand sunt gata, bine rumenite,se impinge strecuratoarea cu furculita de
dedesubt, cosuletul se desprinde, se pun pe hartie de bucatarie sa se
scurga de ulei iar apoi se sareaza.Intre timp se spala dovleceii si
vinetele, se pune la inmuiat in apa calduta ciupercile deshidratate.
Dovleceii se taie betisoare iar vanata cubulete,lasandu-le cu tot cu
coaja. Se pune in tigaie putin ulei,se adauga cubuletele de vinete si
dovleceii, se calesc putin, se adauga ciupercile inmuiate si
taiate,apoi se pune praful de usturoi.
Daca se usuca mult pe foc, se adauga putina apa. Dupa aceea se adauga smantana vegetala, oreganul, sare .
Se amesteca 1-2 minute iar apoi sunt gata.
Cu aceasta compozitie se umplu cosuletele de cartofi prajiti.
Mentiuni:
Aceasta este varianta de post. Cosuletele se pot umple si cu
cascaval afumat in cubulete,pus in ultimul minut in tigaie impreuna cu
legumele. Deasemenea legumele se pot calii impreuna cu bucatele de
bacon sau costita afumata. Costita sau baconul se rumenesc separat in
tigaie, apoi adaugam legumele.
Timp Preparare: 50 '
Complexitate: medie
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: retete de post
PASTE CU CARTOFI
Ingrediente:
4 cartofi
2 cepe mijlocii
2 morcovi
1 ardei
2 rosii (sau bulion)
masline (optional)
sare
delicat
Preparare:
Se fierb cartofii ca pentru piure.Se taie ceapa marunt si se
prajeste. Se adauga peste ceapa, morcovul si ardeiul taiate cubulete.
Se scot cartofii din apa si se pun la prajit peste compozitia cu ceapa,
morcov si ardei.
Se amesteca in asa fel incat nu toti cartofii sa se paseze, ci o parte
sa ramana intregi. Se adauga rosiile taiate marunt sau bulionul, si
maslinele(optional).Se pune delicat si piper dupa gust.
Se fierb separat pastele.
Mentiuni:
Se pun pastele pe un platou , iar pe deasupra se adauga sosul cu cartofi.
Timp Preparare: 40 '
Complexitate: redusa
Ingrediente:
4 cartofi
2 cepe mijlocii
2 morcovi
1 ardei
2 rosii (sau bulion)
masline (optional)
sare
delicat
Preparare:
Se fierb cartofii ca pentru piure.Se taie ceapa marunt si se
prajeste. Se adauga peste ceapa, morcovul si ardeiul taiate cubulete.
Se scot cartofii din apa si se pun la prajit peste compozitia cu ceapa,
morcov si ardei.
Se amesteca in asa fel incat nu toti cartofii sa se paseze, ci o parte
sa ramana intregi. Se adauga rosiile taiate marunt sau bulionul, si
maslinele(optional).Se pune delicat si piper dupa gust.
Se fierb separat pastele.
Mentiuni:
Se pun pastele pe un platou , iar pe deasupra se adauga sosul cu cartofi.
Timp Preparare: 40 '
Complexitate: redusa
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: retete de post
SALATA COMBINATA DE IARNA
Ingrediente:
1 kg. cartofi,
300 gr. sfecla rosie,
2 gogosari in otet,
2 castraveciori,
200 gr. fasole verde (din conserve),
100 gr. morcovi,
100 g telina,
100 ml ulei,
otet,
sare
Preparare:
Se fierb cartofii in coaja. Separat, in apa usor sarata, se fierb morcovii si telina si tot separat, sfecla rosie.
Se taie toate legumele fierte in cuburi mici, se combina si se asezoneaza cu ulei, otet si sare.
Timp Preparare: 50 '
Complexitate: redusa
Ingrediente:
1 kg. cartofi,
300 gr. sfecla rosie,
2 gogosari in otet,
2 castraveciori,
200 gr. fasole verde (din conserve),
100 gr. morcovi,
100 g telina,
100 ml ulei,
otet,
sare
Preparare:
Se fierb cartofii in coaja. Separat, in apa usor sarata, se fierb morcovii si telina si tot separat, sfecla rosie.
Se taie toate legumele fierte in cuburi mici, se combina si se asezoneaza cu ulei, otet si sare.
Timp Preparare: 50 '
Complexitate: redusa
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: retete de post
cu ce vrei sa le faci? cu ciuperci?
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: retete de post
da imi place sa pun si ciuperci si multe legume...ceapa, morcovi, albitura si ciperci
Re: retete de post
foarte bun gabita
capbunvivi- Mamica cu greutate
- Varsta : 42
Localizare : Braila
Job/Fun : /plimbarile
Stare de spirit : buna
Nume poznas : mama:vivi;BB
Inscriere : 12/11/2008
Nr. mesaje : 2364
Re: retete de post
mie nu imi plac ciupercile
alyna- Mamica cea mai tare
- Varsta : 43
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915
Re: retete de post
ARDEI UMLUTI CU LEGUME
Ingrediente:
window.google_render_ad();
8 buc. ardei grasi,
2 buc. morcovi,
1 buc. radacina patrunjel,
1 buc. ceapa,
3-4 buc. rosii,
1 lingura zahar,
3 linguri ulei
Preparare:
Ardeii, carora li s-a scos in prealabil cotorul, se pun 1-2 minute in apa clocotita, putin sarata; se scot apoi pe o sita ca sa se scurga. Dupa aceea, se pune umplutura, se asaza pe un rind in cratita se toarna deasupra apa sau supa de carne, se adauga unt sau ulei si bulion de rosii si se lasa sa fiarba inabusit cu capac, in cuptor sau pe plita, timp de 30-40 minute.
Pentru prepararea umpluturii de legume se taie pai morcovul, patrunjelul si ceapa si se prajesc in ulei, se adauga apoi rosii proaspete curatate de seminte si pielita, taiate marunt, se presara putin zahar, sare, piper si se prajesc.
Ingrediente:
window.google_render_ad();
8 buc. ardei grasi,
2 buc. morcovi,
1 buc. radacina patrunjel,
1 buc. ceapa,
3-4 buc. rosii,
1 lingura zahar,
3 linguri ulei
Preparare:
Ardeii, carora li s-a scos in prealabil cotorul, se pun 1-2 minute in apa clocotita, putin sarata; se scot apoi pe o sita ca sa se scurga. Dupa aceea, se pune umplutura, se asaza pe un rind in cratita se toarna deasupra apa sau supa de carne, se adauga unt sau ulei si bulion de rosii si se lasa sa fiarba inabusit cu capac, in cuptor sau pe plita, timp de 30-40 minute.
Pentru prepararea umpluturii de legume se taie pai morcovul, patrunjelul si ceapa si se prajesc in ulei, se adauga apoi rosii proaspete curatate de seminte si pielita, taiate marunt, se presara putin zahar, sare, piper si se prajesc.
narcy- Mamica cea mai tare
- Varsta : 41
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802
Re: retete de post
Ardei Umpluti Cu Legume
Ingrediente:
8 buc. ardei grasi,
2 buc. morcovi,
1 buc. radacina patrunjel,
1 buc. ceapa,
3-4 buc. rosii,
1 lingura zahar,
3 linguri ulei
Preparare:
Ardeii, carora li s-a scos in prealabil cotorul, se pun 1-2 minute in apa clocotita, putin sarata; se scot apoi pe o sita ca sa se scurga. Dupa aceea, se pune umplutura, se asaza pe un rind in cratita se toarna deasupra apa sau supa de carne, se adauga unt sau ulei si bulion de rosii si se lasa sa fiarba inabusit cu capac, in cuptor sau pe plita, timp de 30-40 minute.
Pentru prepararea umpluturii de legume se taie pai morcovul, patrunjelul si ceapa si se prajesc in ulei, se adauga apoi rosii proaspete curatate de seminte si pielita, taiate marunt, se presara putin zahar, sare, piper si se prajesc.
_________________
pofta buna!
Ingrediente:
8 buc. ardei grasi,
2 buc. morcovi,
1 buc. radacina patrunjel,
1 buc. ceapa,
3-4 buc. rosii,
1 lingura zahar,
3 linguri ulei
Preparare:
Ardeii, carora li s-a scos in prealabil cotorul, se pun 1-2 minute in apa clocotita, putin sarata; se scot apoi pe o sita ca sa se scurga. Dupa aceea, se pune umplutura, se asaza pe un rind in cratita se toarna deasupra apa sau supa de carne, se adauga unt sau ulei si bulion de rosii si se lasa sa fiarba inabusit cu capac, in cuptor sau pe plita, timp de 30-40 minute.
Pentru prepararea umpluturii de legume se taie pai morcovul, patrunjelul si ceapa si se prajesc in ulei, se adauga apoi rosii proaspete curatate de seminte si pielita, taiate marunt, se presara putin zahar, sare, piper si se prajesc.
_________________
pofta buna!
brunetik- Mamica cu greutate
- Varsta : 44
Localizare : PLOIESTI
Job/Fun : CALCULATOR, PLIMBARLILE....SI COPIII.
Stare de spirit : O MAMICA FERICITA DE PRINTESA .
Inscriere : 25/11/2008
Nr. mesaje : 2687
scumpetea- Mamica efervescenta
- Varsta : 45
Localizare : Zalau
Job/Fun : educatoare
Stare de spirit : optimista
Inscriere : 18/11/2008
Nr. mesaje : 1456
Re: retete de post
Mincare de cartofi la cuptor
Cartofii se curata si se taie rondele, ceapa se toaca, la fel ardeii. Intr-o cratita se pun citeva linguri de ulei, cartofii taiati rondele, ceapa, ardeii, piperul, foile de dafin, pasta de tomate dizolvata cu apa si deasupra, orezul spalat bine. Peste mincare se pune 1 lingura de condiment Delikat si apa cit sa o acopere si se da la cuptor, la foc potrivit. Mincarea este gata cind orezul este fiert. Daca mai este nevoie, se completeaza cu apa. Dupa ce se scoate de la cuptor, se presara patrunjel tocat deasupra
1/2 kg cartofi, 2 cepe, 3 linguri pasta de tomate, 2 linguri orez, ulei, condiment Delikat, 2 ardei gras, 5 boabe de piper, 3 foi de dafin, patrunjel proaspat.
Cartofii se curata si se taie rondele, ceapa se toaca, la fel ardeii. Intr-o cratita se pun citeva linguri de ulei, cartofii taiati rondele, ceapa, ardeii, piperul, foile de dafin, pasta de tomate dizolvata cu apa si deasupra, orezul spalat bine. Peste mincare se pune 1 lingura de condiment Delikat si apa cit sa o acopere si se da la cuptor, la foc potrivit. Mincarea este gata cind orezul este fiert. Daca mai este nevoie, se completeaza cu apa. Dupa ce se scoate de la cuptor, se presara patrunjel tocat deasupra
brunetik- Mamica cu greutate
- Varsta : 44
Localizare : PLOIESTI
Job/Fun : CALCULATOR, PLIMBARLILE....SI COPIII.
Stare de spirit : O MAMICA FERICITA DE PRINTESA .
Inscriere : 25/11/2008
Nr. mesaje : 2687
Pagina 2 din 2 • 1, 2
Pagina 2 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mar Iun 28, 2011 10:49 am Scris de tavibkk
» ce am gatit azi
Mar Iun 07, 2011 8:09 pm Scris de ShopKids
» Haine copii
Mar Iun 07, 2011 7:48 pm Scris de ShopKids
» Bijuterii UNICAT - realizate manual
Lun Mai 30, 2011 4:35 pm Scris de eOti
» Premiatii concursului
Mar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy
» Alexia-Diana Basceanu
Mar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy
» hainute copii de firma outlet si second hand
Lun Mai 09, 2011 5:56 am Scris de ianismagazin
» Album MARA
Mier Mai 04, 2011 7:34 pm Scris de teodoraion
» La Multi Ani Ana!!
Mar Apr 19, 2011 2:38 am Scris de alinagherman
» 3 lucruri care ne sperie
Mier Apr 06, 2011 10:37 pm Scris de sandy