Bine ati venit pe forumu nostru plin de culoare si voie buna.
Pentru a ne ajuta sa ne marim comunitatea va rugam sa va inregistrati !
O zi buna va doresc pe forum si succes la cat mai multe posturi.

Atentie, nu folositi Internet Explorer 6-7 [ nici 8 nu ar trebui, dar merge ] , folositi Mozilla pentru o buna vizualizare a forumului.
Conectare

Mi-am uitat parola

Admin on-line
Mihaela

Ana Maria

Cine este conectat?
In total sunt 2 utilizatori conectati: 0 Inregistrati, 0 Invizibil si 2 Vizitatori

Nici unul

Recordul de utilizatori conectati a fost de 141, Mar Feb 01, 2011 3:33 am
Ultimele subiecte
» IMBRACAMINTE COPII IMPORT THAILANDA HAINE ARAMIS
Mar Iun 28, 2011 10:49 am Scris de tavibkk

» ce am gatit azi
Mar Iun 07, 2011 8:09 pm Scris de ShopKids

» Haine copii
Mar Iun 07, 2011 7:48 pm Scris de ShopKids

» Bijuterii UNICAT - realizate manual
Lun Mai 30, 2011 4:35 pm Scris de eOti

» Premiatii concursului
Mar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy

» Alexia-Diana Basceanu
Mar Mai 10, 2011 2:26 pm Scris de sandy

» hainute copii de firma outlet si second hand
Lun Mai 09, 2011 5:56 am Scris de ianismagazin

» Album MARA
Mier Mai 04, 2011 7:34 pm Scris de teodoraion

» La Multi Ani Ana!!
Mar Apr 19, 2011 2:38 am Scris de alinagherman

» 3 lucruri care ne sperie
Mier Apr 06, 2011 10:37 pm Scris de sandy

Noiembrie 2018
LunMarMierJoiVinSamDum
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Calendar Calendar

Stiri

Terapie on-line


New sponsor










handmade,sourire des couleurs,zambetul culorilor
Image and video hosting by TinyPic


Sponsori


Supite si ciorbite

In jos

inchis Supite si ciorbite

Mesaj Scris de Mihaela la data de Mar Oct 28, 2008 7:14 am

Supa-crema de morcovi cu pui (de la 7 luni)

Ai nevoie de: 2 pahare si jumatate cu apa, 200 g morcovi curatati, 200 ml (un pahar mai mic) lapte fiert si 100 g de piept de pui.
Cum procedezi:

Pieptul de pui il speli bine, il tai cubulete mici si-l pui la fiert. Morccovii spalati si curatati ii tai in bucati marunte, dupa care ii pui la fiert cam 1 ora si jumatate si la final ii treci prin sita. Piurel rezultat se amesteca bine cu 200 ml din zeama in care au fiert morcovii, dar si cu micile cubulete de carne de pui. La final. adaugi laptele si mai dai supa o data in clocot.
:151:
avatar
Mihaela
Mamica admin.
Mamica admin.

Varsta : 36
Localizare : braila
Job/Fun : mamica de Mara
Stare de spirit : fericita sii iubita
Despre noi :
Nume poznas : Mihaela/Mara
Inscriere : 22/10/2008
Nr. mesaje : 2274

http://www.copilasipoznasi.com

Sus In jos

inchis Re: Supite si ciorbite

Mesaj Scris de alyna la data de Mier Oct 29, 2008 4:14 pm

CIORBA DE CARNE DE VACA CU PERISOARE
de la 5 luni
500 g apa, 200 g carne fara os, 2 cepe mici, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 150-200 g os de vaca, 2 lingurite orez, patrunjel verde, sare.
Se pune la fiert osul in apa cu sare. Se fierbe pana scade apa la jumatate, apoi se completeaza cantitatea de apa evaporata pana la 500 g.
Cand da in clocot se adauga zarzavatul, spalat, curatat si taiat marunt in ordinea: ceapa, morcov, patrunjel.
Separat se toaca carnea, se adauga putin miez de paine alba, un praf sare. Se fac perisoare care se pun in supa. Se adauga orezul spalat si se lasa sa fiarba. Se acreste cu zeama de lamaie sau bors. Se bate cu ou si smantana.
Ciorba de mazare verde ( 5 luni)
100 g de mazare verde proaspata ,1 ceapa ;cateva frunze de salata verde ;o bucatica de unt cat o aluna
Curatati mazarea de pastai, curatati ceapa si taiati-o in rondele subtiri.
Spalati frunzele de salata.
Puneti mazarea, ceapa si salata in jumatate de litru de apa si lasati sa fiarba 20 de minute.
Zdrobiti legumele fierte si adaugati untul. Este gata.
:papusa2:
avatar
alyna
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 38
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915

Sus In jos

inchis Re: Supite si ciorbite

Mesaj Scris de narcy la data de Joi Oct 30, 2008 1:14 am

ce bunataturi!iam ,iam ;)
avatar
narcy
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 35
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802

Sus In jos

inchis Re: Supite si ciorbite

Mesaj Scris de Madyelena la data de Lun Noi 17, 2008 1:39 am

SUPA DE GRIS CU ROSII
de la 8 luni sau fara rosie de la 4 luni
- 100 gr rosii ; - 180 ml lapte ; - 3 lingurite gris
Rosia se taie in doua si se indeparteaza samburii, apoi se coace 10 minute. Apoi, se amesteca rosia cu laptele pana cand lichidul se omogenizeaza. Apoi, se adauga grisul, turnat in ploaie. Se fierbe timp de 10 minute la foc mic, amestecand continuu cu o spatula de lemn.
NOTA: rosia se poate inlocui cu: dovlecei, spanac, fasole verde, ardei etc.
avatar
Madyelena
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 36
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345

Sus In jos

inchis Re: Supite si ciorbite

Mesaj Scris de alyna la data de Lun Noi 17, 2008 11:32 pm

Supa cu galuste:

Am fiert un copan de pui (i-am luat regulamentar mai multe randuri de spuma).
Cand a fost pe jumatate fiert am adaugat in supa morcov, ceapa, ardei, telina
etc (astea ochiometric si in functie de preferintele copilului). Cand legumele
erau fierte si carnea a inceput sa cada de pe oase am scos copanul, am ales
numai carnita si am pus-o la loc in supa. Am blenderuit supa cu totul, ca sa
fie ff fina in vederea galustelor.
Galustele: 1 cub de 10 g unt (cam o lingurita) se amesteca cu un galbenus de ou
si 4 lingutite de gris. Cand sunt omogenizate se pun galustile in supa care
clocoteste ff potolit: cu o lingurita muiata in apa rece iei din compozitia de
gris, pui in supa, iar in apa rece si tot asa.
Galustile se fierb cam in 20 minute.
avatar
alyna
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 38
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915

Sus In jos

inchis Re: Supite si ciorbite

Mesaj Scris de alyna la data de Lun Noi 17, 2008 11:38 pm

Supa
de dovlecei (de la 3 ani)


masa de prânz, felul întâi


lngrediente pentru 2 portii:


·
2 dovlecei; 2 morcovi micuti; o
ceapa; un pastârnac; 300ml de apa; o lingura de orez; o lingurita de faina; o
lingurita de unt; o lingura de smântâna; sare, dupa gust; patrunjel.


Mod de preparare


Morcovii, pastârnacul si ceapa se pun la fiert
în apa cu putina sare. Dupa ce au fiert bine, se strecoara supa. Se curata
dovleceii de coaja, se spala si se taie rondele de marime potrivita, astfel
încât la fiert sa nu se farmiteze.Se pun în supa care clocoteste, împreuna cu
orezul, ales si spalat în prealabil. Se lasa sa mai fiarba 15-20 minute.


Se topeste untul într-o tigaie, fara sa se
încinga, se amesteca cu faina si se fierbe cu câteve linguri de supa. Acest sos
se adauga la supa care clocoteste si se mai lasa pe foc un sfert de ora. La
sfârsit se pun smântâna si patrunjelul tocat marunt.
avatar
alyna
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 38
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915

Sus In jos

inchis Re: Supite si ciorbite

Mesaj Scris de Madyelena la data de Dum Noi 23, 2008 6:41 pm

Supă de pasăre cu găluşte de gris (8 porţii x 125 ml)

Carne de pasăre 400 g, morcov 100 g, albitură 40 g, ţelină 60 g, ceapă 10 g, ulei 40 ml, verdeaţă 20 g, sare 4-8 g, pentru găluşte: gris 6 g, 1 ou.

Când carnea este pe jumătate fiartă în apă cu sare şi după ce s-a luat spuma, se adaugă legumele. După ce s-au fiert, se strecoară supa în alt vas şi se adaugă uleiul. Găluştele se prepară ca în reţeta nr. 29 şi se fierb în supă 10-15 min. La servire, se adaugă verdeaţa, spălată şi tocată mărunt.

Carnea fiartă (rasolul) se poate folosi ca al doilea fel.
avatar
Madyelena
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 36
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345

Sus In jos

inchis Re: Supite si ciorbite

Mesaj Scris de Madyelena la data de Dum Noi 23, 2008 6:42 pm

Supă de carne de vacă (6 porţii x 200 ml)

Carne de vacă cu os 500 g (300 g carne macră şi un os cu măduvă), morcov 100 g, ţelină 50 g, păstârnac 50 g, rădăcinoase 30 g, ceapă 30 g, roşii 100 g, sare 5 g, pătrunjel verde 20 g, apă 2 I.

Este bine ca osul să fie spart înainte de a-l pune la foc. Se spală carnea în apă rece (nu o lăsăm prea mult în apă) şi, împreună cu oasele, se pun în apă călduţă, cu un praf de sare. Se lasă să fiarbă la foc slab şi se îndepărtează spuma. Se adaugă zarzavatul curăţat, spălat şi tăiat în bucăţi mari şi se acoperă vasul cu un capac lăsându-l, totuşi, ridicat într-o parte, pentru evacuarea aburilor. Cu o furculiţă, încercăm dacă s-au fiert carnea şi zarzavatul. Când sunt fierte, supa se strecoară jumătate din cantitate, într-un castron, iar cealaltă jumătate se pune din nou la fiert, cu garnitura preferată: găluşte de gris, zdrenţe, tăiţei, fidea etc. După ce au fiert, se toarnă totul peste supa din castron, se sărează şi se adaugă pătrunjelul verde tocat. Se mai lasă 10-15 min, acoperită, înainte de fi servită.
avatar
Madyelena
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 36
Localizare : tulcea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4345

Sus In jos

inchis Re: Supite si ciorbite

Mesaj Scris de narcy la data de Dum Noi 23, 2008 7:12 pm

supa crema de praz


Ingredinete reteta : praz, morcov, ceapa, pastirnac, telina, unt, faina, lapte, cascaval, sare,
Hranitoare si gustoasa, supa crema de praz este deopotriva sanatoasa prin combinarea calitatilor nutritive si terapeutice ale ingredientelor sale.
Ingrediente: 5 fire praz, 2 morcovi, 2 cepe, 1 pastarnac, o jumatate de telina, 80 g unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte, 100 g cascaval, sare.
Mod de preparare: Se curata zarzavatul, se spala si se fierbe in apa cu sare, apoi se strecoara. Prazul se taie in felii subtiri si se inabusa in putin unt. Cind prazul s-a inmuiat bine, se adauga faina, se amesteca, apoi se stinge turnand cateva linguri din zeama de zarzavat. Se lasa pe foc sa clocoteasca pana ce prazul este foarte bine fiert. Se paseaza legumele, iar piureul obtinut se amesteca cu zeama ramasa de la zarzavat si cu laptele. Se mai lasa sa dea in cateva clocote, apoi se da jos de pe foc, se potriveste de sare, se adauga restul de unt si cascavalul ras pe deasupra.
Pofta buna!
avatar
narcy
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 35
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802

Sus In jos

inchis Re: Supite si ciorbite

Mesaj Scris de narcy la data de Dum Noi 23, 2008 7:12 pm

CIORBA DE MIEL

Ingredinete reteta : bors, ceapa verde, galbenusuri, leustean, morcov, orez, patrunjel, sare, smantana, carne de miel,

Ingrediente:
1 kg carne de miel, 2 litri apa, 3/4 l bors, 2 morcovi, 1 patrunjel, o legatura ceapa verde, 1 legatura leustean, 1 legatura patrunjel, 2 linguri orez, 3-4 linguri smantina, 1 galbenus de ou, sare
Mod de preparare:
Se pune carnea de miel la fiert, iar dupa ce s-a scos spuma se pune zarzavatul, ceapa verde taiata marunt si o cescuta de orez ales si spalat. Dupa ce s-a pus si borsul si a dat un clocot, se adauga si verdeturile spalate si taiate fin. Inainte de a fi servita la masa, se adauga smintina.
Pofta buna!
avatar
narcy
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 35
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802

Sus In jos

inchis Re: Supite si ciorbite

Mesaj Scris de narcy la data de Dum Noi 23, 2008 7:14 pm

SUPA DE ROSII CU CRUTOANE

Ingredinete reteta : rosii, supa de zarzavat, ulei de masline, usturoi, busuioc, paine, sare, piper,
O reteta pentru o supa ce se poate servi atat calda cat si rece, insotita de crutoane de paine pregatite in ulei de masline si busuioc proaspat.
Ingrediente: 1,4 kg rosii coapte, 750 ml supa de legume, 4 catei de usturoi, 5 linguri ulei de masline, 3 linguri frunze de busuioc, 2 felii de paine, 1 lingura de sare grunjoasa, putin piper negru.
Mod de preparare: Se spala bine rosiile, se taie in jumatati, li se inlatura samburii si cotorul si apoi se amesteca cu usturoiul curatat si lasat bucati intregi, cu putina sare si piper. Se amesteca totul bine si se intinde intr-o tava care se da la cuptorul incins in prealabil. Se lasa circa 30 de minute. Painea se taie bucatele micute, se pune intr-un castron in care s-a scurs uleiul de masline, se amesteca bine pentru a se imbiba painea bine si se calesc intr-o tava. Se scot acum rosiile, se scoate usturoiul copt din tava si se recupereaza miezul amestecandu-se cu rosiile. Intr-un mixer puneti rosiile, miezul de usturoi, busuiocul, 150 ml de concentrat de supa si putina sare si amestecati bine.Se pune apoi totul intr-o oala incapatoare, se desface amestecul cu restul supei concentrat si se aduce la punctul de fierbere. Deasupra se presara crutoanele si eventual inca cateva frunzulite de busuioc.
Pofta buna!
avatar
narcy
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 35
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802

Sus In jos

inchis Re: Supite si ciorbite

Mesaj Scris de brunetik la data de Vin Noi 28, 2008 11:46 pm

SUPA CREMA DE MORCOVI CU LAPTE.

Ingrediente: apa 2 pahare si jumatate, 200 g morcovi curatati, 200 ml (un pahar mai mic) lapte fiert, 1 g sare.

Cum procedezi:


Morcovii spalati si curatati se taie in bucati marunte, se pun in apa si se fierb o ora si jumatate, apoi se iau de pe foc si se trec pin sita. Piureul rezultat se amesteca cu 200 ml din zeama in care au fiert morcovii. Se adauga laptele si sarea si se mai da un clocot. Supa se recomanda mai ales convalescentilor dupa boli diareice sau la copii predispusi la boli digestive.
avatar
brunetik
Mamica cu greutate
Mamica cu greutate

Varsta : 39
Localizare : PLOIESTI
Job/Fun : CALCULATOR, PLIMBARLILE....SI COPIII.
Stare de spirit : O MAMICA FERICITA DE PRINTESA .
Inscriere : 25/11/2008
Nr. mesaje : 2687

Sus In jos

inchis Re: Supite si ciorbite

Mesaj Scris de brunetik la data de Vin Noi 28, 2008 11:47 pm

Supa de pui cu galuste


Ingrediente: 1/2pui, 1morcov, 1ceapa mica, 1 pastarnac, 1 telina mica, 1 ardei rosu, 1ou, gris, sare, verdeata (patrunjel).



Cum se procedeaza:


Se pune puiul la fiert, se ia spuma apoi se adauga legumele: ceapa si ardeiul se taie bucatele mici; morcovul rondele; pastarnacul si telina se dau pe razatoare.
Dupa ce s-au fiert, separat se amesteca oul cu gris pana se face ca o ciulama mai groasa, se ia cu o lingurita si se pun galustele pe rand in supita. La sfarsit se adauga sare si verdeata. Se poate pune si zeama de lamaie.
avatar
brunetik
Mamica cu greutate
Mamica cu greutate

Varsta : 39
Localizare : PLOIESTI
Job/Fun : CALCULATOR, PLIMBARLILE....SI COPIII.
Stare de spirit : O MAMICA FERICITA DE PRINTESA .
Inscriere : 25/11/2008
Nr. mesaje : 2687

Sus In jos

inchis Re: Supite si ciorbite

Mesaj Scris de alyna la data de Sam Noi 29, 2008 4:52 pm

Ciorbita de mazare verde (de la 6 luni)


Ingrediente: 100g mazare verde proaspata, o ceapa, cateva frunze de salata verde, putin unt.

Cum se procedeaza:


Mazarea se curata de pastai, ceapa se taie rondele. Legumele se pun la fiert in jumatate de litru de apa. Dupa ce au fiert bine se paseaza si se adauga untul. Pofta buna!
avatar
alyna
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 38
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915

Sus In jos

inchis Re: Supite si ciorbite

Mesaj Scris de alyna la data de Sam Noi 29, 2008 4:53 pm

SUPICA DE VITEL


Ingrediente: 100g carne vitel; 1/2 ardei gras; 1/2 rosie; 1 ceapa; 1 morcov; 1 cartof; 1/4 dovlecel; ; o felie de sfecla rosie; o felie de telina; pastarnac.

Cum se procedeaza:


Se pun la fiert timp de 1 ora in aparatul de fiert cu aburi care pastreaza integral vitaminele, sau in oala normala. Dupa fierbere se paseaza si se papa sub forma de piure. Se adauga un varf de sare si unul de unt.
Va dorim pofta buna!
avatar
alyna
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 38
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915

Sus In jos

inchis Re: Supite si ciorbite

Mesaj Scris de narcy la data de Dum Dec 14, 2008 8:19 pm

Poate te ajuta acest pasaj dintr-o carte pentru diversificarea alimentelor la bebelusi.
SCHEMA DIVERSIFICARII ALIMENTATIEI BEBELUSILOR


URDA DIN LAPTE PRAF
BRANZA DE VACI DULCE
IAURTUL DE CASA
BRANZA TOPITA FACUTA IN CASA
ALIMENTAREA CU LINGURITA
PIUREUL DE LEGUME
SUPA DE ZARZAVAT
MASA DE FRUCTE
CARNEA
DE LA 3 LUNI
Supa de morcovi; Suc de mere

DE LA 4 LUNI

Banana cu branza de vaci ; Orez cu mere coapte; Pireu cucurigu Compot de mere si pere cu scortisoara (dupa 4 luni)
Compot de mere cu scortisoara
Compot de caise (dupa 4 luni)

DE LA 5 LUNI
Suc de lamaie, portocale, mandarine si grapefruit; Mere rase su biscuiti sau pesmet de paine alba; BANANE CU LAMIIE; Branza de vaci cu biscuite si iaurt; Calciul de toate zilele (de la 4,5 luni); Pireu de dovleac si galbenus de ou
Veloute" de primavara; Piept de pui cu legume; Deserturi; CIORBA DE CARNE DE VACA CU PERISOARE; SUPE SI CIORBITE; DE LA 4 - 5 LUNI; Ciorba de mazare verde ( 4 luni) ; Supa de pasare cu galuste de gris; Supa-crema de andive (dupa 4 luni); SUPA DE VITA CU OREZ (de la 5 luni); Supa de mere cu smantana SUPA CREMA CU DE TOATE
Piure de sfecla; Piure simplu si gustos; SUPA DE VITA CU OREZ ; Brandada de peste
Compot de cirese cu iaurt gras (dupa 5 luni)
Compot de gutui
Piure de brocoli
DE LA 5 LUNI DESERT Iaurtel cu fructe proaspete (dupa 5 luni)
Fructe cu biscuiti (dupa 6 luni)
DE LA 6 LUNI
PAPANASI FIERTI; GALUSTI DE GRIS CU LAPTE; Pateu; Orez chinezesc; Escalop din padure; Gris verde ; Pireu de dovlecel cu lamaie; File de calcan cu lapte; Mancare de peste cu fasole verde si frunze de hasmatuchi ; Peste de aprilie; Vanata mpluta in stil vegetarian Suc de visine; Suc de rosii; Piure din zarzavatul de la supa; Piure de cartofi; Sos Bechamel; Supa crema de legume cu lapte; Supa din verdeturi de primavara; Ciorba de rosii cu orez; Piure de spanac; BUDINCA DE MERE;
Bibilica cu spuma de mere ; PASTA DE CARNE CU CARTOFI; Pui cu piersici; Variatie cu cartofi; Vinete umplute
Jambon cu legume (dupa 6 luni); Musaca de cartofi (dupa 6 luni) ; Pireu de dovlecel cu lamaie (dupa 6 luni) ; Pui cu piersici (dupa 6 luni)
CIULAMA PENTRU BEBE 6 luni; Piure "cucurigu";
Gris cu rosii (dupa 6 luni)
Chiftelute de pasare
Piure de cartofi cu sfecla
Supa-creama de conopida
Supa-crema de dovlecei (dupa 6 luni)
Supa de cartofi (dupa 6 luni)
DE LA 6 LUNI
GALUSTI DE GRIS CU LAPTE (de la 6 luni)
Piure de gutui cu biscuiti; Piure de fructe cu branza de vaci
Budinca de mere cu gris (orez); Gris cu lapte –
Biscuiti cu lapte – ; Budinca I - ; Budinca II - ; OREZ CU LAPTE
Renumit orezul cu lapte turcesc: sutlach; Iaurtel cu fructe proaspete (dupa 5 luni) ; Spuma de pere si ananas (dupa 6 luni) ; Compot de prune (dupa 6 luni)
DUPA 7 LUNI
PATEU DELICIOS; BUDINCA DE OREZ PASAT CU BRANZA DE VACI; Curcan cu orez si legume ; Cuscus cu pui (sau miel)

DUPA 8 LUNI
Pireu Mimosa ; Pui cu orez si morcovi ; Gris cu lapte caramel; Budinca de orez pasat cu branza de vaci; Supa crema de cartofi; Gogosi de cartofi ; Piure de conopida cu cartofi ; Branza de vaci cu galbenus de ou ; Sos de vanilie ; Ficat la cuptor in plic ;Rosie umpluta;Mancarica de legume cu mamaliguta ; Mancarica de legume ;Ostropel din pui cu piureu de cartofi; Colcannon - mancare irlandeza; "Petite Ratatouille" (mancare de legume) si mamaliga ; Crochete de merlan; Morun cu gris ; Crochete de peste cu conopida; File de batog cu sos verde;
Salata de fructe;Salata de fructe cu avocado; Piure de gutui cu biscuiti; Mere umplute ;
Pilaf de orez cu carne de pui

DE LA 9 LUNI
mamaliguta fiarta in lapte; Ciorba chinezeasca (dupa 9 luni) ; Supa alfabet (dupa 9 luni) ; Bors de perisoar; Pireu alb ( dupa 9 luni) ; Pireu de ÂŤpois cassĂŠs Âť (mazare uscata)

DE LA 10 LUNI
Budinca de gris; Coronita de orez cu sunca ; Salata de morcovi" cu mere ; Sos olandez ; Galusti de gris cu lapte
Budinca de lamaie; Spanac florentin ; Budinca de dovlecei; Piure de cartofi copti, cu ou, rosii si parmezan ras; Spanac cu orez ; Piure de urzici, loboda, stevie ; Perisoare; Sos olandez ; Mancarica de cod cu porumb;
Omleta cu branza (bebelusi peste 10 luni.);Sos olandez (bebelusi de peste 10 luni);Piure de cartofi copti cu ou, rosii si parmezan ras (bebelusi de peste 10 luni);CHIFTELUTE DIN PIEPT PUI
GHIVECI DE LEGUME - de la 10 luni;GHIVECI DE LEGUME CU OREZ;Fasole verde cu carne de vita. -dupa 2 ani;Peste cu orez.;
Rulada de praz cu sunca (peste 10 luni);; Placinta cu carne (brinza, mere); Tarta cu dovlecel (dupa 10 luni); PASTA DE BRANZA CU FICATEI -dupa 10 luni; Budinca de dovlecei ; Salata de fructe cu avocado;
DE LA 1 AN
Zdrente de oua cu ciuperci (de la 12 luni) ; CONOPIDA CU CARNE - dupa 12 luni; Omleta spaniola (dupa 12 luni); Tian de legume (dupa 12 luni); Piure de spanac; FICAT DE PUI CU LEGUME; "Gratin miracle" (de la 12 luni, pentru o masa in familie de 4-6 persoane);Frigarui de peste (dupa 12 luni); Sandwich cald cu branza si sunca (dupa 12 luni); MANCARE DE MORCOVI
Budinca din branza de vaci; Gogosele cu mere; “Fondue” de legume (dupa 12 luni) ; Sufle de legume (dupa 12 luni) ; Mancare gratinata cu ton (dupa 12 luni); Oua cocotte cu smantana (dupa 12 luni); (Vanata cu branza Roquefort (dupa 12 luni)
Gogosele din iaurt peste 1 an; MAMALIGUTA CU UNT PENTRU ORICINE(BEBEI PESTE 1 AN); Cosulete cu mandarine si cu crema de ciocolata alba (dupa 1 an); (Desert (foarte simplu); Fondant de ardei (dupa 12 luni) ; Sufleu de dovleac (dupa 12 luni) ; Piuree de spanac cu smantana (pentru copii mai mari de 1 an) ; Turta de cartofi (dupa 12 luni) ; Prajitura cu masline (de la 12 luni); Frigarui de peste (dupa 12 luni); Merlan cu branza gen svaiter (dupa 18 luni) ; Placinta cu carne (brinza, mere); Prajitura cu crema si biscuiti; Budinca din branza de vaci; Desert (foarte simplu); hamburgeri; Mazare cu cartofi si ou; Peste delicios; pilaf cu legume; Prajitura Alaska
TORT PENTRU 1 AN; DESERT PT.BEBEI DE 1 AN; Taietei fierti, scursi si trecuti prin apa rece,; Sodou; Prajitura cu iaurt (dupa 12 luni) ; Crema de ciocolata (dupa 1 an)(Pentru 4 portii); Orez OLE! (dupa 12 luni); Pasta de brinza (dupa 1 an); Mere cu miere; Baby Crumble (dupa 12 luni) Pentru 4 portii; Orez cu lapte si fructe din dulceata; Budinca de orez cu stafide; -"Pancake faces"; -TORT CU BRANZA SI MURE; TORT CURCUBEU; TORT CU FRUCTE SI CREMA; SARLOTA DE MANDARINE CU KIWI; Tort de zahar ars; PRAJITURA MAULWURF (musuroi
avatar
narcy
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 35
Localizare : BRAILA
Job/Fun : andreea ingerasul mamii
Stare de spirit : FERICITA SI IUBITA
Nume poznas : mami-Narcisa
tati:Paul
puiul nostru:Andreea
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 3802

Sus In jos

inchis Re: Supite si ciorbite

Mesaj Scris de raruta la data de Sam Dec 20, 2008 6:30 am

Fetelor am carticica cu retete pentru bebe si ce trebuie sa manance pe etape de crestere. Cine vrea sa-mi lase mailul si o trimit.

_________________
avatar
raruta
Mamica admin.
Mamica admin.

Varsta : 37
Localizare : PISCU
Job/Fun : bibliotecar scolar
Stare de spirit : vesela,energica , comunicativa
Despre noi : Rares-Valentin este minunea pe care am asteptat-o ceva timp. Acum el este centrul universului nostru.
Inscriere : 29/10/2008
Nr. mesaje : 6082

Sus In jos

inchis Re: Supite si ciorbite

Mesaj Scris de alyna la data de Mier Feb 18, 2009 7:45 pm

SUPA DIN LEGUME DE VARA

Ingrediente:
2 l apa, 1 buc. ceapa, 1 buc. dovlecel, o mina mazare, 3-4 buc. rosii, sare, 1/2 buc. telina, 2 frunze varza, verdeata
Mod de preparare:
Se
curata legumele, se spala bine in mai multe ape, se portioneaza, daca
este cazul, apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa rece. Se fierb la
foc domol. Cand zarzavatul este fiert, se adauga rosiile si sarea.
Rosiile nu se pun de la inceput, deoarece ingreuneaza fierberea
celorlalte legume. Cand zarzavatul este foarte bine fiert, se strecoara
supa. In castronul in care se serveste, se pune un galbenus de ou, se
bate bine cu furculita se adauga smantana, care se amesteca bine cu
galbenusul. Se toarna apoi supa in castron, amestecand continuu pana se
desarta toata supa. Pe deasupra se presara patrunjel verde tocat
marunt.
Mod de servire:
Se serveste la masa cu saleuri, crutoane, pateuri
Timp de preparare:
Varsta: peste 3 ani.
avatar
alyna
Mamica cea mai tare
Mamica cea mai tare

Varsta : 38
Localizare : Almasu
Job/Fun : Invatatoare
Stare de spirit : vesela,foarte activa
Nume poznas : Alina si bebe Daria
Inscriere : 28/10/2008
Nr. mesaje : 4915

Sus In jos

inchis Re: Supite si ciorbite

Mesaj Scris de scumpetea la data de Sam Mar 28, 2009 12:36 am

Si eu am mai multe carticele cu retete ...Daca vreti vi le trimit cu drag!

scumpetea
Mamica efervescenta
Mamica efervescenta

Varsta : 39
Localizare : Zalau
Job/Fun : educatoare
Stare de spirit : optimista
Inscriere : 18/11/2008
Nr. mesaje : 1456

Sus In jos

inchis Re: Supite si ciorbite

Mesaj Scris de carmenush la data de Sam Apr 18, 2009 9:48 pm

Mazarea e putin dificila... lui vladutu i-am abia dupa 2 ani jumatate mazare ca mi-a fost teama cum e mai alergic la unele chestii... dar nu am ezitat sa-i pun in zeama de ciorbita
avatar
carmenush
Mamica noua
Mamica noua

Varsta : 43
Localizare : Bucuresti
Job/Fun : forumit
Stare de spirit : ciudata si optimista
Inscriere : 15/03/2009
Nr. mesaje : 30

Sus In jos

inchis Re: Supite si ciorbite

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum